Tastatur i miniformat

Et tastatur på stuebordet er næppe et velkomment syn i særligt mange hjem – men Logitechs lille ny kan sagtens gå an. Vi har testet DiNovo Mini.

Tastatur i miniformat

Når man langt om længe har fået overbevist sin bedre halvdel om, at et Windows Media Center lige præcis var det, der manglede for at gøre stuen derhjemme komplet, melder der sig et nyt problem: Tastaturet.

Der skal trække urimeligt meget på tolerancen for at få lov at placere et fuldt tastatur i stuen. Selv et lækkert designet tastatur som Logitech diNovo Edge fylder godt på stuebordet.

Det er til netop denne målgruppe, at Logitech derfor har udviklet et diNovo Mini tastatur. Det er ikke meget større end en velvoksen fjernbetjening og udført i sort plast og aluminium, så det fremstår neutralt, men lækkert.

Desværre bliver øjet snydt. Når man har diNovo Mini imellem hænderne, føles det plastikagtigt og billigt og slet ikke så lækkert i materialevalg, som vi forventede.

Ingen Xbox 360

Vi har til gengæld intet at udsætte på funktionaliteten. Tastaturet tilsluttes uden problemer via Bluetooth og kan derfor også benyttes til PlayStation 3 – der er desværre ikke understøttelse for Xbox 360.

DiNovo Mini er i sagens natur ikke beregnet til tifingersystemet, men man kan nå langt med tommelfingrene alene.

Det er heller ikke meningen, at tastaturet skal benyttes til længere afhandlinger, men blot til at indtaste webadresser, kodeord, svare på Messenger-beskeder og den slags småting.

Lys under tasterne

Logitech har integreret en lille touchpad i tastaturet, som er udmærket til at navigere websider med videre.

Skal man bevæge sig rundt i de mere lineære Windows Media Player menuer, kan man med en lille skydeknap ændre touchpadden til at fungere som piletaster i stedet. Det er godt tænkt.

Tast i mørke

DiNovo Mini spiller godt op imod et mediecenter, helt ned til en detalje som, at der er lys under tasterne, så man kan navigere i mørke.

Tastaturet har et genopladeligt batteri, der kan holde til godt en måneds almindeligt brug – skulle man løbe tør, leverer en ti minutters opladning strøm nok til en dags brug.

Den største mangel ved diNovo Edge er, at det ikke kan styre en eneste af fjernsynets funktioner.

Vi forventer ikke en komplet multifjernbetjening, men de basale funktioner som tænd og sluk, kanalvælger og volumen ville have været rare at have lige ved hånden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere