Artikel top billede

Business intelligence er old school - her er det nye BI

Der er stort behov for en ny måde at tænke, designe og udvikle business intelligence-applikationer på. Løsningen ligger lige for. Se den her.

Computerworld News Service: Business intelligence står forsat øverst på erhvervsledernes ønskeliste.

Det er ikke sandsynligt, at efterspørgslen på BI og analyseværktøjer aftager lige med det samme.

Det har dog for mange it-chefer været lidt af et Sisyfos-arbejde at levere nye og innovative BI-applikationer: Eksploderende mængder af data og komplekse it-miljøer presser ældre BI-værktøjer til grænsen.

Derfor er it-afdelingerne på tæerne for at holde trit med brugernes efterspørgsel på intuitive, brugervenlige BI-apps, der samtidig inkorporerer alle de nyeste funktioner og kilder til forretningsinformation.

Denne problemstilling er temaet i en ny rapport fra Forrester Research af chefanalytiker Boris Evelson ved navn Agile BI Out of the Box.

Kompleksiteten af den underliggende it-arkitektur og -infrastruktur gør blot BI-projekterne endnu mere besværlige, skriver Evelson:

Man skal overveje mange elementer

"Der er mange elementer, der skal overvejes, heriblandt data-integration, data-rensning, modellering, warehousing, oprettelse og håndtering af målekriterier, rapportering, kontrolpaneler, forespørgsler, advarsler og mange flere med et uendeligt antal tilgange til at få dem til at hænge sammen i en brugbar og meningsfuld BI-applikation."

Samtidig er mange BI-interessenter ifølge en spørgeundersøgelse fra Forrester utilfredse med BI-applikationernes fleksibilitet.

Selv om BI-løsninger i form af traditionelle softwarepakker har haft nogen succes med at give lindring til specifikke forretningsfunktioner, argumenterer Evelson, "så er der ikke noget universalmiddel til at imødegå alle ulemperne ved de traditionelle BI-applikationer."

Sigtet i Evelsons rapport er den pointe, at der er behov for en helt ny måde at designe og bygge BI-applikationer på.

Han mener nemlig, at den vante tilgang til design af BI - indsamling af information om alle datakilder, dokumentering af alle enheder entiteter og attributter, oprettelse af et data warehouse baseret på den indsamlede information og derefter samle specifikationerne til BI-applikationerne - ikke altid kan klare udfordringen ved de nuværende komplekse it-miljøer og brugerefterspørgsler.

Traditionel softwareudvikling med vandfaldsmetoden, skriver Evelson, "vil næsten med garanti fejle for størstedelen af kravene til BI."

Her er løsningen: Agil BI

Og det er her, Forrester foreslår en ny tilgang: Agil BI.

Det er muligt, at det lyder som bare endnu et modeord, du snildt kan ignorere - bare endnu en analytiker, der fremhæver ny software eller en ny metodologi, der skal rette tidligere indkøbt software, som i sin tid skulle have rettet, hvad end der var i vejen med den software, der kom før det.

Men Evelson argumenterer faktisk godt for agil BI. Han fortæller, at det dobbelte formål er at få udviklingen overstået hurtigere og at reagere hurtigere på ændringer i forretningskravene.

I rapporten dykker han dybt ned i de tekniske krav, organisatoriske ændringer og leverandørstrategier, der kræves af virksomheder, der ønsker at foretage dette skift.

Trinvis levering af produkter

"For det meste er agil BI ikke anderledes end enhver anden agil udviklingsmetode, der indebærer trinvis levering af produkter frem for det store brag af en lancering; hurtige prototyper frem for specifikationer; reaktion frem for planlægning; og personlig interaktion med forretningsbrugerne frem for dokumentation," skriver Evelson.

"Den agile BI-metodologi er forskellig fra andre agile tilgange, i og med at den kræver understøttelse fra nye og forskellige teknologier og arkitekturer. Metadata-genererede BI-applikationer er et eksempel på en ny teknologi, der understøtter agil BI."

Virksomheder, der ønsker at skifte til en agil BI-strategi, bliver nødt til at starte i det små og anvende tilgangen til målrettede business cases, skriver han.

Leverandørstyring vil også blive altafgørende i denne relativt nye it-disciplin.

Evelson er ikke i tvivl om den nye metodologis fremtid: Agil BI er afgjort kommet for at blive og vil få succes, da de fleste traditionelle ikke-agile BI-platforme og -applikationer i stigende grad vil få besvær med at holde trit med en verden, der bevæger sig med lysets hastighed."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere