Artikel top billede

BiBoB-chef: TDC finansierer Happii ulovligt

Chef for BiBoB Frank Rasmussen hævder, at TDC finansierer konkurrenten Happii uden om telelovgivningen. Det afviser Happiis chef, der dog foretrækker at holde sin finansiering for sig selv.

"TDC finansierer på ulovlig vis mobiltelefoniselskabet Happii uden om telelovgivningen." Det hævder Frank Rasmussen, chef for den konkurrerende telefoniudbyder BiBoB.

"Jeg påstår, at TDC giver markedsføringstilskud ned gennem det delvist TDC-ejede Unotel til Happii. På den måde kommer tilskuddene uden om telelovgivningen og er ulovlige, fordi Happii ikke er service provider," hævder Frank Rasmussen.

Han er på barrikaderne, fordi Happii har taget teten i den stadige krig mellem mobiltelefoni-udbyderne med en minutpris på bare 10 øre.

Udover at begå tilskudsulovligheder mener Frank Rasmussen også, at Happii chikanerer både ham og hans BiBoB-kunder.

Afhængig af tilskud

Frank Rasmussen fortæller gerne om de markedsføringstilskud, som hans netværksleverandør Sonofon giver til BiBoB, og som er afgørende for, at BiBoB kan tilbyde sine kunder en bonus på 25 øre i minuttet, når de bliver ringet op fra "fremmede" mobilnetværk som TDC, Telia eller 3.

Poul Thyregod, direktør for Happii, afviser at løfte sløret for, hvordan han økonomisk er i stand til at tilbyde mobiltelefoni for bare 10 øre i minuttet.

Han afviser også på det bestemteste, at Happii på nogen måde er involveret i ulovligheder.

"Vi bruger de billige minutter som en slags gimmick i stedet for at bruge millioner af kroner på en reklame i fjernsynet," siger Poul Thyregod og tilføjer:

"10 øre per minut er en underskudsforretning, ja. Men hvad værdi har kunden for os på længere sigt – køber den kunde skærme, bærbare eller hvad i sin tid hos os (Happii.dk sælger mere end blot telefoni, red.)? Hvis vi beregner hvor længe, vi kan holde en kunde i vores system, så er det en hyperkompleks beregning, men det kunne jo være, at vi havde lavet en aftale med Unotel eller TDC, der betød, at vores kunder på længere sigt blev meget mere værd," siger han.

Frank kom os i forkøbet

Thyregod fortæller videre, at Happii oprindelig havde tænkt sig at stå for både teknik og kunder selv, men kom under tidspres, da Frank Rasmussen kom Happii i forkøbet med konkurrenten BiBoB.

"Derfor valgte vi at outsource alt det tekniske og lade Unotel køre vores kunder," siger Poul Thyregod, der på "jysk købmandsvis holder sine økonomiske aftaler for sig selv."

"Det er klart, at Frank Rasmussen gerne vil kende økonomien i vores aftaler i detaljer, så han kan bruge de informationer i sin egen markedsføring," siger Poul Thyregod.

Selskabet Happii er ejet af web-butikken ProShop, som Elbodan ejer to tredjedele af, mens direktør Poul Thyregod ejer den sidste tredjedel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere