Artikel top billede

Kendt sikkerheds-ekspert vil angribe Intel-chip

En kendt sikkerheds-ekspert har opdaget en hidtil ukendt brist i chip fra Intel. Nu vil han demonstrere, hvad det kan bruges til, i fuld offentlighed.

Computerworld News Service: Kris Kaspersky, kendt forfatter af adskillige sikkerheds-bøger, vil demonstrere, hvordan han via sikkerhedshuller i chip fra Intel kan fjernstyre et angreb på en computer – uanset hvilken softwareplatform den står på.

Kris Kaspersky har blandt andet skrevet bogen ”Hacker Disassembling Uncovered and Data Recovery: Tips and Solutions.”

Han vil simulere angrebet på en sikkerheds-konference, der til oktober løber af stablen i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur.

I en præsentation skriver han, at han vil vise, hvordan man anvender JavaScript-kode eller TCP/IP-pakker mod Intel-baserede maskiner.

Han bedyrer desuden, at det mange gange er sket, at processor-sårbarheder er blevet anvendt til at skade computere, uden at ejeren nogensinde har fundet ud af noget om det.

”Selv om CPU-bugs ikke er noget nyt i sikkerheds-industrien, har vi endnu ikke set det vandtætte bevis på, at det faktisk kan lade sig gøre. Det er blot et spørgsmål om tid, inden vi begynder at se denne type angreb på internettet,” skriver Kaspersky.

”Slut-brugerne er på Herrens mark, når det handler om at checke, om de er sikre eller ej. Intel stiller ikke test-programmer til rådighed, og det værste er, at visse sårbarheder endnu ikke er fikset,” skriver han.

[b]
George Alfs, Intel-talsmand, siger, at han endnu ikke har set Kasperskys research.

”Vi har evaluerings-teams, der hele tiden arbejder med forskellige emner. Vi vil helt sikkert kigge på dette her. Alle chip har fejl, og der kan sagtens her være noget, som vi bør kigge nærmere på,” siger han.

George Alfs siger, at første skridt for Intel vil være at få en kopi af Kasperskys rapport om emnet og dernæst drøfte den med ham. Derefter vil Intel gennemføre sine egne test.

Kaspersky – der ikke arbejder for Kaspersky Labs – skriver, at flere af sårbarhederne, som han vil vise, kan udnyttes via almindelige kommandoer og ved at kende mekanikken bag visse JIT Java-compilere.

“Hvis han har ret, vil både computere og servere være i fare. Disse beskyldninger er alvorlige, og der er grundlag for bekymring, hvis de passer. Bare det, at dette vil blive offentliggjort i stor stil, vil være et encitament til hackerne,” siger Dan Olds, analytiker i Gabriel Consulting Group.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere