Højdepunkter fra avisen Computerworld fredag 30. november

Den mobile revolution? Dansk firma går sammen med egyptisk om biometrisk kort. Hitman-afløser bliver det dyreste danske spil nogensinde. Slutspurt for åbne standarder.

Den mobile revolution?

Googles nye mobilplatform Android kan udløse en af de mest betydningsfulde
innovationsbølger, siden mobiltelefonen revolutionerede samtalen. Har de danske
virksomheder ideerne og evnerne til at ride med og bygge fremtidens mobile kommunikation?
(Forside, leder side 4 + 16-17)

Dansk firma går sammen med egyptisk om biometrisk kort

Den danske virksomhed Quard Technology har fået støtte fra Danida til at smelte firmaets teknologi sammen med produktet fra den egyptiske
virksomhed Softlock
(Side 9)

Hitman-afløser bliver det dyreste danske spil nogensinde

IO Interactive satser godt 200 millioner kroner på sit nye spil, Kane & Lynch. “Forventningerne er enorme,” lyder det fra IO Interacitves direktør Janos Flösser.
(Side 10)

Slutspurt for åbne standarder

Om en måned skal det offentlige Danmark bruge åbne standarder på syv områder, når det skal ud at købe nye systemer. Og alle skal kunne tage imod både ODF- og OOXML-dokumenter.
(Side 13)

Om bord på en flydende it-supertanker

Nok er det danske tankskib Gotland Sofia ikke på internettet. Alligevel er e-læring et effektivt redskab til at holde kompetencerne ved lige på en arbejdsplads, der sejler på det åbne hav.
(Side 18-19)

Når brugervenlighed står sin prøve

To danske softwareingeniører har udviklet en simpel og letbetjent gratis-browser, som især henvender sig til ældre.
(Side 20-21)

Nettet skaber nyt filmformat

”Broadcast yourself” står der på YouTubes velkomstside. En opfordring millioner af mennesker, verden over har taget til sig. Nu begynder filmmiljøet i USA at bruge nettet som platform til at skabe og vise storfilm i miniatureformat. Filmmiljøet i Danmark er godt på vej.
(Side 24-25)

Læser du ikke avisen? Klik her for et godt tilbud på Computerworlds ugentlige avis med dybdeborende, perspektiverende og dagsordensættende journalistik ... hvis du vil noget med it.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere