Artikel top billede

Grønt lys fra EU: Selskaber kan vidne mod Microsoft

EU giver grønt lys til, at en række af verdens førende it-selskaber kan blande sig i monopol-sagen mod Microsoft.

EU Kommissionen giver grønt lys til, at en stribe af verdens ledende teknologi-selskaber kan vidne mod Microsoft i kommissionens monopol-sag mod Microsoft.

EU Kommissionen har nemlig accepteret, at gruppen ECIS (European Committee for Interoperable Systems) som såkaldt tredjepart-klager i sagen.

ECIS tæller en lang række teknologi-selskaber som IBM, Oracle, Nokia, Sun, Red Hat og Opera.

Tidligere er Google og Mozilla blevet godkendt som tredjepart-klager, hvilket giver mulighed for blandt andet at få indblik i ellers fortrolige oplysninger om sagen, ligesom det giver mulighed for at afgive forklaring i sagen.

Interessen for at blive godkendt som tredjepart-klager har været stor, i det de store it-selskaber for alvor har fået øjnene op for, at det kan lade sig gøre at angribe konkurrenterne gennem EU-systemet. Det kan du læse mere om her.

Sagen handler om Microsofts browser, Internet Explorer, der har en global markedsandel på 65,5 procent.

EU Kommissionen mistænker Microsoft for at have krænket de europæiske monopol-regler ved at have bundlet Internet Explorer sammen med Microsofts populære styresystem, Windows, og derved have bidraget til at holde konkurrenterne ud i strakt arm.

Det har blandt andet fået forslag frem om, at en Windows-baseret computer ikke automatisk foreslår Internet Explorer som browser, men i stedet har eksempelvis fire forskellige browsere, som brugeren kan vælge imellem.

ECIS er ligeledes aktiv på en anden front, hvor Microsoft på samme måde er udråbt til hovedfjenden. ECIS har nemlig klaget over interoperatibilitets-problemer med Windows server-produkter og Microsofts .Net-software.

ECIS mener, at Microsoft med vilje tilbageholder vigtige oplysninger, som er nødvendige for at gennemføre en succesfuld sammensmeltning med Microsofts produkter.

Hvis beskyldingerne holder stik, kan Microsoft blive tvunget til at ændre den måde, hvorpå selskabet distribuerer Internet Explorer, ligesom selskabet risikerer at skulle en bøde for misbrug af sin dominerende markeds-position.

Sagen er blevet sat i gang på baggrund af en klage fra den norske browser-producent, Opera.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere