Kvindelige netværksfolk tjener mere end mændene

Lønstatistik: Kvindelige netværksansvarlige/driftsansvarlige tjener mere end deres mandlige kolleger.

Gå til: Så mange har været sygemeldt med stress.

Kun 4,1 procent af jobkategorien netværksansvarlige/driftsansvarlige er kvinder.

Til gengæld tegner de sig for en højere gennemsnitlig månedsløn end mændene.

Selvom lønforskellen er knap, med 34.860 kroner til mændene mod kvindernes 35.107 kroner, er kategorien sammen med it-supportere de to eneste i undersøgelsen, hvor kvinderne får mest i løn.

Kategorien er tilmed den, der har den mest jævne fordeling af gennemsnitslønnen blandt de tre regioner. Københavnerne tjener dog som sædvanlig lidt mere end jyderne.

Tredje laveste månedsløn

Undersøgelsens mindste udsving mellem regioner og køn forhindrer nu ikke kategoriens respondenter i at være svært utilfredse med såvel løn som lønudvikling.

De indtager i begge tilfælde en tredjeplads i utilfredshed.

Den gennemsnitlige månedsløn på 34.866 kroner er da også den tredje laveste, og en gennemsnitlig lønstigning bringer dem ikke op over undersøgelsens lønsnit på 39.236 kroner om måneden.

Flere end 75 procent af de netværksansvarlige/driftsansvarlige har brugt mellem et og fem år på en mellemlang it-mæssig uddannelse.

De 13 procent der har taget en uddannelse, der er længere end fem år bliver også belønnet for det.

De får nemlig næsten 4000 kroner mere end de mellemlange uddannelser og hæver en månedsløn på 37.544 kroner.

Knap halvdelen er blevet kontaktet med et jobtilbud i de seneste 12 måneder, hvilket er en del under gennemsnittet i undersøgelsen på knap 58 procent.

Overarbejde plager ikke de netværksansvarlige/driftsansvarlige.

Kun 4,1 procent har en reel arbejdstid, der overstiger den officielle med mere end 30 procent. Det er undersøgelsens laveste.

Andelen, der er blevet mere stresset i det forgangne år, ligger godt en procent over gennemsnittet med næsten 31 procent.

Til gengæld sniger andelen, der inden for de seneste tre år har været sygemeldt med stress, sig netop under undersøgelsens norm.

Gå til: Så mange har været sygemeldt med stress.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere