Artikel top billede

Formand forsvarer omstridt bonus til tinglysningschef

Bestyrelsesformand i Domstolsstyrelsen, Niels Grubbe, forklarer, at han har sat tinglysnings-bossens vederlag på 265.000 kroner, fordi han har ydet en "særlig indsats".

Læs også:

Bonus til tinglysnings-boss: 265.000 kroner

Tinglysnings-chef: Jeg sætter ikke min egen løn

Højesteretsdommer Niels Grubbe er bestyrelsesformand i Domstolsstyrelsen, hvor Adam Wolf, der har scoret engangsvederlagene på i alt 265.000 kroner over tre år, sidder som direktør.

Adam Wolf vil ikke selv udtale sig om sit lønforhold, men henviser til Niels Grubbe.

Her lyder forklaringen på, hvorfor vederlagene er blevet udbetalt:

"Det skyldtes, at der er ydet en særlig indsats," siger Niels Grubbe til Computerworld.

Han forklarer, at Adam Wolf er direktør for hele Domstyrelsens virkeområde.

"Og det er der, at hans indsats er blevet bedømt," siger Niels Grubbe.

Bestyrelsesformanden peger på, at efter Domstolsreformen trådte i kraft fra januar 2007, "har der været mange udløbere og opgaver".

Kan du komme det nærmere?

"Aktindsigtsreglerne er begrænset her. Du har i virkeligheden kun krav på at få oplyst antal kroner. Så jeg kan ikke uddybe det ret meget mere."

"Det korte svar er, at det er en særlig indsats for hele styrelsens område bedømt år for år," siger Niels Grubbe.

Den digitale tinglysning blev meldt forsinket i 2007 og 2008 - og der var problemer i 2009. Er Adam Wolf sit vederlag værd?

"Altså, jeg har fastsat engangsvederlagene. Så det må være svar nok."

Er det rimeligt at få ekstra vederlag på 265.000 kroner, når et af ens ansvarsområder har kostet en milliard kroner i tab? Kan du forstå, at nogen måske synes, at det er i overkanten?

"Det vil jeg ikke kommentere. Men tabene, og hvad der måtte være udløst af tinglysningen, er noget mere kompliceret end det, du præsenterer her."

Men familier har stået frem i pressen og udtalt, at de har tabt tusindvis af kroner på problemer med tinglysningen. Hvad tror du, de siger, når de ser, hvad den ansvarlige for den digitale tinglysning har fået i vederlag?

"Det vil jeg ikke gætte på. Jeg har svaret på dit spørgsmål."

"Vederlagene på knap 90.000 kroner i snit i årene 2007, 2008 og 2009 er givet på grund af den meget store og dygtige indsats, som Adam Wolf har ydet på hele Domstolsstyrelsens virkeområde, blandt andet i forbindelse med gennemførelsen af Domstolsreformen og herunder den digitale tinglysning."

Læs også:

Bonus til tinglysnings-boss: 265.000 kroner

Tinglysnings-chef: Jeg sætter ikke min egen løn




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere