Sådan følger IT-konsulenten med

Arbejdsdagen er så travl, at den faglige opdatering tit bliver udsat til aftener og weekender. Konsulent Carsten Ramskov bruger mellem ti og tyve timer om ugen på at holde øje med, hvilken ny viden han kan bruge i sit job, hvor han rådgiver i IT-optimering i selskabet IT Optima.

Næsten enhver IT-producent markedsfører sine produkter med gyldne løfter om, at produkterne kan spare tid, forbedre servicen og øge salget og så videre. Men gør de nu også altid det? Det arbejder Carsten Ramskov med at undersøge og rådgive i.

Han er 28 år og arbejder som konsulent og projektleder i IT Optima, der har eksisteret i fire år og er et selskab i 2M Invests portefølje. Med sine 13 kolleger arbejder han kort fortalt med at undersøge, hvordan store selskaber og offentlige institutioner bruger deres IT.

Når Carsten Ramskov kommer hjem fra IT Optimas hovedsæde i Silkeborg til privaten i Århus, møder han sin forlovede, der arbejder som fysioterapeut.

Hvad er dine arbejdsområder og ansvarsområder?

Mine arbejdsområder ligger i direkte forlængelse af vort produkt TIP - Total IT Performance?. TIP er et system, der måler og analyserer IT-performance. Som konsulent arbejder jeg her med at kortlægge virksomheders IT og rådgive dem om, hvordan de kan lede deres IT mere effektivt og fremadrettet. Dette arbejde omfatter blandt andet dataanalyse, udarbejdelse af rapporter, workshop og teknisk support. Sideløbende med dette er jeg aktiv i videreudviklingen af vort system. Derudover deltager jeg jævnligt i salgsmøder og har endvidere ansvaret for driften af vores interne IT-systemer.

Hvad er på dagsordenen i jobbet lige nu?

Vi arbejder meget på at igangsætte flere værdiskabende tiltag for vore kunder - herunder dannelsen af kunde communities.

Hvilke konkrete opgaver optager mest af din tid lige for tiden?

Lige nu bruger mine kolleger og jeg en del kræfter på at planlægge videreudviklingen af vort system TIP. Her er der stor fokus på måling af forskellige forretningsområder indenfor E-business. Dette udviklingssamarbejde involverer både kunder, business partnere samt højere læreranstalter. Sideløbende er jeg ved at lægge sidste hånd på en rapport.

Hvor meget tid bruger du på at suge ny viden til dig?

Det er vel egentlig lidt svært at svare på, men nok mere end man umiddelbart regner med. Jeg vil tro mellem 10 og 20 timer ugentligt. De fleste timer bruges dog nok udenfor normal arbejdstid, da tiden ofte ikke tillader dette. Jeg henlægger det helst til aftenen eller weekenden.

Hvor får du din viden fra?

Jeg starter gerne dagen med at skimme Jyllands-Posten før jeg kører på arbejde. Det er primært Erhverv & Økonomi samt lokalstoffet i JP Århus. De landsdækkende og internationale nyheder får jeg fra TV og ikke mindst radio, da jeg bruger omkring 1,5 time i bilen hver dag.

Ellers forsøger jeg at nå igennem de daglige nyhedsbreve fra Computerworld Online og Børsen Online. Når tiden tillader det, skimmer jeg gerne også de trykte versioner af Computerworld, Børsen og Erhvervsbladet. Det er dog i høj grad et spørgsmål om fravalg og prioritering, da der efter min smag er så mange spændende steder at hente information i en branche, hvor der konstant dukker nye teknologier og begreber op. Et direkte resultat ses i min mailboks, der ofte bugner med gamle nyhedsbreve jeg ikke har fået læst!

Udover ovenstående er en vigtig kilde til viden den sparring og erfaringsudveksling jeg har med mine kolleger.

Hvad ligger der på dit natbord lige nu?

Min pensionsordning, som jeg endnu ikke har fået studeret. Derudover noget skønlitteratur, som ikke er blevet læst!

