Den administrerende direktør hos BiBoB, Frank Rasmussen, finder det uheldigt, at IT- og Telestyrelsen ikke længere ønsker at regulere mobilselskabernes adgang til fremmede netværk.

Det danske mobilmarked skal stå på egne ben

IT- og Telestyrelsen er klar til at trække sig ud som regulator af markedet. De mindre selskaber frygter fremtiden, mens de store er tilfredse.

I årevis har TDC og Sonofon været pålagt at holde deres mobilnetværk åbne for andre selskaber. På den måde ville IT- og Telestyrelsen sikre, at der var konkurrence på det danske telemarked.

Det var i kølvandet på den beslutning, at en række mindre tjenesteudbydere som Telmore og CBB Mobil blomstrede.

Nu ser IT- og Telestyrelsen dog ikke længere et behov for at sikre alle adgang til TDC's og Sonofons netværk. Det bekymrer Frank Rasmussen, der er administrerende direktør hos selskabet BiBoB.

"Det er besynderligt, at man vil fjerne reguleringen, når den begynder at virke, med mindre årsagen er en anden," siger Frank Rasmussen.

Hans selskab, BiBoB, lejer sig ind på Sonofons netværk, som er et af kun to netværk, der bruges af fremmede tjenesteudbydere. Det andet netværk er TDC's, mens hverken 3's eller Telias netværk bruges af andre. De to sidstnævnte selskaber har ikke været pålagt at give adgang til andre.

"Argumentationen kunne jo sagtens være, at vi står over for store udfordringer med 3G- og 4G-netværk, og vi ved godt, at de store skal tjene penge for at kunne investere, men så synes jeg, at man skal sætte ord på det," siger Frank Rasmussen.

Direktøren er bekymret for, om de to operatører, TDC og Sonofon, fremover vil åbne deres netværk for fremmede tjenesteudbydere som hans egen virksomhed. Han understreger, at der er sikkerhed for det, så længe regulatoren er der, og at regulering sikrer mere gennemskuelig konkurrence.

Sonofon: BiBoB stadig velkommen
Sonofon, som i dag stiller nettet til rådighed for BiBoB, afviser, at der er noget at være bange for hos de rene tjenesteudbydere. Ifølge direktøren med ansvar for en gros-salg hos Sonofon, Allan Koch, vil det fortsat være attraktivt at få tjenesteudbydere ind på nettet hos det Telenor-ejede selskab.

"Vi har Frank Rasmussen som kunde, og jeg vil stadig være lige så kundevenlig og kundeorienteret, som jeg altid har været inden for wholesale," siger Allan Koch, der er direktør for wholesale i Sonofon.

Det andet selskab, som udlejer adgang til sit netværk, er TDC. Her er reaktionen den samme.

"Afgørelsen vil ikke betyde noget. Det vil stadig være attraktivt at få service providere ind på vores mobilnet," siger Anders Thomsen, public affairs chef hos TDC.

Hos IT- og Telestyrelsen har det også været en overvejelse, om det kunne skade de mindre tjenesteudbydere, hvis styrelsen trækker sig ud som regulator af deres adgang til fremmede netværk.

"Vores analyse viser, at service providerne ikke bliver presset ud, hvis vi ruller reguleringen tilbage på adgang til mobilnet. Netoperatørerne har også en interesse i, at service providerne er der, fordi de genererer trafik på operatørernes mobilnet. Men ændrer det sig negativt, kan man genindføre nogle forpligtelser, hvis en ny analyse viser, at der ikke er konkurrence," fortæller vicedirektør Finn Petersen fra IT- og Telestyrelsen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.