Artikel top billede

Microsofts mest populære certificeringer

Selvom Windows Server 2008 er på trapperne, er det stadig Windows Server 2003, der rangerer i toppen af de mest efterspurgte certificeringer blandt danske it-professionelle. Se dem her.

Se guiden til Microsofts certificeringer.

Se Microsofts mest efterspurgte certificeringer.

I slutningen af februar 2008 forventer Microsoft at have sit nye serverstyresystem færdigt.

Det forhindrer dog ikke en masse danske it-folk i at blive certificeret i det fem år gamle styresystem.

“Med en Windows Server 2008-certificering lige om hjørnet (forventes klar april 2008, red.) kan det umiddelbart virke mærkeligt, at Windows Server 2003 er det mest populære certifikat. Det skyldes, at mange især blandt vores certificerede slutkunder ønsker at færdiggøre et MCSE- eller MCSA-forløb (se boks, red.). Derved kan de nøjes med at tage opgraderings-certifikater, når de frigives til Windows Server 2008,” forklarer Søren K. Pedersen, Team Manager i Partner Channel Development hos Microsoft.

Stor interesse

Det er især Implementering og Maintaining-certificeringerne inden for Windows Server 2003, der er efterspørgsel efter, men også områder som Active Directory, Security og Network Infrastructure er der mange der vælger, oplyser Søren K. Pedersen.

To af de største udbydere af Microsoft-kurser i Danmark, SuperUsers og Teknologisk Institut, melder også om en usvækket og stor interesse for certificering i Microsoft Server 2003.

Ligesom Microsoft peger de også på, at en Microsoft Server 2003-certificering kan bruges som genvej til en Windows Server 2008-certificering.

“Hvis man er Server 2003-certificeret MCSE eller MCSA, er der en rimelig kort og præcis vej til en certificering i Server 2008,” siger Brian Eberhardt, administrerende direktør for SuperUsers.

Den samme melding kommer fra Teknologisk Institut, der påpeger, at en opgradering af en MCSE i Windows Server 2003 til Windows Server 2008 formentlig kun vil kræve to eller tre nye eksaminer.

Windows Server 2003 fortsætter

Hos SuperUsers understreger man også, at Windows Server 2003 ikke forsvinder lige med det samme, selvom der kommer en afløser efter nytår.

“Man skal huske på, at selvom Server 2008 kommer til februar næste år, så tager det lidt tid, før de kommer ud i virksomhederne. De fleste opgraderer ikke til Server 2008 i 2008. Derfor er der masser, der skal køre Server 2003 i de næste måske tre år,” siger Brian Eberhardt.

Han er dog ikke i tvivl om, at Windows Server 2008 bliver en af de store serveropgraderinger.

“Windows Server 2008 bliver ligeså stor som Windows 2000, da der er gået fem år siden sidste release. Til sammenligning gik der kun tre år mellem Windows Server 2000 og Windows Server 2003,” lyder det fra Brian Eberhardt.

Med til at underbygge behovet for certificeringer er også Microsofts ændrede regler for partnerstatus.

Et firma, der ønsker, at have partnerstatus på Windows Server 2008 skal have en medarbejder, der er certificeret i Windows Server 2008 inden marts 2009.

Boom i SQL Server

Efter Windows Server 2003 er SQL Server et produkt, mange vælger at blive certificerede i. SQL Server 2005-certificeringerne boomede sidste år.

“Af de teknologier, der er kommet til siden Server 2003, er SQL Server 2005 det produkt, hvor der er gået flest igennem certificering (hos SuperUsers, red.),” siger Brian Eberhardt.

Nye produktversioner og ændrede krav er medvirkende til, at SQL-certificeringerne voksede kraftigt sidste år hos Teknologisk Institut.

“Nye krav og lanceringer af nye versioner giver øget behov for certificeringer. De, der vil være partnere – konsulenter og forhandlere – i Microsoft Dynamics-produkter, skal have en SQL-certificering, det vil sige en SQL Server 2005. Før blev systemer som Axapta og Navision leveret med deres egen lille database, men nu leveres de med SQL Server. Derfor skal partnerne certificeres i SQL Server og det fik SQL-certificeringerne til at eksplodere sidste år,” siger Mette Holm fra Teknologisk Institut.

Søren Knudsen Pedersen fra Microsoft nævner, at interessen for at blive certificeret i Business Intelligence også spiller ind, da et Business Intelligence-certificeringsforløb kræver et SQL Server 2005-certifikat.

Det er ikke ligetil at blive certificeret i SQL Server 2005.

“SQL og herunder Business Intelligence har længe været et område, som især Microsofts partnerkanal har været utroligt fokuseret på. Business Intelligence-certifikatet er for de tunge drenge, hvilket dumpeprocenten også vidner om. Det er ikke ualmindeligt, at kandidaten må en eller to gange ekstra til eksamensbordet, før certificeringen er i hus. Vi anbefaler derfor altid vore interessede partnere at indgå i et kursussamarbejde med vore certificerede træningspartnere for at komme i mål på den bedst mulige måde,” lyder det fra Søren K. Pedersen.

Udviklercertificeringer

Også udviklercertificeringer er pop­u­lære blandt Microsoft-folk.

“Udvikler-certifikater inden for såvel .Net som Dynamics CRM og Dynamics AX-udvikling er i høj kurs. Vi ser mange slutkunder blandt vores .Net-­­certificerede, mens Microsoft-partnerkanalen er meget fokuseret på Dynamics-udvikling. Det er interessant at bemærke, at dumpeprocenten er overraskende lav på udviklings-certifikaterne set i lyset af, at disse certifikater befinder sig i den absolut tunge ende af skalaen. .Net udviklere har i en efterhånden meget lang periode været efterspurgte hos såvel kunder som Microsoft partnere,” siger Søren K. Pedersen.

Øget certificeringsantal

Trods et jobmarked med mangel på arbejdskraft ser det ikke ud til, at de it-professionelle fravælger certificeringerne.

Tværtimod.

“Hos SuperUsers ser vi en jævn, lineær stigning i certificeringer. Førhen var ønsket om en certificering måske en parameter for at få et job. I dag er det mere et ønske om at få dokumenteret sin viden og vedligeholde sine certificeringer. Da jobmarkedet er, som det er, kan teknologispecialister stille krav til deres dagligdag, blandt andet om at blive certificeret,” vurderer Brian Eberhardt.

Også hos Microsoft opleves en stigning i antallet af certificerede.

“Såvel globalt som i Danmark, oplever vi netop nu en betydelig stigning i interessen for Microsoft-træning og -certificering. Over det seneste år har vi set en stigning på mere end 10 procent i antallet af årligt afholdte MCP-certificeringer. Globalt set har Microsoft i det seneste år leveret 1,5 millioner MCP-certificeringer – heraf de cirka 7.000 i Danmark,” oplyser Søren K. Pedersen.

Se guiden til Microsofts certificeringer.

Se Microsofts mest efterspurgte certificeringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere