Artikel top billede

Hær af 100.000 Linux-eksperter klar til at marchere

Kinesiske universiteter satser med regeringens opbakning, på uddannelse i åben kildekode. Kinas politik kan betyde et kæmpe boost til Linux og må få konkurrenterne til at blegne af skræk.

ComputerViews: Kurser i åben kildekode er blevet et must på mere end 300 kinesiske universiteter og skoler.

I praksis betyder det, at Kina vil uddanne 100.000 Linux-eksperter - om året.

Denne gigantiske kinesiske satsning på åben kildekode kan komme til at vende op og ned på markedet for styresystemer og applikationer i hele verdenen.

Den kan i bedste fald få open source-produkter til at blomstre.

I værste fald kan invasionen af kinesere underminere udviklingsmiljøerne, der i sin nuværende form er bedre egnet til et mindre antal aktive udviklere.

Det første scenarie ligner dog det mest sandsynlige.

Hundredetusinde nye udviklere

At tiltaget i Kina er seriøst, bliver understreget af, at det er forankret helt op på regeringsniveau i form en statssponsoreret organisation, Organisationen Leadership of Open Source Univeristy Promotion Alliance (LUPA), der står bag satsningen på de åbne koder.

De enorme mængder af kompetente folk og den professionelle tilgang til Linux-udviklingen kan medføre en eksplosion i antallet af brugere og ikke mindst antallet af open source-udviklere.

En saltvandsindsprøjtning i hidtil uset grad til software-udviklingen.

Ifølge websiden Linux.com har den kinesiske regerings sponsorater af åbne kildekodeinitiativer, der startede i 2005, allerede betydet, at flere hundredetusinde kinesere er blevet en del af open source-bevægelsen.

At de mange ressourcer ser ud til at gavne Linux-udviklingen, er der ikke tvivl om. Når kineserne satser, er der grund til at være opmærksom.

Udspillet er således en direkte trussel, der må tvinge virksomheder som Microsoft til at tage betalingsstrategien op til alvorlig revision.

Klar plan

Kinesernes seriøsitet afspejles af, at LUPA har oprettet statsanerkendte certificeringer på uddannelsesinstitutionerne.

Det drejer sig blandt andet om certificeringer i netværks- og systemadministration og LAMP-udvikling. Der er med andre ord klare mål med strategien.

Samtidig har det kinesiske undervisningsministerium stillet krav om faglitteratur på kinesisk, og alene i juli i år har LUPA publiceret 11 bøger om Linux og åben kildekode til de studerende.

De seneste evalueringer af projektet giver også en indikation om, at undervisningen givet pote.

Zhejiang Technology Institute of Economy, der arbejder efter strategien har eksempelvis opgjort, at de studerende, som har taget Linux-certificeringerne, har betydelig større chancer for at få et job.

Kineserne har således lagt op til en krigserklæring eller undsætning i software-brancehen afhængig af, hvilket hold man befinder sig på.

Et er dog sikkert - kampen bliver hård.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere