Annonceindlæg fra Computerworld it-jobbank

Mød Marcelino - en stolt generalist!

Der er gang i den, da jeg snakker med Marcelino Ballarin Madsen over telefonen en formiddag i slutningen af maj.

Tingene går hurtigt, tankerne flyver, og anekdoterne bobler frem.

Samtidig står tidslinjen snorlige, da han bliver bedt om at beskrive rejsen fra radio-/TV-sælger i starten af 1990’erne til titlen som MA, Digital Design and Interactive Technologies i dag. 

”Der har i lang tid været denne her med, at man skal bruge 10.000 timer på at blive god til 1 ting. Men jeg mener, at det er omvendt. At det er en fordel at sprede sig over mange områder. Det er godt at have et samlet værk af kompetencer.

Jeg ser det ikke som en ulempe, men som en styrke og en fordel. Det står jeg inde for i dag – men det har taget mig mange år at forstå det,” forklarer Marcelino.

Inden vi dykker ned i karrierekludetæppet, så lad os først lige få styr på navnet. Det er ikke italiensk, som mange ellers tror. Faktisk er Marcelino født af en dansk mor på De Kanariske Øer i 1970, men flyttede som 7-årig til Ballerup. De sidste knap 15 år har han boet på Vesterbro.

Fra sælger til kreativ selvstændig

Det lå ikke i kortene, at Marcelino skulle ende som service designer i IT-branchen. Faktisk startede han et helt andet sted, nemlig med en handelsskoleeksamen og en fremtid som sælger inden for radio/TV.

Men da han som 24-årig så, hvor godt det gik hans 20-årige lillebror som illustrator i reklamebranchen, besluttede han at sadle om.

I 1994 slog de deres kreative evner sammen og startede Danmarks første streetwear-brand. Sideløbende lavede de en tegneserie, som blev videreudviklet til en tegneseriejulekalender på nettet med reklamespots på nationalt TV. Som han selv påpeger, var det ikke noget, man så hver dag i 90’erne.

Gennem sin karriere har Marcelino skrevet alt fra kreativ ledelse til tekstforfatter i reklamebranchen og digtforfatter, ja sågar forsanger i et rockband, på CV’et. Men ikke alting har været nemt. 

Man lærer også af modstand

Det står blandt andet klart, da samtalen falder på tiden omkring årtusindskiftet.

”Vi fik lige pludselig tilbudt en biograffilm med rigtige mennesker på baggrund af tegneserien. Der sagde vi, at vi selv ville skrive manuskriptet, og at vi selv ville instruere. Så vi stoppede med det andet og gik all in på filmbranchen,” fortæller Marcelino.

Efter nogle hårde år med bump på vejen fik filmen præmiere i 2002. Det gik desværre ikke helt som håbet, for filmen blev, som Marcelino selv udtrykker det, slagtet af anmelderne.

Så der stod han som 32-årig og var med egne ord gået helt kold.

Men hvis der er noget, Marcelino har dyrket gennem sin karriere, så er det at træde tilbage, tænke nye tanker, sadle om og skifte retning.

Marcelino har i årenes løb brugt en del tid med sin far, som var syg og boede i Spanien. Selvom alt det praktisk omkring en syg forælder skabte en del kaos, har netop hans far altid været en stor inspiration.  

”Jeg har lært af min far: Mærk efter i dit hjerte og følg dine drømme. Jeg har aldrig fået at vide, hvordan eller hvad jeg skulle gøre. Men jeg har været heldig at få den tanke med hjemmefra, at jeg kan.”

At starte forfra som 41-årig og være den ældste i klassen

Med det i baghovedet besluttede Marcelino sig i 2011 for at søge tilbage på skolebænken. Hans erhvervsuddannelse gav nemlig adgang til en 2-årig uddannelse som multimediedesigner. En perfekt mulighed for at kombinere hans kreative erfaring med en mere formel titel.  

Da han startede på uddannelsen, var han allerede 41 år gammel og med egne ord meget ældre end de andre. Dette afholdt ham dog ikke fra både at tage på udveksling i Spanien og senere få en BA i digital konceptudvikling.

Med blod på tanden, og en nyfunden lyst til at studere, søgte han videre på en overbygning. Han landede på Digital Design and Interactive Technologies på ITU.

”Jeg kommer ind i første forsøg som den klart ældste studerende. Det tager min fulde opmærksomhed i noget tid. Det er sindssygt struktureret. Jeg har mit hyr med det, men det går godt,” fortæller han.  

For selvom man har personlig erfaring fra erhvervslivet, kan man ifølge Marcelino stadig lære noget af de rammer, en uddannelse sætter.

Når trådene samles til et kludetæppe

Det står vist hurtigt klart, at Marcelinos vej ind i IT-branchen ikke har været snorlige. Men spørger vi ham, så er det kun en styrke. For som overskriften indikerer, er Marcelino en stolt generalist.

Han tror på, at vi i højere og højere grad får brug for mennesker, der tænker nyt, kombinerer viden og måske ser tingene lidt skævt. For det med at sidde stille for længe og gøre tingene på samme måde igen og igen – ja, det er ikke noget for en type som Marcelino.

”På studiet lærte vi, at en digital service aldrig er færdig. Vi kommer med forslag, men alt omkring digitalisering skal løbende opdateres, forandres og tilpasses. Og det kan betale sig, for jo bedre du forstår dine kunder, jo mere vækst kan du skabe. For mig er det en no brainer.”

Han understreger, at generalistens styrke også ligger i at vide, hvornår det er tid til at indkalde en specialist. For det er i samspillet, at alt det spændende sker.

Det budskab er hermed givet videre.

 

Hvem er Computerworld it-jobbank?

Computerworld it-jobbank er Danmarks førende karrieresite for it-folk. Vi er virksomheders foretrukne rekrutteringspartner og stedet, hvor it-kandidater finder drømmejobbet.

Læs mere om Computerworld it-jobbank
Kontaktinfo:

Computerworld it-jobbank

Carl Jacobsens Vej 29-31

2500 Valby

https://www.it-jobbank.dk/

70229300

Vind et gavekort på kr. 2.000 - deltag i vores undersøgelse!

Det er tid til Computerworld it-jobbanks årlige undersøgelse omhandlende jer, kære it-professionelle!

Karrierebar for it-professionelle og it-studerende hos Astralis Nexus

Computerworld it-jobbank og IT-Branchen inviterer for tredje gang indenfor til Karrierebar hos Astralis Nexus.

Vil du med på karriere og net­værks­bar for it-professionelle hos Astralis Nexus?

Kom med når vi i samarbejde med Astralis Nexus holder den fedeste karriere og netværksbar i et sandt e-sports mekka hjertet af København.

Er du som andre it-professionelle?

Deltag i vores store undersøgelse blandt Danmarks it-professionelle og vind et par Apple AirPods Pro

Unge it-talenter har fokus på psykisk ar­bejds­mil­jø

Ny undersøgelse viser, at især unge anser et godt psykisk arbejdsmiljø og god work-life balance som vigtigt. Det er vigtigt for arbejdsgivere mener vi

At købe erfaring kan være spild af penge

I en menneskealder har vi rekrutteret ud fra et Curriculum Vitae, som groft oversat betyder ”livsforløb”.

Fra HR til IT – der er slet ikke så langt

Man kan sagtens ende som IT-projektleder, selvom man starter i en helt anden rolle i virksomheden.

Ny rapport: Stigende ledelsestilfredshed

Ledere har været nødsaget til at lede på en ny måde under pandemien, og det gælder også ledere af danske it-professionelle.

Hjemmearbejde på godt og ondt

Hjemmearbejde – medaljen vi har vundet hvad enten vi vil det eller ej, har både en for- og bagside.

Lad os tale om kon­torsorg og hjem­me­ar­bej­de

For bare få år siden var alt som det plejede. Men plejer er som bekendt død.

It-rekruttering i 2022 fra et lederperspektiv

2021 har på mange måder været et vildt år, og det ser ikke ud til at 2022 bliver anderledes!

Deltag i årets store undersøgelse blandt it-professionelle - og vind lækre præmier!

Har Corona rykket på arbejdsglæden og måden du arbejder på? Og hvordan ser du fremtidens arbejdsplads?

Udnyt at virk­som­he­der­ne re­k­rut­te­rer it-kan­di­da­ter som aldrig før

De danske virksomheder holder sig ikke tilbage når det handler om at tiltrække nye it-folk - og det er helt legitimt at overvåge jobmarkedet!

Udnyt at virk­som­he­der­ne re­k­rut­te­rer it-kan­di­da­ter som aldrig før

Corona eller ej – danske virksomheder holder sig ikke tilbage når det handler om at tiltrække nye it-folk.

Overvåg jobmarkedet - også selvom du ikke er jobsøgende!

Vi har en god nyhed, som vi hos Computerworld it-jobbank gerne vil dele med dig.

Trods Corona: Virksomhederne rekrutterer som aldrig før – overvåger du jobmarkedet?

Jobmarkedet var i en kort periode sidste år, naturligt nok, ramt at usikkerhed pga. Corona, men nu er der for alvor kommet gang i hjulene igen.

Webinar: Tiltrækning og fastholdelse af IT-kandidater i det offentlige

Computerworld it-jobbank inviterer til webinar målrettet det offentlige omkring tiltrækning og fastholdelse af IT-kandidater.

Det er nye og spændende tider på it-jobmarkedet…

Der er sket noget spændende på it-jobmarkedet, og vi kan lige så godt gå direkte til sagen.

Business as usual? Sådan klarer RUC re­k­rut­te­rin­gen under cor­ona­kri­sen

Roskilde Universitet har, som alle andre, skulle omstille sig til en anden og forhåbentlig midlertidig virkelighed efter coronavirussens indtog.

Midt i en coronatid - Lærke Johansson starter nyt job 1. april

1. april har Lærke Johansson officielt første arbejdsdag hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, men alt er ikke helt som normalt pga. coronavirussen

Masser af X-Factor: Mød Emil Wismann, den syngende softwareudvikler fra Danfoss

21-årige Emil Wismann toner lige nu hver fredag frem i bedste sendetid i X-Factor. Men til hverdag er det helt andre talenter Emil bringer i spil.

Lauras første år som konsulent i it-branchen: Jeg har bl.a. arbejdet for Nordea & Mercedes

28-årige Laura Jürgensen har valgt en karriere indenfor it. Nærmere bestemt hos den danske del af det globale it-konsulenthus Capgemini.

Det efterspørger virksomhederne: Her er de 10 mest populære kodesprog

Vi har undersøgt indholdet i over 6.700 jobannoncer på it-jobbank. Her kan du se top 10, men også hvordan efterspørgslen på kodesprog har ændret sig

Her er de 4 vigtigste forhold: Det betyder mest for it-folk i ansættelsesprocessen

Ansættelsesprocessen er en vigtig del af din virksomheds employer branding – det er her, den rette kandidat skal tiltrækkes.

1.400 it-folk uddyber: Det betyder en god work-life balance

Work-life balance er vigtig i et moderne arbejdsliv, og det er også noget af det, der skaber arbejdsglæde for it-folk.

Ved du, hvad der kan få it-folk til at skifte job? Vi giver dig svarene!

Rekruttering af it-folk kan være en udfordrende disciplin, men en ny mini-survey viser, hvad der er vigtigt, når du skal tiltrække kandidaterne.

Danske it-professionelle tjekker også jobopslag i sommerferien

Sommeren er skudt i gang. Det betyder at mange danskere snart går på en velfortjent sommerferie. Men i modsætning til før, så holder vi ikke helt fri.

4 gode råd: Her er de vigtigste ting for kandidaterne når de søger job!

Sommerferien rykker tættere på, og lige nu er det helt rigtige tidspunkt, hvis du skal ud og finde nye it-medarbejdere. Men hvordan tiltrækker du dem?

Lander du jobbet som andre it-folk?

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden.

Spritny rapport af Danmarks it-folk: Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

I HR er det altid et spørgsmål, hvordan de bedste it-folk tiltrækkes – ikke mindst, fordi rekrutteringen af dem er ren krigsførelse.

Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere it-folk, øges behovet for at at opbygge relationer til kandidaterne – også før du får behov for dem.

Også rekruttering bliver mere digital og social: ”SocialMedia Boost har enormt potentiale”

Det er svært at ramme it-profiler, og det skaber efterspørgsel på databaseret jobannoncering, der gør netop dét. Derfor lanceres SocialMedia Boost.

Opskriften på den gode jobannonce

Vi husker kun 10% af, hvad vi læser. Derfor er det vigtigt, at din jobannonce skiller sig ud, hvis du vil tiltrække den rigtige it-kandidat.

Kan du skaffe it-kandidater, når du ikke er Google, Microsoft eller LEGO?

Vi stod pludselig i en situation, hvor det var rigtig svært at skære kandidater fra.

Danske Bank, LEGO og Systematic: Aarhus skal være epicenter for it-talenter

Destination AARhus er en realitet. En fælles udfordring blandt 13 aarhusianske virksomheder har fået dem til at slå pjalterne sammen.

Tre nemme måder at søge it-job på

Danske virksomheder leder med lys og lygte efter it-folk, og de søger ofte i vores CV-database for at finde nye medarbejdere.

Du skal gøre dig umage, når du skal tiltrække it-folk

Det er afgørende, at du formår at udforme en god jobannonce, når du skal gøre din virksomhed attraktiv over for potentielle it-kandidater.

Fire ud af fem it-folk er åbne over for nyt job

Mere end 2.000 danske it-folk har deltaget i it-jobbanks undersøgelse. Fire ud af fem er villige til at skifte job.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg