Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Annonceindlæg fra Computerworld it-jobbank

Fra HR til IT – der er slet ikke så langt

Man kan sagtens ende som IT-projektleder, selvom man starter i en helt anden rolle i virksomheden.

Faktisk kan det være den helt rigtige vej frem, hvis virksomheder over hele Danmark skal have kvalificerede medarbejdere til at udfylde de omkring 23.000 stillinger, hvortil der ifølge vurderinger vil mangle IT-professionelle om 8 år.

En ekstra gevinst ved at se ud over de traditionelle profiler er mere diversitet og mangfoldighed på arbejdspladsen – et område med øget opmærksomhed i en lang række brancher. Med god grund.  

Mød Sofie, som har taget skridtet

Hvis du læste vores artikel i Politiken for nylig, har du allerede mødt Sofie Vincentz Vedtofte. Hun kan netop fremhæves som et stjerneeksempel på en medarbejder, som startede sin karriere ét sted i organisationen – og nu skaber værdi med sin viden og åbne tilgang i en helt anden rolle.

Hun er nemlig en del af Udviklingsafdelingen i Jobindex-koncernen, hvor hun fungerer som et vigtigt bindeled mellem IT-organisationen og forretningen.

”Jeg får et kæmpe kick, når der har stået 3 enormt dygtige udviklere og kigget på koden – og jeg så, uden at komme helt ned i det tekniske, gennemskuer noget, de ikke ser. Det er fedt! Og det er gigafedt at komme rundt og snakke med forretningen og tolke på, hvad det egentlig er, de efterspørger,” fortæller Sofie om sin rolle som IT-projektleder.

Man skal turde følge sin nysgerrighed

For at forstå hvordan Sofie har bevæget sig fra den ene rolle til den anden, tager vi et smut tilbage til studietiden og en udvikling, som ifølge Sofie selv er baseret på en række tilfældigheder – men også i høj grad på, at omgivelserne har pustet til de gløder, der har ulmet hos hende.  

Da Sofie som sproglig student søgte ind på Almen Erhvervsøkonomi og Virksomhedsledelse på CBS, var det med idéen om, at hun skulle være revisor. For hun kunne godt lide den verden, hvor man lægger 2 og 2 sammen og står tilbage med et klart facit med streg under.

I løbet af sin uddannelse bevægede Sofie sig dog mere over mod HRM-delen. Men hvor hun før satte pris på de klare regnestykker, begyndte hun nu at stille spørgsmålstegn ved kassetænkningen. Og ved ledelsesfag, som var meget teoretiske og fokuserede meget lidt på det enkelte individ.

Det førte til et bachelorprojekt om mangfoldighedsledelse og et speciale med fokus på talentudvikling. Der lærte hun noget af det, som hun sætter i spil i dag, når det kommer til samarbejde på tværs af funktioner. Hun lærte om, hvordan kombinationen af forskellige baggrunde, køn, aldre og uddannelser gør noget rigtig interessant for samspillet.

Uanset om man kan sammen eller ikke kan sammen, så sker der noget, når man sætter forskellige typer i samme rum. Om vi vil det eller ej, så gør det noget ved os, når vi møder personer, som har en holdning, der er anderledes. Det rumsterer i baghovedet, og tit rykker det ved noget i os – både personligt og i forhold til den konkrete opgave,” som Sofie formulerer det.

Høst gevinsten ved at lade medarbejderne vokse sammen med organisationen

Heldigvis har Sofie fundet sig godt til rette i en kultur, hvor netop forskellighed bliver værdsat. I Jobindex er hun blandt andet gået fra rollen som rekrutteringskonsulent til rollen som processpecialist. Hun mener selv, at det skete til dels på grund af kulturen og nogle af de dygtige kolleger, hun har været omgivet af gennem årene.

”Det har hjulpet, at andre har belyst den nysgerrighed og interesse, jeg har haft. Nogle gange har de set ting i mig, som jeg ikke selv har set som noget, jeg skulle dyrke noget mere – men som har ledt mig derhen, hvor jeg er nu,” uddyber Sofie.

Udviklingen er sket gradvist. For i takt med at Sofie tog over på nogle af processerne i rekrutteringsafdelingen og var med til at optimere det, hun selv arbejdede med i hverdagen, voksede virksomheden. Der opstod på et tidspunkt et øget behov for medarbejdere, som kunne træde ud af de enkelte forretningsenheder og i stedet kigge på processer på tværs af organisationen.

Da afdelingen Forretningsudvikling blev etableret i 2018, var Sofie med fra start. Igen føler Sofie, at det var kolleger omkring hende, som så – og satte pris på – hendes systemforståelse og evne til at indgå i dialog på tværs af organisationen, der ledte hende i den retning.

Det kræver mod at kaste sig ud på dybt vand

Det har dog ikke altid være nemt at bevæge sig længere ind i IT-verdenen. For det kræver sit at finde fodfæste blandt specialiserede udviklere, som kan dykke helt ned i koden og hurtigt kan tale hen over hovedet på de fleste i forretningen.

”Det er super spændende og mega angstprovokerende at kaste sig ud i noget nyt, hvor jeg også selv skal tage teten og finde min plads. Tanken om at jeg jo er uddannet til noget helt andet, dukker da stadig op i baghovedet. Jeg har skulle lande i det og også turde stille de dumme spørgsmål,” forklarer Sofie.

Men netop det med at turde at stille spørgsmål kan meget vel være vejen frem. For samarbejdet med specialisterne er noget af det, Sofie sætter størst pris på i sit arbejde. Den daglige dialog med kolleger, som ved en masse om noget helt specielt, udvider ordforrådet og rykker ved forudindtagede meninger om, hvad der kan og ikke kan lade sig gøre.

Åbenhed og nysgerrighed går begge veje

I dag er Sofie blevet mere dus på IT-terminologien, og hendes bevidsthed om, at forskellige grene af forretningen udtrykker sig forskelligt, hjælper hende med at kommunikere endnu bedre. I den sammenhæng er netop hendes alternative baggrund en styrke, fordi den giver hende en unik evne til at oversætte begreber og danne bro mellem de forskellige afdelinger, hun har været en del af – såvel som til resten af forretningen.

”For mig er det en kæmpe gave, når begge sider af bordet er lydhøre og åbne. Og når jeg kan bruge min viden og erfaring til at oversætte behov og spørgsmål mellem forskellige forretningsgrene, fordi jeg gennem mit samarbejde med fx IT-afdelingen har fået et større ordforråd og en bredere forståelse,” slutter Sofie.

For at medarbejdere kan bevæge sig fra den ene gren til den anden, kræver det måske netop det, som Sofie lærte under sin uddannelse.

At vi ser ud over stereotyperne og i stedet sætter spot på mangfoldighed og talentudvikling i en kulturel og organisatorisk kontekst. At vi accepterer og værdsætter kolleger, som bringer noget nyt til teamet på lige fod med dem, som lægger grundstenen med deres unikke faglighed.

For hvis man kigger mere på individer og mindre på uddannelser og titler, er der pludselig ikke så langt fra HR til IT.  

 

Hvem er Computerworld it-jobbank?

Computerworld it-jobbank er Danmarks førende karrieresite for it-folk. Vi er virksomheders foretrukne rekrutteringspartner og stedet, hvor it-kandidater finder drømmejobbet.

Læs mere om Computerworld it-jobbank
Kontaktinfo:

Computerworld it-jobbank

Carl Jacobsens Vej 29-31

2500 Valby

https://www.it-jobbank.dk/

Karrierebar for it-professionelle og it-studerende hos Astralis Nexus

Computerworld it-jobbank og IT-Branchen inviterer for tredje gang indenfor til Karrierebar hos Astralis Nexus.

Vil du med på karriere og net­værks­bar for it-professionelle hos Astralis Nexus?

Kom med når vi i samarbejde med Astralis Nexus holder den fedeste karriere og netværksbar i et sandt e-sports mekka hjertet af København.

Er du som andre it-professionelle?

Deltag i vores store undersøgelse blandt Danmarks it-professionelle og vind et par Apple AirPods Pro

Mød Marcelino - en stolt generalist!

Der er gang i den, da jeg snakker med Marcelino Ballarin Madsen over telefonen en formiddag i slutningen af maj.

Unge it-talenter har fokus på psykisk ar­bejds­mil­jø

Ny undersøgelse viser, at især unge anser et godt psykisk arbejdsmiljø og god work-life balance som vigtigt. Det er vigtigt for arbejdsgivere mener vi

At købe erfaring kan være spild af penge

I en menneskealder har vi rekrutteret ud fra et Curriculum Vitae, som groft oversat betyder ”livsforløb”.

Ny rapport: Stigende ledelsestilfredshed

Ledere har været nødsaget til at lede på en ny måde under pandemien, og det gælder også ledere af danske it-professionelle.

Hjemmearbejde på godt og ondt

Hjemmearbejde – medaljen vi har vundet hvad enten vi vil det eller ej, har både en for- og bagside.

Lad os tale om kon­torsorg og hjem­me­ar­bej­de

For bare få år siden var alt som det plejede. Men plejer er som bekendt død.

It-rekruttering i 2022 fra et lederperspektiv

2021 har på mange måder været et vildt år, og det ser ikke ud til at 2022 bliver anderledes!

Deltag i årets store undersøgelse blandt it-professionelle - og vind lækre præmier!

Har Corona rykket på arbejdsglæden og måden du arbejder på? Og hvordan ser du fremtidens arbejdsplads?

Udnyt at virk­som­he­der­ne re­k­rut­te­rer it-kan­di­da­ter som aldrig før

De danske virksomheder holder sig ikke tilbage når det handler om at tiltrække nye it-folk - og det er helt legitimt at overvåge jobmarkedet!

Udnyt at virk­som­he­der­ne re­k­rut­te­rer it-kan­di­da­ter som aldrig før

Corona eller ej – danske virksomheder holder sig ikke tilbage når det handler om at tiltrække nye it-folk.

Overvåg jobmarkedet - også selvom du ikke er jobsøgende!

Vi har en god nyhed, som vi hos Computerworld it-jobbank gerne vil dele med dig.

Trods Corona: Virksomhederne rekrutterer som aldrig før – overvåger du jobmarkedet?

Jobmarkedet var i en kort periode sidste år, naturligt nok, ramt at usikkerhed pga. Corona, men nu er der for alvor kommet gang i hjulene igen.

Webinar: Tiltrækning og fastholdelse af IT-kandidater i det offentlige

Computerworld it-jobbank inviterer til webinar målrettet det offentlige omkring tiltrækning og fastholdelse af IT-kandidater.

Det er nye og spændende tider på it-jobmarkedet…

Der er sket noget spændende på it-jobmarkedet, og vi kan lige så godt gå direkte til sagen.

Business as usual? Sådan klarer RUC re­k­rut­te­rin­gen under cor­ona­kri­sen

Roskilde Universitet har, som alle andre, skulle omstille sig til en anden og forhåbentlig midlertidig virkelighed efter coronavirussens indtog.

Midt i en coronatid - Lærke Johansson starter nyt job 1. april

1. april har Lærke Johansson officielt første arbejdsdag hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, men alt er ikke helt som normalt pga. coronavirussen

Masser af X-Factor: Mød Emil Wismann, den syngende softwareudvikler fra Danfoss

21-årige Emil Wismann toner lige nu hver fredag frem i bedste sendetid i X-Factor. Men til hverdag er det helt andre talenter Emil bringer i spil.

Lauras første år som konsulent i it-branchen: Jeg har bl.a. arbejdet for Nordea & Mercedes

28-årige Laura Jürgensen har valgt en karriere indenfor it. Nærmere bestemt hos den danske del af det globale it-konsulenthus Capgemini.

Det efterspørger virksomhederne: Her er de 10 mest populære kodesprog

Vi har undersøgt indholdet i over 6.700 jobannoncer på it-jobbank. Her kan du se top 10, men også hvordan efterspørgslen på kodesprog har ændret sig

Her er de 4 vigtigste forhold: Det betyder mest for it-folk i ansættelsesprocessen

Ansættelsesprocessen er en vigtig del af din virksomheds employer branding – det er her, den rette kandidat skal tiltrækkes.

1.400 it-folk uddyber: Det betyder en god work-life balance

Work-life balance er vigtig i et moderne arbejdsliv, og det er også noget af det, der skaber arbejdsglæde for it-folk.

Ved du, hvad der kan få it-folk til at skifte job? Vi giver dig svarene!

Rekruttering af it-folk kan være en udfordrende disciplin, men en ny mini-survey viser, hvad der er vigtigt, når du skal tiltrække kandidaterne.

Danske it-professionelle tjekker også jobopslag i sommerferien

Sommeren er skudt i gang. Det betyder at mange danskere snart går på en velfortjent sommerferie. Men i modsætning til før, så holder vi ikke helt fri.

4 gode råd: Her er de vigtigste ting for kandidaterne når de søger job!

Sommerferien rykker tættere på, og lige nu er det helt rigtige tidspunkt, hvis du skal ud og finde nye it-medarbejdere. Men hvordan tiltrækker du dem?

Lander du jobbet som andre it-folk?

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden.

Spritny rapport af Danmarks it-folk: Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

I HR er det altid et spørgsmål, hvordan de bedste it-folk tiltrækkes – ikke mindst, fordi rekrutteringen af dem er ren krigsførelse.

Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere it-folk, øges behovet for at at opbygge relationer til kandidaterne – også før du får behov for dem.

Også rekruttering bliver mere digital og social: ”SocialMedia Boost har enormt potentiale”

Det er svært at ramme it-profiler, og det skaber efterspørgsel på databaseret jobannoncering, der gør netop dét. Derfor lanceres SocialMedia Boost.

Opskriften på den gode jobannonce

Vi husker kun 10% af, hvad vi læser. Derfor er det vigtigt, at din jobannonce skiller sig ud, hvis du vil tiltrække den rigtige it-kandidat.

Kan du skaffe it-kandidater, når du ikke er Google, Microsoft eller LEGO?

Vi stod pludselig i en situation, hvor det var rigtig svært at skære kandidater fra.

Danske Bank, LEGO og Systematic: Aarhus skal være epicenter for it-talenter

Destination AARhus er en realitet. En fælles udfordring blandt 13 aarhusianske virksomheder har fået dem til at slå pjalterne sammen.

Tre nemme måder at søge it-job på

Danske virksomheder leder med lys og lygte efter it-folk, og de søger ofte i vores CV-database for at finde nye medarbejdere.

Du skal gøre dig umage, når du skal tiltrække it-folk

Det er afgørende, at du formår at udforme en god jobannonce, når du skal gøre din virksomhed attraktiv over for potentielle it-kandidater.

Fire ud af fem it-folk er åbne over for nyt job

Mere end 2.000 danske it-folk har deltaget i it-jobbanks undersøgelse. Fire ud af fem er villige til at skifte job.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg