Masseopsigelser koster CSC Danmark 200 mio.

Massevis af medarbejdere forlader CSC Danmark med penge i hånden. Fratrædelsespakke udløser stort underskud.

It-koncernen CSCs' danske datterselskab har strikket en frivillig aftrædelsesordning sammen, der er blevet meget populær hos de ansatte.

"Aftalen slår igennem på bundlinjen med 100 til 200 millioner kroner og er som sådan en væsentlig årsag til, at vores resultat efter skat er faldet fra et overskud på 17 millioner til et underskud på 86 millioner kroner," fortæller Jesper Kryhlmand, administrerende direktør, CSC i Danmark.

120 af CSC's ansatte har sagt ja til aftalen.

Ifølge kommunikationschef Line Ørskov er det ikke ualmindeligt, at medarbejdere i CSC har arbejdet 30-40 år i virksomheden først under Datacentralen og siden CSC, og at det betyder særlige aftrædelsesvilkår og økonomisk favorable pakker.

Slet ikke som forventet

En anden væsentlig årsag til den store tilbagegang for CSC er, at forretningerne for koncernens datterselskab Airline Solutions slet ikke har udviklet sig som forventet af ledelsen.

CSC-koncernen består af fire selskaber - CSC Datalab, CSC Airline Solutions, CSC Scandihealth og CSC Consulting Group - hvor kun Airline, der blandt andet har systemer til billetreservation og lufthavnsadministration på agendaen, har skuffet fælt.

"Luftfartsbranchen har været spændt hårdt for og investeringsmæssigt udviklet sig i en anden retning, end vi havde regnet med," siger Jesper Kryhlmand.

Sidste år forventede Kryhlmand, at CSC ville opleve en vækst på niveau med markedets, men sådan gik det slet ikke.

"Moderselskabet CSC Corp. satte gang i en omfattende restrukturering på verdensplan, som blev gennemført sidste år. Først i løbet af 06/07 har vi endeligt kunnet opgøre de økonomiske konsekvenser for koncernen i Danmark og effekten på vores bundlinje," siger CSC-direktøren.

Chefen på pension

På vores breddegrader har CSC sagt farvel til sin hidtidige organisation, der geografisk omfattede Danmark, Norge, Sverige, Finland og en smule af Baltikum.

Samtidig har CSC's nordiske chef Peter George sagt sin stilling op og er gået på pension.

"Fremover skifter vi navn fra CSC Nordic til CSC Northern Europe og i praksis betyder det, at vi bliver til en superregion, og at England, Irland, Holland og Sydafrika føjes til de eksisterende lande," forklarer Jesper Kryhlmand.

Det er ifølge Kryhlmand kundesammenfald, der er baggrunden for, at Sydafrika er med i den nordeuropæiske region.

"Fremover har Nick Wilson, som jeg refererer til, ansvaret for regionen," siger Jesper Kryhlmand, der forventer mærkbare synergieffekter af, at den nordiske region er blevet en betydelig større geografisk enhed.

10 milliarder til vækst

Herudover har CSC på verdensplan skudt en decideret vækst-kampagne i gang med tilnavnet Program Accelerate.

Der er sat mere end 10 milliarder kroner af til opkøb og andre initiativer, der kan gavne væksten, og de penge regner Kryhlmand også med, at CSC Danmark skal nyde godt af.

Konkurrencemæssigt er CSC oppe mod blandt andre IBM, KMD, EDS og Accenture alt efter, hvilken type opgave, der skydes efter.

Forventningerne til indeværende regnskabsår er ifølge regnskabsmeddelelsen "pæn vækst," men direktøren er på grund af de børsetiske regler desværre ikke i stand til at konkretisere, hvad ledelsen mener med "pæn vækst."

TDC-aftale til to mia.

Af bemærkelsesværdige begivenheder i det forgangne regnskabsår fremhæver ledelsen en udvidelse af Codan/TryggHansa-aftalen, der handler om videreudvikling af selskabets mainframe-baserede applikationer.

Dertil aftaler med Domsstolsstyrelsen og Skat samt en aftale med Forsvaret, der omfatter en ESDH-implementering med ikke mindre end 10.000 brugere.

Kryhlmand selv nævner en to milliarder kroners-kontrakt med TDC, der har den konsekvens, at CSC overtager 145 TDC-medarbejdere, og at CSC fremover klarer driften af TDC's interne nordiske koncernnet og levering af alle it-infrastrukturydelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere