Annonceindlæg fra it-jobbank

1.400 it-folk uddyber: Det betyder en god work-life balance

Work-life balance er vigtig i et moderne arbejdsliv, og det er også noget af det, der skaber arbejdsglæde for it-folk.

Udfordringen har været klar de seneste mange år: Der er mangel på it-arbejdskraft, og det er ikke et problem, der ser ud til at aftage. Efterspørgslen overstiger udbuddet, og det betyder et stigende pres på den eksisterende arbejdskraft.

En konklusion, der ikke er til at tage fejl af, da 50 procent i vores seneste survey angiver, at arbejdspresset i branchen er enten meget højt eller højt. 39 procent finder det passende, mens kun 10 procent finder det lavt eller meget lavt.

At arbejdspresset stiger betyder også et øget fokus på work-life balance – også for en faggruppe, der ellers er kendt for at værdsætte fleksibilitet i arbejdstider, der gør det muligt at møde sent og arbejde sent.

Men hvad betyder en god work-life balance egentlig?

1.400 it-folk har i vores survey svaret på, hvad en god work-life balance er. Ud af en liste på 10 udsagn samt et fritekstfelt kunne respondenterne vælge et og maks. tre svar på spørgsmålet. Det gav følgende top tre:

 1. At jeg kan tilpasse arbejdet til min livssituation (59 procent)

 2. At virksomheden har fokus på medarbejdernes trivsel (44 procent), og

 3. At jeg kan arbejde, når det passer mig (44 procent).

Hernæst kommer hjemmearbejdsdage (42 procent), og at jeg ikke tager arbejdet med hjem (31 procent).

De seneste års resultater inden for work-life balance er et billede på, at også it-folk skal have privat- og/eller familielivet til at gå op i en højere enhed. Særligt med det høje arbejdspres for øje. De værner også om deres trivsel og fleksibilitet, der allerede er et kendetegn for dem.

Med it-folkenes egne ord

Fritekstfeltet blev også flittigt brugt. Her kom flere respondenter med udsagn om, at work-life balance også er:

 • mulighed for at arbejde, hvor det passer en

 • balance mellem ansvar, indflydelse og aflønning

 • at kunne tilrettelægge mødetider og spare overarbejde op

 • mulighed for en kortere arbejdsuge

 • at tiden ikke tælles, men resultaterne

 • intet arbejde i ferier og weekender

 • at der ikke er tvunget overarbejde

Sågar udtalte én, at work-life balance er at ”arbejde hjemmefra 80-100 procent af tiden”. Mange af besvarelserne taler dog ind i de overordnede resultater, der viser, at it-folk især vil være herre over arbejdstid, ansvar og indflydelse.

Kulturmatch også klarlagt


På samme måde som work-life balance blev respondenterne også spurgt om, hvad et godt kulturmatch er. Kulturmatch skal forstås på den måde, at det beskriver matchet mellem kandidaten og virksomheden med alle dets sociale og faglige aspekter.

Top tre fremstår således:

 1. At jeg har en dygtig leder (55 procent),

 2. At jeg har søde, omgængelige og fagligt kompetente kolleger (54 procent), og

 3. At jeg kan identificere mig med virksomhedens værdier (45 procent).

At en dygtig leder indtager førstepladsen, er ikke overraskende, da god ledelse er det væsentligste, når it-folk angiver, hvad der kan få dem til at skifte job. Gode og dygtige kolleger indtager en andenplads, hvilket heller ikke er overraskende, eftersom muligheden for at sidde i et kompetent team, der udfordrer fagligt og udvikler personligt, også er vigtigt for it-profiler.

At virksomhedens værdisæt her indtager en tredjeplads, er interessant, da respondenterne – i spørgsmålet om, hvad der kan få dem til at skifte job – placerer et attraktivt værdisæt på en niendeplads. Det betyder, at det gode værdisæt for it-profilerne ikke er den bedste tiltrækningsstrategi, for det får ikke it-profilerne til at skifte job.

Det gode værdisæt kan derimod anvendes som fastholdelsesstrategi, fordi det betyder noget for it-profilerne, når de vurderer kulturmatchet mellem dem selv og jobbet, når de sidder i det.

Få fingrene i vores nye survey


Det vil snart være muligt at få adgang til vores uddybende survey, der uddyber flere aspekter fra vores it-survey 2018/2019, herunder:

 • Hvad der kan få it-folk til at skifte job

 • Hvad work-life balance og kulturmatch konkret betyder

 • Hvordan it-folk vil holdes orienteret om jobmuligheder – og hvor ofte

 • Hvordan it-folk vurderer arbejdspresset i branchen

Du kan få undersøgelsen fremsendt eller præsenteret af en repræsentant fra it-jobbank.

Vil du have undersøgelsen så snart den er klar? Send os en mail Klik her.

Business as usual? Sådan klarer RUC re­k­rut­te­rin­gen under cor­ona­kri­sen

Roskilde Universitet har, som alle andre, skulle omstille sig til en anden og forhåbentlig midlertidig virkelighed efter coronavirussens indtog.

Midt i en coronatid - Lærke Johansson starter nyt job 1. april

1. april har Lærke Johansson officielt første arbejdsdag hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, men alt er ikke helt som normalt pga. coronavirussen

Masser af X-Factor: Mød Emil Wismann, den syngende softwareudvikler fra Danfoss

21-årige Emil Wismann toner lige nu hver fredag frem i bedste sendetid i X-Factor. Men til hverdag er det helt andre talenter Emil bringer i spil.

Lauras første år som konsulent i it-branchen: Jeg har bl.a. arbejdet for Nordea & Mercedes

28-årige Laura Jürgensen har valgt en karriere indenfor it. Nærmere bestemt hos den danske del af det globale it-konsulenthus Capgemini.

Det efterspørger virksomhederne: Her er de 10 mest populære kodesprog

Vi har undersøgt indholdet i over 6.700 jobannoncer på it-jobbank. Her kan du se top 10, men også hvordan efterspørgslen på kodesprog har ændret sig

Her er de 4 vigtigste forhold: Det betyder mest for it-folk i ansættelsesprocessen

Ansættelsesprocessen er en vigtig del af din virksomheds employer branding – det er her, den rette kandidat skal tiltrækkes.

Ved du, hvad der kan få it-folk til at skifte job? Vi giver dig svarene!

Rekruttering af it-folk kan være en udfordrende disciplin, men en ny mini-survey viser, hvad der er vigtigt, når du skal tiltrække kandidaterne.

Danske it-professionelle tjekker også jobopslag i sommerferien

Sommeren er skudt i gang. Det betyder at mange danskere snart går på en velfortjent sommerferie. Men i modsætning til før, så holder vi ikke helt fri.

4 gode råd: Her er de vigtigste ting for kandidaterne når de søger job!

Sommerferien rykker tættere på, og lige nu er det helt rigtige tidspunkt, hvis du skal ud og finde nye it-medarbejdere. Men hvordan tiltrækker du dem?

Lander du jobbet som andre it-folk?

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden.

Spritny rapport af Danmarks it-folk: Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

I HR er det altid et spørgsmål, hvordan de bedste it-folk tiltrækkes – ikke mindst, fordi rekrutteringen af dem er ren krigsførelse.

Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere it-folk, øges behovet for at at opbygge relationer til kandidaterne – også før du får behov for dem.

Også rekruttering bliver mere digital og social: ”SocialMedia Boost har enormt potentiale”

Det er svært at ramme it-profiler, og det skaber efterspørgsel på databaseret jobannoncering, der gør netop dét. Derfor lanceres SocialMedia Boost.

Opskriften på den gode jobannonce

Vi husker kun 10% af, hvad vi læser. Derfor er det vigtigt, at din jobannonce skiller sig ud, hvis du vil tiltrække den rigtige it-kandidat.

Kan du skaffe it-kandidater, når du ikke er Google, Microsoft eller LEGO?

Vi stod pludselig i en situation, hvor det var rigtig svært at skære kandidater fra.

Danske Bank, LEGO og Systematic: Aarhus skal være epicenter for it-talenter

Destination AARhus er en realitet. En fælles udfordring blandt 13 aarhusianske virksomheder har fået dem til at slå pjalterne sammen.

Tre nemme måder at søge it-job på

Danske virksomheder leder med lys og lygte efter it-folk, og de søger ofte i vores CV-database for at finde nye medarbejdere.

Du skal gøre dig umage, når du skal tiltrække it-folk

Det er afgørende, at du formår at udforme en god jobannonce, når du skal gøre din virksomhed attraktiv over for potentielle it-kandidater.

Fire ud af fem it-folk er åbne over for nyt job

Mere end 2.000 danske it-folk har deltaget i it-jobbanks undersøgelse. Fire ud af fem er villige til at skifte job.

Kort om it-jobbank

it-jobbank er Danmarks førende karrieresite for it-folk. Vi har en klar vision om at være virksomheders foretrukne rekrutteringspartner og stedet, hvor it-kandidater finder drømmejobbet.

Læs mere om it-jobbank
Kontaktinfo:

it-jobbank A/S

Islands Brygge 57

2300 København S

https://www.it-jobbank.dk/

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Huawei ville have skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked - Udenrigsministeriet afviste
Kinesiske Huawei har anmodet om en skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked. Anmodningen blev afvist af udenrigsministeriet, hvor argumentet lød, at det ikke var "kutyme" at give specifikke selskaber skriftlige tilkendegivelser om, hvorvidt de er velkomne til at gøre investeringer i Danmark.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?