Mens sociale tjenester som Facebook, MySpace og LinkedIn for længst er brudt gennem mediemuren, står mikroblog-tjenesten Twitter over for et mainstream-gennembrud både internationalt og i Danmark.
Men hvad kan man egentlig bruge Twitter til?
Mikroblog-tjenesten går i al sin enkelthed ud på, at Twitter-brugerne konstant kan opdatere deres statuslinje med op mod 140 tegn og gøre deres såkaldte followers - eller abonnenter på dansk - opmærksom på spændende begivenheder, personlige stemninger eller interessante blogs, artikler eller events.
At twitte sine beskeder foregår som en broadcast-udsendelse, hvor alle kan læse med i opdateringerne. I sjældne tilfælde kan man dog indgå i privatsamtaler via Twitter, som både design- og funktionsmæssigt er mere skrabet i forhold til eksempelvis Facebook.
Stort markedspotentiale
Ifølge gæsteprofessor Richard Ling fra IT-Universitetet, der til dagligt sidder som sociolog hos den norske telegigant Telenor, er Twitter en gylden platform for virksomheder at promovere sig på.
"Jeg er sikker på, at virksomheder og privatpersoner kan tjene penge på Twitter. Strategierne kunne være at linke videre til store navne, hjemmesider eller twitte fra handelsmesser om, hvor de vigtigste begivenheder finder sted på messen," forklarer Richard Ling.
Han fortæller, at Twitter potentielt kan udvikle sig i stil med weblogs, hvor folk på rette tid og sted kan opdatere historier fra verden endnu mere skarpt på grund af Twitter-beskedernes beskedne længde.
"Når andre ser en person som god Twitter-bruger, vil mange givetvis følge vedkommendes beskeder og eventuelt også læse med på en tilknyttet weblog," forklarer Richard Ling.
Pas på dine kontakter
Også web-iværksætter Christian Buch Iversen kan se mange forretningsmæssige fordele i at twitte.
"Det er ikke svært at forestille sig, at DR benytter sig af X-Factor-opdateringer på Twitter, eller at personer med mange followers sender links om diverse events og produkter. Twitter er jo enormt nemt at bruge, fordi det er så kortfattede beskeder," forklarer han.
Christian Buch Iversen har selv benyttet Twitter i snart to år og har for nyligt oprettet en Twitter-gruppe på Facebook, hvor uerfarne Twitter-brugere kan hente hjælp og læse om, hvordan man kommer i gang.
Han understreger dog, at man ved at spamme sine abonnenter med ligegyldige opdateringer hurtigt risikerer at miste sit momentum og sin læserskare, der i mange tilfælde fungerer som læsere af et ultrakort nyhedsbrev.
Ny blogbølge ruller
"Abonnenterne er mere løst koblet til hinanden på Twitter i forhold til eksempelvis Facebook, og derfor er det også rimelig nemt at afmelde statusopdateringer fra de personer, som man følger," siger Christian Buch Iversen, der selv opdaterer sin Twitter-status op mod fire gange om dagen.
Obama blandt Twitter-stjernerne
Richard Ling fra IT-Universitetet vurderer, at der i Twitter-verdenen vil komme superstjerner, der skinner over alle andre, og på den konto kan tiltrække sig mange menneskers opmærksomhed om deres mindste gøren og laden.
Et godt eksempel på den udvikling er præsident Barack Obamas brug af Twitter-værktøjet, da han under valgkampen i USA i lighed med mange andre præsidentkandidater brugte Twitter til at opdatere hundredtusindvis af Twitter-fans om sine tanker og tilholdssteder.
Efter den succesrige valgkamp benytter han ifølge Christian Buch Iversen dog ikke Twitter så meget mere.
"Sådan kan det gå, og måske opnåede han, hvad han ville med at være på Twitter," lyder det fra Christian Buch Iversen.
Fra it-verdenen benytter blandt andre firmaer som IBM, Apple og Sun Microsystems allerede Twitter til at promovere deres events og produkter.
Hundredvis af mikroblog-sites
Kampen om de få ord fra folks dagligdag eller brændpunkter har været sej for det tre år gamle Twitter, fordi selskabet har mærket ånden i nakken fra hundredvis af andre mikroblog-sites.
Lige nu ser det dog ud som om, at den amerikanske mikroblog-tjeneste har indtaget førerpositionen foran mange lignende tjenester, hvor finske Jaiku nok er den mest prominente.
Nu er der oven i købet kommet en del Twitter-applikationer på markedet, hvor man eksempelvis kan følge med i statusopdateringerne på mobiltelefonen eller få RSS-feeds om spændende mikroblogs direkte på desktoppen.
Ifølge Social Times kan Twitter prale af at have haft otte millioner unikke besøgende i februar og sitet har givetvis i omegnen af 10 millioner brugere i hele verden med USA som det klart hurtigst voksende marked.
Til sammenligning har Facebook 175 millioner brugere.
Hvordan har du det med ét ord?
Udover alle de andre mikroblog-sites lurer et relativt nyt blog-koncept i kulissen: Nanoblogging.
Nanoblogging har dog endnu ikke for alvor slået igennem endnu.
Måske skyldes det, at nanobloggerne kun har ét enkelt ord til at fortælle omverdenen, hvordan de har det.
Kaffe.