Hvilke netværk deltager du i?

Som en af 2M Invests porteføljevirksomheder er vi naturligt en del af et omfattende netværk, der dels omfatter deres øvrige porteføljevirksomheder, men også deres store berøringsflade med danske og udenlandske virksomheder og institutioner. Ellers er det primært nyhedsbreve indenfor erhverv, IT, IT-management og teknik, der har min interesse.

Netværker og vidensudveksler du også uformelt i andre sammenhænge?

Jeg mødes en gang i mellem (men desværre nok lidt for sjældent) med mine venner fra studietiden. Det er dog sjældent snakken kun drejer sig om IT og teknik. Naturligvis skal vi da lige have sidste opdatering omkring de erfaringer, vi har gjort siden sidst, men det er nu primært for hyggens skyld, at vi mødes. Omvendt er det naturligt at bruge hinanden, når man i arbejdsmæssig sammenhæng står med et problem, mangler en oplysning eller andet.

Socialt deltager jeg også i netværk i forbindelse med mine fritidsinteresser. I den forbindelse har det elektroniske medie også gjort sit indtog, hvor det lokale gymnastikhold nu også har sin egen mailingliste, til orientering om træninger med mere.

Hvor ofte deltager du i konferencer?

Jeg deltager sjældent i konferencer af længere varighed. Jeg vil tro, at jeg 4-5 gange årligt er til møder, arrangementer, leverandørpræsentationer og lignende. Det sidste, jeg deltog i, var vist et gå-hjem møde som Dansk Dataforening arrangerede.

Hvad ville du gerne bruge mere tid på at følge med i?

Ikke deciderede nye områder, men mere tid til fordybelse. Det kunne være et større kendskab til nyere ledelsesteorier som eksempelvis Balanced Scorecard og Business Excellence.

Hvad ville der ske, hvis du brugte mindre af din tid på videns-opdatering?

Jeg mener, det er en meget vigtig forudsætning for varetagelsen af mit job som konsulent, hvor jeg blandt andet skal rådgive kunder. Når man som jeg er i en uforudsigelig branche, der altid er i udvikling, er opdatering et must.

Har du lagt en overordnet plan for din faglige udvikling?

Efter at jeg gennemførte min faglige uddannelse, har jeg primært koncentreret mig om personlig udvikling, som jo er et område, der ikke varetages af de højere læreanstalter. Efterhånden som min uddannelse kommer på afstand er det naturligvis noget, jeg begynder at overveje. I min nuværende situation føler jeg dog, at mit behov på den faglige side kan dækkes af de inspirationsmøder og faglige kurser, som jeg jævnligt deltager i.

Hvad er dine fritidsinteresser?
Gymnastik, fodbold og mountain-biking. Jeg er desuden aktiv i gymnastik-udvalgsarbejde indenfor DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger).

Hvilke nyhedsgrupper bruger du?
Jeg er ikke fast læser på nogle specielle, men jeg søger der i ny og næ, når behovet opstår. Ofte anvender jeg groups.google.com ? det tidligere www.deja.com.

Hvilke websteder har du som bogmærker i din browser?


Carsten Ramskov fakta:
  • Uddannelse: Startede som stud. oecon ved Århus Universitet i 1995, men valgte senere at skifte til datamatikerstudiet. Færdiguddannet som datamatiker i slutningen af 1998.
  • Forlovet og samboende med en fysioterapeut
  • 1999: Ansat hos IT Optima i Silkeborg

Mine bogmærker er blandt andre:
www.computerworld.dk
www.borsen.dk/nyheder/informatik
www.comon.dk
www.aod.dk
www.zdnet.com/zdnn/
www.cnet.com
www.humanpoint.dk
www.alltheweb.com
www.google.com
groups.google.com/groups
www.techweb.com/encyclopedia
whatis.techtarget.com
www.dictionary.com
www.microsoft.com/technet
www.hp.dk
www.dkhostmaster.dk
www.jo.dk
www.cnn.com
www.onside.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere