Artikel top billede

Har du styr på mobil-regningen i ferien?

Surferi på nettet og mail-læsning på en eksotisk rejse kan blive en meget bekostelig affære. Læs her hvor meget det koster fra de femten mest populære rejsemål, og hvad du kan gøre for at spare.

Hvis du via din forretningstelefon ønsker at ringe hjem fra ferien ved Rødehavet eller udveksle feriebilleder med venner og familie fra liggestolen i Thailand, kan det blive en meget dyr fornøjelse for dig - eller din arbejdsgiver.

TDC-erhvervskundernes samtalepriser fra Egypten topper eksempelvis på listen over de mest populære rejsemål med en minutpris på 20 kroner.

Derimod må Telias erhvervskunder af med over 100 kroner for hver megabyte (MB) data de henter ned på mobilen i Thailand.

Faktisk er der stor forskel på, hvor meget det koster at ringe og surfe fra forskellige lande - og med forskellige mobil-selskaber.

Computerworld giver dig derfor oversigten over de 15 mest populære rejsemål med priserne fra de tre største mobilselskaber, TDC, Sonofon og Telia, der tilsammen sidder på 70 procent af mobilmarkedet i Danmark.

Data dyrest

Det er helt klart data over mobilen, der er det dyreste at benytte sig af i udlandet, hvor priserne uden for EU snildt løber over 50 kroner per MB.

Og datapriserne kan blive en endog meget bekostelig fornøjelse for de turister, der begiver sig ud i det fremmede, eksotiske landskab på egne hjul.

For hvis man benytter GPS-services fra en iPhone eller eksempelvis diverse Nokia-telefoner, forbinder de til Google Maps og downloader nye data, hver gang man skal have opdateret kortet.

Se, hvor meget brugen af mobiltelefonen koster fra dit rejsemål

Mobil-regning på 38.000 kroner

Operationschef hos selskabet Excitor, Mads Skalbo, påpeger desuden, at vedhæftede filer og selve synkroniseringen af e-mails også kan have en betydning for priserne.

"Hvis e-mails automatisk skubbes ud på telefonerne, når de modtages centralt, vil der være meget trafik og mange opkoblinger, der hver kan koste en del.

Hvis man alternativt har sat telefonerne op til at synkronisere med den centrale e-mail server eksempelvis hver halve time, vil det også løbe op," forklarer han til Computerworld.

Find de billigste operatører

Mads Skalbo foreslår derfor, at virksomheden udformer en mobilpolitik over for medarbejdere og ledere med arbejdstelefoner, der kan styres centralt.

Dermed undgår de at havne, som de to medarbejdere, der kom hjem fra Thailand og Sydfrankrig med regninger på henholdsvis 38.000 kroner og 17.000 kroner på grund af uheldige operatør-valg samt opkoblinger til nettet.

"Virksomheder bør overveje at finde to til tre godkendte operatører i de mest benyttede rejselande og informere medarbejderne om at bruge disse. Ellers kan man benytte et device management system, som giver mulighed for at styre brugere til de billigste operatører," lyder det fra Mads Skalbo.

Han forklarer endvidere, at virksomheden kan overveje at blokere for både brugen af den mobile webbrowser og slå den automatiske opdatering af mails fra, så feriesvage sjæle ikke bliver fristet til lige at skulle se, hvad kunderne spørger efter.

"For den øverste ledelse eller andre specialist-grupper anses dette muligvis ikke som acceptabelt. Men husk: Man kan jo altid ringe til folk, hvis der opstår kriser," fastslår Mads Skalbo.

Se, hvor meget brugen af mobiltelefon koster fra dit rejsemål




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere