Annonceindlæg fra it-jobbank

Lander du jobbet som andre it-folk?

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden.

Det viser ny undersøgelse, som blandt andet afdækker deres jobsøgeradfærd: Gennem hvilke medier forventer it-folk at lande jobbet? Og hvilke medier tager æren for at få flest i job? Få stillet din nysgerrighed her.

Flere end 3.000 it-kandidater deltog i vores seneste it-survey, der blev udarbejdet i samarbejde med Computerworld. Her blev it-folk fra hele landet spurgt, hvor de ville lede, hvis de skulle finde nyt job i morgen. Det er i øvrigt et sandsynligt scenarie, da 85 procent er åbne over for nye jobmuligheder – enten fordi de aktivt søger eller kan fristes af spændende jobannoncer eller personlige henvendelser.

Høje forventninger til jobsites, LinkedIn og netværk
Topscoren blandt jobsøgningsmedier er jobsites – efterfulgt af LinkedIn og netværk – mens medier som Google og Facebook taber kapløbet. Hele 79 procent forventer at søge job på jobsites, 77 procent på LinkedIn og 70 procent gennem netværk. Kun 6 procent forventer at søge via Google og 5 procent gennem Facebook.

Ser vi på medier alene slås jobsites og LinkedIn altså om førstepladsen, når det gælder it-folks forventninger til medier, der giver dem jobbet. Og for ét af medierne er det ikke uden grund.

Jobsøgningskanaler
Hvis du skulle finde nyt job, hvor ville du så søge? Angiv gerne flere svar.

graf over jobsøgningskanaler

Klik for at forstørre graf (åbner i nyt vindue)

Jobsites skaffer dig jobbet
It-kandidaterne blev også spurgt, hvordan de fik deres seneste job – og her ser resultaterne anderledes ud. Netværk topper – ikke overraskende – listen over, hvad der giver it-folk job i dag. It-folk er nemlig et eftertragtet folkefærd, som ikke behøver at kigge langt efter nye udfordringer, men som ifølge vores undersøgelse kontaktes jævnligt. Faktisk oplever 41 procent at få henvendelser hver måned eller oftere.

Men ser vi igen på medier, og udelukker personlige henvendelser, vinder jobsites titlen som mediet, der får flest it-folk i arbejde. 32 procent svarer, at de fik deres seneste job gennem jobsites, mens kun 4 procent svarer, at LinkedIn stod for deres seneste ansættelse.

Sådan fik de jobbet
Hvordan fik du dit seneste job, dvs. via hvilken kanal?


graf over hvordan it-folk får job


Klik for at forstørre graf (åbner i nyt vindue).


 

 

 

Spritny rapport af Danmarks it-folk: Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

I HR er det altid et spørgsmål, hvordan de bedste it-folk tiltrækkes – ikke mindst, fordi rekrutteringen af dem er ren krigsførelse.

Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere it-folk, øges behovet for at at opbygge relationer til kandidaterne – også før du får behov for dem.

Også rekruttering bliver mere digital og social: ”SocialMedia Boost har enormt potentiale”

Det er svært at ramme it-profiler, og det skaber efterspørgsel på databaseret jobannoncering, der gør netop dét. Derfor lanceres SocialMedia Boost.

Opskriften på den gode jobannonce

Vi husker kun 10% af, hvad vi læser. Derfor er det vigtigt, at din jobannonce skiller sig ud, hvis du vil tiltrække den rigtige it-kandidat.

Kan du skaffe it-kandidater, når du ikke er Google, Microsoft eller LEGO?

Vi stod pludselig i en situation, hvor det var rigtig svært at skære kandidater fra.

Danske Bank, LEGO og Systematic: Aarhus skal være epicenter for it-talenter

Destination AARhus er en realitet. En fælles udfordring blandt 13 aarhusianske virksomheder har fået dem til at slå pjalterne sammen.

Tre nemme måder at søge it-job på

Danske virksomheder leder med lys og lygte efter it-folk, og de søger ofte i vores CV-database for at finde nye medarbejdere.

Du skal gøre dig umage, når du skal tiltrække it-folk

Det er afgørende, at du formår at udforme en god jobannonce, når du skal gøre din virksomhed attraktiv over for potentielle it-kandidater.

Fire ud af fem it-folk er åbne over for nyt job

Mere end 2.000 danske it-folk har deltaget i it-jobbanks undersøgelse. Fire ud af fem er villige til at skifte job.

Kort om it-jobbank

it-jobbank er Danmarks førende karrieresite for it-folk. Vi har en klar vision om at være virksomheders foretrukne rekrutteringspartner og stedet, hvor it-kandidater finder drømmejobbet.

Læs mere om it-jobbank
Kontaktinfo:

it-jobbank A/S

Islands Brygge 57

2300 København S

https://www.it-jobbank.dk/

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Dansk dataekspert stempler statens afgørelse om udflytning af data som 'uhensigtsmæssig': "Det står nærmest direkte, at det vil give for meget bøvl at håndhæve reglen"
Interview: Hanne Marie Motzfeldt er bekymret for, hvordan centrale myndigheder i fremtiden vil håndhæve loven, efter Kammeradvokatens afgørelse i sag om kommuners udflytning af data. "Skal man forfølge den linje, får de centrale myndigheder et stort håndhævelsesproblem," lyder det.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.