Det sagde bare klik

Sony Ericsson K750i med 2 megapixel kamera er en værdig efterfølger til tidligere succesmodeller. Den er en af de bedste kameratelefoner på markedet lige nu.

Det sagde bare klik

Omtrent samtidig med, at Nokia lancerede sit nye samarbejde med Carl Zeiss, fandt Sony Ericssons K750i vej til vores testcenter. Sony Ericssons første telefon med et 2 megapixelkamera er en kærkommen nyhed. Endelig begynder billederne at blive så gode, at mobilen ligefrem kan erstatte digitalkameraet.

Lige nu er det højeste mode, at mobiltelefoner med et godt indbygget kamera designes som et normalt digitalkamera. Derfor har K750i også en almindelig linsebeskytter, som man skubber til side, når der skal tages billeder.

Kameraet tændes med det samme, og eftersom man drejer det 90 grader, ligner det oven i købet også et digitalkamera. Ved dit motiv ikke, at det er en mobiltelefon, du står med, vil intet afsløre dette faktum.

Da antallet af pixel ikke siger så meget om billedkvaliteten, men egentlig kun afslører antallet af billedpunkter i et billede, er fokus på antallet af megapixel ikke det mest relevante. Afspejler billedpunkterne ikke virkeligheden, er det lige meget, om man har to millioner eller femhundrede tusind pixel i kameraet.

Derimod er optikken, billedsensoren samt processorens evne til at billedbehandle vigtig. Sony Ericsson K750i indeholder fornuftige komponenter, og det er en af de få telefoner, der tager billeder af en kvalitet, der rent faktisk er værd at udskrive.

Lyset er en vigtig faktor, når der skal tages billeder, og det var da også udendørs, vi tog nogle af de billeder, vi var mest tilfredse med. Billederne kan dog stadig ikke helt måle sig med billeder, der er taget af et nyt digitalkamera med blitz.

Indenfor bliver billederne halvdårlige selv ved gode lysforhold samt anvendelse af den indbyggede fotolampe. Det bedste resultat opnås stadigvæk med en blitz.
På de billeder, der er taget indenfor er der dels en kraftig billedstøj, dels striber, som får billederne til at ligne noget, der er udskrevet på en dårlig blækprinter.

En del af billedstøjen i indendørsbillederne kan dog undgås med et stykke ekstraudstyr, nemlig en Flash MXE 60, som er en rigtig blitz til kameraet.
Udenfor bliver billedkvaliteten betydeligt bedre, men for at smide sit digitalkamera ud og helt overgive sig til K750i, er det nødvendigt, at man ikke stiller de store krav til billedkvaliteten.

Selvfølgelig kan man tage fuldt acceptable feriebilleder fra stranden, der også er værd at fremkalde. Men går man først i gang med at sammenligne dem med billeder, der er taget med et rigtigt digitalkamera, er det tydeligt at se, at billederne fra K750i har færre detaljer og større uskarphed. Og regn endelig ikke med at kunne udskrive billederne i mere end 10x15 centimeter.

Som telefon er K750i lige så god som Sony Ericssons nye modeller plejer at være. Billedskærmen er virkelig god og viser 176x220 pixels i 262.000 farver. Desværre bliver skærmen lynhurtigt snavset, den fungerer nærmest som et trækplaster for støv og snavs. Vi anbefaler en pudseklud som fast følgesvend.

Der er gode tilslutningsmuligheder, når billederne skal overføres til computeren. Der medfølger USB kabel og software (Sony Ericsson PC Suite) til overførsel af filer eller til synkronisering af data. Softwaren er dog langt fra lige så anvendelig som Nokia PC Suite.

Der følger desuden et hovedsæt med, hvilket også kræves for at kunne lytte til radioen, som i øvrigt har RDS. MP3 afspilleren fungerer fint, og da der er plads til et Memory Stick Duo hukommelseskort, er der plads til en hel del sange, det er bare at anskaffe ekstra hukommelse.

Sony Ericsson K750i er en indlysende efterfølger til K700i. Selv om man ikke er vild med et indbygget kamera i telefonen, må det siges at være en kompetent lille sag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere