Artikel top billede

NNIT udvikler næste borger.dk for millioner

Det bliver NNIT, der skal forvandle borger.dk til en samlet indgang til det offentlige for danskerne. Det nye borger.dk, hvor danskerne får hver deres individuelle side, sikrer NNIT en tocifret millionomsætning.

It-serviceleverandøren NNIT, der er ejet af Novo Nordisk, skal levere den næste udgave af borgerportalen borger.dk.

IT- og Telestyrelsen har dermed valgt at fortsætte samarbejdet med NNIT, der også stod for udviklingen af det nuværende borger.dk.

Aftalen om videreudvikling af det nye borger.dk, der går i luften 20. oktober i år, sikrer NNIT et tocifret millionbeløb.

Derudover har NNIT også budt på videreudvikling og drift af borgerportalen efter 20. oktober.

En aftale, der kan sikre NNIT yderligere 40 til 80 millioner kroner, hvis selskabet vinder det igangværende udbud.

"Vi har arbejdet målrettet på at få fodfæste på markedet for offentlig it, og vi ser aftalen som det endelige gennembrud," siger salgschef for den offentlige sektor hos NNIT, Lars Andersen.

Én fælles indgang fra hver sin side

Når det nye borger.dk efter planen, som videnskabsminister Helge Sander løftede sløret for tidligere på året, går i luften den 20. oktober, bliver det med en personaliseret indgang via en Min Side.

Det vil sige, at man med sin digitale signatur får én samlet indgang til egne data og selvbetjeningsmuligheder.

Det er også planen, at borger.dk skal fungere som samlet indgang til alle offentlige webservices.

Det betyder, at NNIT skal udvikle snitflader, der sætter alle offentlige myndigheder i stand til at stille deres selvbetjeningsservices og data til rådighed via portalen.

Ifølge regeringens digitaliseringsstrategi skal det være en realitet senest i 2012.

"Talrige undersøgelser viser, at vi ikke når det fulde potentiale for anvendelsen af offentlige services, fordi borgerne ikke ved, hvad der er på internettet," siger Lars Andersen.

"Når de samme undersøgelser viser, at borgerne rent faktisk er interesserede i at bruge offentlige services via internettet, må vi forvente, at alene det at samle adgangen til tjenesterne et sted vil øge kendskabet og dermed anvendelsen."

Videreudviklingen af borgerportalen finder sted på en MS Office SharePoint Server og integrationen til services hos offentlige myndigheder baseres på Den Digitale Taskforces integrationsmodel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere