Kort nyt: Mondosoft, Ekstra Bladet, Ementor, E-handel, Folkeskolen, Sun

Mondosoft og Netpointers i nyt samarbejde. Ekstra Bladet i aftale med Compazia. Ementor vinder dansk SAP-kontrakt. Forbrugere bruger internet, før de køber. Danske lærere gode til internet. Færre elever per computer. Suns Unix-markedsandel vokser.

Af Dan Jensen

Mondosoft og Netpointers i nyt samarbejde
De to danske specialister indenfor internet-søgninger, Mondosoft og Netpointers, har indledt et samarbejde, der sigter mod at hjælpe virksomheder til at få fuldt udbytte af deres investeringer i internet. Mondosoft har specialiseret sig i lokal søgning, mens Netpointers speciale er globale søgninger. Det er disse to søgemetoder, der med samarbejdet kombineres.

Ekstra Bladet i aftale med Compazia

Prisdatabasen Compazia skal levere to pris-sammenligningstjenester til Ekstra Bladets online-afdeling ekstrabladet.dk. Sammenlignings-databasen skal implementeres på såvel Ekstra Bladets egen hjemmeside som på Oestrogen.dk. Ekstra Bladet vil bruge den nye database til at skabe gennemsigtighed i prisjunglen på shoppingmarkedet. Via databasen bliver det muligt at sammenligne produkter og priser fra hundredevis af forhandlere indenfor mange forskellige varegrupper.

Ementor vinder dansk SAP-kontrakt

Ementor har indgået aftale med energi-selskabet Energi E2 om implementering og vedligehold af et nyt system baseret på mySAP.com. Ordren har en værdi på knap 44 millioner kroner og dækker alle Energi E2's kontorer og kraftværker. Aftalen dækker desuden IT-support til Energi E2's afdelinger indenfor finansiering, logistik, personale og andre ting. Valget faldt på mySAP.com, fordi systemet "giver Energi E2 en integreret og fleksibel infrastruktur," oplyser de to selskaber.

Forbrugere bruger internet før de køber

Selv om e-handlen ikke er blevet til det, som den blev spået, benytter forbrugerne sig faktisk i vid udstrækning af internettet. Mange forbrugere er nemlig begyndt at undersøge varerne via internet, inden de går ned i den fysiske butik for at købe dem, viser en nye undersøgelse fra analyse-huset Jupiter. Ifølge Jupiter bør virksomhederne derfor ikke kun fokusere på den ofte lille omsætning, som hjemmesiderne har. I stedet bør virksomhederne bestræbe sig på at udnytte synergi-effekten mellem hjemmeside og butik. Ifølge undersøgelsen ender op til to tredjedele af hjemmesidens omsætning i den fysiske butik.

Danske lærere gode til internet

De danske lærere er blandt de allerbedste i EU til at benytte sig af IT i undervisningen, viser nye tal fra IT- og Forskningsministeriet. 89 procent af de danske lærere bruger IT på ugentlig basis i fag, der ellers ikke har nogen direkte forbindelse til IT. Kun de engelske lærere er bedre til at bruge IT i undervisningen. I Storbritannien bruger samtlige lærere ifølge undersøgelsen IT hver uge. De græske lærere er de dårligste i Europa til at benytte sig af IT. Her er det kun fire procent af lærerne, der har gang i computeren i klasselokalet mindst én gang om ugen.

Færre elever per computer

Antallet af skole-elever per computer er faldende. Fra 1992 til 1999 faldt antallet af elever, der skal deles om en computer fra 35 i 1992 til ni i 1999. Også når snakken går på nye computere, der ikke altid er et almindeligt syn i folkeskolen, er der tale om en gunstig udvikling. I 1992 skulle 63 skoleelever deles om en ny computer. I 1999 var det faldet til 11 elever.

Suns Unix-markedsandel vokser

Sun blev den eneste spiller, der formåede at udvide sin markedsandel på Unix-markedet i andet kvartal. Sun har nu en markedsandel på 42 procent, mens IBM, HP, Compaq og Dell mistede markedsandele i andet kvartal. Sun solgte i andet kvartal op til seks gange så mange Unix-servere som IBM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere