Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Annonceindlæg fra Computerworld it-jobbank

Spritny rapport af Danmarks it-folk: Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

I HR er det altid et spørgsmål, hvordan de bedste it-folk tiltrækkes – ikke mindst, fordi rekrutteringen af dem er ren krigsførelse.

It-virksomhederne kæmper om de samme medarbejdere, og derfor er det vigtigt, at du ved, hvordan du tiltrækker og fastholder dem.

Henover sommeren udarbejdede it-jobbank, i samarbejde med Computerworld, en landsdækkende it-survey. Med flere end 3.000 besvarelser dækker undersøgelsen it-folk inden for alle faggrupper i hele landet – og hvad der skaber arbejdsglæde for dem.

(Hent undersøgelsen nederst i artiklen)

I 2016 gennemførte vi en lignende undersøgelse, men i år har vi tilføjet en række spørgsmål. De afdækker hvilke jobsøgningskanaler, der faktisk virker, hvor ofte it-kandidaterne får henvendelser om jobtilbud og deres tidshorisont for et nyt job. Og konklusionerne er spændende, men opridser også interessante tendenser, der burde få enhver ansættende leder til at spidse ører.

4 ud af 5 kan fristes – og fristelserne er mange

Besvarelserne i dette års it-survey viste, at 85% af respondenterne er åbne over for nye jobtilbud. Det dækker over en skare af it-folk, der enten aktivt søger nyt job eller kan fristes af en spændende jobannonce – eller hvis de skulle blive prikket på skulderen af en ny arbejdsgiver.

Det er en farlig cocktail, eftersom 41% får henvendelser om jobtilbud hver måned eller oftere. Det betyder, at dine it-medarbejdere jævnligt fristes – ikke bare af de jobannoncer, de selv opsøger, men også via henvendelser direkte i deres indbakke.

Jobsites stadig mest anvendte medie blandt it-folk

Af jobsøgningskanaler er de mest anvendte stadig jobsites, LinkedIn og netværk, og medier som Google og Facebook halter bagefter. Hvis it-folk skulle søge job i morgen, ville 79% af dem kigge på jobsites, 77% på LinkedIn og 70% ville gå til netværksmøder eller andre professionelle netværk. Kun 7% ville kigge på Google og 6% på Facebook.

Men én ting er forventningen til medierne som jobsøgningskanal. Noget andet er, hvor it-kandidaterne fik deres seneste job. Her står netværk for 41% af kandidaternes ansættelse i deres nuværende job, men ser vi på medier alene, står jobsites ultimativt for at få flest i arbejde med 32%. Vi skal hele 17 procentpoint ned på listen for at komme til andenpladsen, der indtages af rekrutteringsbureauer og headhunting.

Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

Har du en it-afdeling på 10 mand, risikerer du at miste tre af dem inden for de næste 12 måneder – og halvdelen af dem inden for 24 måneder. Hele 31% svarer nemlig, at de kunne forestille sig at skifte job inden for et år, mens 22% forestiller sig at kunne skifte job inden for to år. Og it-kandidaterne bliver, som nævnt, jævnligt kontaktet. Derfor er også din it-afdeling under pres, hvis ikke du værner om deres arbejdsglæde og trivsel.

Hvad skaber arbejdsglæde for it-folk?

Arbejdsglædefaktorerne inden for løn og personalegoder, arbejdsmiljø, jobindhold og udviklingsmuligheder samt virksomhedens omdømme og image kan opsummeres således:

  • It-kandidaterne ønsker stadig en tryg base med fast løn, attraktiv pension og ferie
  • Det gode arbejdsmiljø overskygger ønsket om kreativitet, innovation og performance
  • Muligheden for at præge sine arbejdsopgaver og blive udfordret vægter højt
  • Virksomhedens økonomi og gode værdier trumfer behovet for at arbejde hos en kendt virksomhed

Hvis du er interesseret i se den samlede undersøgelse – og i øvrigt blive bekendt med de små forskelle, der er blandt faggrupperne – kan du via dette link downloade den fulde rapport som Computerworld whitepaper.

Ønsker du og din virksomhed at få en grundig gennemgang af undersøgelsen, er du også velkommen til at rette henvendelse Torben Tronborg hos it-jobbank på telefon 7022 9300 eller på mail tt@it-jobbank.dk

Overvåg jobmarkedet - også selvom du ikke er jobsøgende!

Vi har en god nyhed, som vi hos Computerworld it-jobbank gerne vil dele med dig.

Trods Corona: Virksomhederne rekrutterer som aldrig før – overvåger du jobmarkedet?

Jobmarkedet var i en kort periode sidste år, naturligt nok, ramt at usikkerhed pga. Corona, men nu er der for alvor kommet gang i hjulene igen.

Webinar: Tiltrækning og fastholdelse af IT-kandidater i det offentlige

Computerworld it-jobbank inviterer til webinar målrettet det offentlige omkring tiltrækning og fastholdelse af IT-kandidater.

Det er nye og spændende tider på it-jobmarkedet…

Der er sket noget spændende på it-jobmarkedet, og vi kan lige så godt gå direkte til sagen.

Business as usual? Sådan klarer RUC re­k­rut­te­rin­gen under cor­ona­kri­sen

Roskilde Universitet har, som alle andre, skulle omstille sig til en anden og forhåbentlig midlertidig virkelighed efter coronavirussens indtog.

Midt i en coronatid - Lærke Johansson starter nyt job 1. april

1. april har Lærke Johansson officielt første arbejdsdag hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, men alt er ikke helt som normalt pga. coronavirussen

Masser af X-Factor: Mød Emil Wismann, den syngende softwareudvikler fra Danfoss

21-årige Emil Wismann toner lige nu hver fredag frem i bedste sendetid i X-Factor. Men til hverdag er det helt andre talenter Emil bringer i spil.

Lauras første år som konsulent i it-branchen: Jeg har bl.a. arbejdet for Nordea & Mercedes

28-årige Laura Jürgensen har valgt en karriere indenfor it. Nærmere bestemt hos den danske del af det globale it-konsulenthus Capgemini.

Det efterspørger virksomhederne: Her er de 10 mest populære kodesprog

Vi har undersøgt indholdet i over 6.700 jobannoncer på it-jobbank. Her kan du se top 10, men også hvordan efterspørgslen på kodesprog har ændret sig

Her er de 4 vigtigste forhold: Det betyder mest for it-folk i ansættelsesprocessen

Ansættelsesprocessen er en vigtig del af din virksomheds employer branding – det er her, den rette kandidat skal tiltrækkes.

1.400 it-folk uddyber: Det betyder en god work-life balance

Work-life balance er vigtig i et moderne arbejdsliv, og det er også noget af det, der skaber arbejdsglæde for it-folk.

Ved du, hvad der kan få it-folk til at skifte job? Vi giver dig svarene!

Rekruttering af it-folk kan være en udfordrende disciplin, men en ny mini-survey viser, hvad der er vigtigt, når du skal tiltrække kandidaterne.

Danske it-professionelle tjekker også jobopslag i sommerferien

Sommeren er skudt i gang. Det betyder at mange danskere snart går på en velfortjent sommerferie. Men i modsætning til før, så holder vi ikke helt fri.

4 gode råd: Her er de vigtigste ting for kandidaterne når de søger job!

Sommerferien rykker tættere på, og lige nu er det helt rigtige tidspunkt, hvis du skal ud og finde nye it-medarbejdere. Men hvordan tiltrækker du dem?

Lander du jobbet som andre it-folk?

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden.

Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere it-folk, øges behovet for at at opbygge relationer til kandidaterne – også før du får behov for dem.

Også rekruttering bliver mere digital og social: ”SocialMedia Boost har enormt potentiale”

Det er svært at ramme it-profiler, og det skaber efterspørgsel på databaseret jobannoncering, der gør netop dét. Derfor lanceres SocialMedia Boost.

Opskriften på den gode jobannonce

Vi husker kun 10% af, hvad vi læser. Derfor er det vigtigt, at din jobannonce skiller sig ud, hvis du vil tiltrække den rigtige it-kandidat.

Kan du skaffe it-kandidater, når du ikke er Google, Microsoft eller LEGO?

Vi stod pludselig i en situation, hvor det var rigtig svært at skære kandidater fra.

Danske Bank, LEGO og Systematic: Aarhus skal være epicenter for it-talenter

Destination AARhus er en realitet. En fælles udfordring blandt 13 aarhusianske virksomheder har fået dem til at slå pjalterne sammen.

Tre nemme måder at søge it-job på

Danske virksomheder leder med lys og lygte efter it-folk, og de søger ofte i vores CV-database for at finde nye medarbejdere.

Du skal gøre dig umage, når du skal tiltrække it-folk

Det er afgørende, at du formår at udforme en god jobannonce, når du skal gøre din virksomhed attraktiv over for potentielle it-kandidater.

Fire ud af fem it-folk er åbne over for nyt job

Mere end 2.000 danske it-folk har deltaget i it-jobbanks undersøgelse. Fire ud af fem er villige til at skifte job.

Hvem er Computerworld it-jobbank?

Computerworld it-jobbank er Danmarks førende karrieresite for it-folk. Vi er virksomheders foretrukne rekrutteringspartner og stedet, hvor it-kandidater finder drømmejobbet.

Læs mere om Computerworld it-jobbank
Kontaktinfo:

Computerworld it-jobbank

Carl Jacobsens Vej 29-31

2500 Valby

https://www.it-jobbank.dk/

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.