Det er alt for besværligt at indføre fast forvalg, så telefonkunderne slipper for at taste mærkelige fircifrede koder, når de vil spare penge på deres samtaler.
Det mener Danmarks næststørste telefonselskab inden for fastnet-telefoni, Tele2. Derfor har selskabet nu henvendt sig til forskningsminister Jan Trøjborg. Budskabet til ministeren er, at det vil komme forbrugerne til skade, at procedurerne for at indføre fast forvalg er ”besværlige og omkostningstunge.”
Dette efterår er der blevet forhandlet mellem teleselskaberne om udmøntningen af den bekendtgørelse om teleliberaliseringen, som Folketinget vedtog i sommer. Det var denne bekendtgørelse, der gav Tele Danmarks konkurrenter adgang til ”det rå kobber,” så de kan få adgang helt ud til kunden. Tele2 mener, at Tele Danmarks udspil i disse forhandlinger vil være for dyrt og for administrativt besværligt.- Vi appellerer til politikerne om at tage skridt til at effektivisere liberaliseringen af telemarkedet, siger adm. Direktør Ebbe Jørgensen fra Tele2.
Selskabet henviser til Sverige, hvor der i øjeblikket foregår lignende forhandlinger om indførelse af fast forvalg.
– I Sverige, hvor liberaliseringen ellers på flere områder halter bagefter den danske, forventes det, at Telia i en fastsat periode gratis lægger de kunder ind i centralen, der ønsker et af de nye selskaber som fast operatør. Først derefter skal de nye teleselskaber betale et mindre beløb pr. kunde, fortæller Ebbe Jørgensen.
Tele2 er heller ikke tilfreds med, at Tele Danmark har anket Telestyrelsen afgørelse om samtrafik-prisernes størrelse. Tele2 nedsatte i i foråret sine priser i forventningen om, at Tele Danmark ville nedsætte samtrafikpriserne. Tele2’s satsning har kostet. NetCom AB, der er moderselskab for Tele2, offentliggjorde i går et kvartalsregnskab, der viste et underskud på 80 millioner kr. i Danmark.