Annonceindlæg fra it-jobbank

Lander du jobbet som andre it-folk?

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden.

Det viser ny undersøgelse, som blandt andet afdækker deres jobsøgeradfærd: Gennem hvilke medier forventer it-folk at lande jobbet? Og hvilke medier tager æren for at få flest i job? Få stillet din nysgerrighed her.

Flere end 3.000 it-kandidater deltog i vores seneste it-survey, der blev udarbejdet i samarbejde med Computerworld. Her blev it-folk fra hele landet spurgt, hvor de ville lede, hvis de skulle finde nyt job i morgen. Det er i øvrigt et sandsynligt scenarie, da 85 procent er åbne over for nye jobmuligheder – enten fordi de aktivt søger eller kan fristes af spændende jobannoncer eller personlige henvendelser.

Høje forventninger til jobsites, LinkedIn og netværk
Topscoren blandt jobsøgningsmedier er jobsites – efterfulgt af LinkedIn og netværk – mens medier som Google og Facebook taber kapløbet. Hele 79 procent forventer at søge job på jobsites, 77 procent på LinkedIn og 70 procent gennem netværk. Kun 6 procent forventer at søge via Google og 5 procent gennem Facebook.

Ser vi på medier alene slås jobsites og LinkedIn altså om førstepladsen, når det gælder it-folks forventninger til medier, der giver dem jobbet. Og for ét af medierne er det ikke uden grund.

Jobsøgningskanaler
Hvis du skulle finde nyt job, hvor ville du så søge? Angiv gerne flere svar.

graf over jobsøgningskanaler

Klik for at forstørre graf (åbner i nyt vindue)

Jobsites skaffer dig jobbet
It-kandidaterne blev også spurgt, hvordan de fik deres seneste job – og her ser resultaterne anderledes ud. Netværk topper – ikke overraskende – listen over, hvad der giver it-folk job i dag. It-folk er nemlig et eftertragtet folkefærd, som ikke behøver at kigge langt efter nye udfordringer, men som ifølge vores undersøgelse kontaktes jævnligt. Faktisk oplever 41 procent at få henvendelser hver måned eller oftere.

Men ser vi igen på medier, og udelukker personlige henvendelser, vinder jobsites titlen som mediet, der får flest it-folk i arbejde. 32 procent svarer, at de fik deres seneste job gennem jobsites, mens kun 4 procent svarer, at LinkedIn stod for deres seneste ansættelse.

Sådan fik de jobbet
Hvordan fik du dit seneste job, dvs. via hvilken kanal?


graf over hvordan it-folk får job


Klik for at forstørre graf (åbner i nyt vindue).


 

 

 

4 gode råd: Se de vigtigste ting for kandidaterne når de søger job!

Sommerferien rykker tættere på, og lige nu er det helt rigtige tidspunkt, hvis du skal ud og finde nye it-medarbejdere. Men hvordan tiltrækker du dem?

Spritny rapport af Danmarks it-folk: Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

I HR er det altid et spørgsmål, hvordan de bedste it-folk tiltrækkes – ikke mindst, fordi rekrutteringen af dem er ren krigsførelse.

Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere it-folk, øges behovet for at at opbygge relationer til kandidaterne – også før du får behov for dem.

Også rekruttering bliver mere digital og social: ”SocialMedia Boost har enormt potentiale”

Det er svært at ramme it-profiler, og det skaber efterspørgsel på databaseret jobannoncering, der gør netop dét. Derfor lanceres SocialMedia Boost.

Opskriften på den gode jobannonce

Vi husker kun 10% af, hvad vi læser. Derfor er det vigtigt, at din jobannonce skiller sig ud, hvis du vil tiltrække den rigtige it-kandidat.

Kan du skaffe it-kandidater, når du ikke er Google, Microsoft eller LEGO?

Vi stod pludselig i en situation, hvor det var rigtig svært at skære kandidater fra.

Danske Bank, LEGO og Systematic: Aarhus skal være epicenter for it-talenter

Destination AARhus er en realitet. En fælles udfordring blandt 13 aarhusianske virksomheder har fået dem til at slå pjalterne sammen.

Tre nemme måder at søge it-job på

Danske virksomheder leder med lys og lygte efter it-folk, og de søger ofte i vores CV-database for at finde nye medarbejdere.

Du skal gøre dig umage, når du skal tiltrække it-folk

Det er afgørende, at du formår at udforme en god jobannonce, når du skal gøre din virksomhed attraktiv over for potentielle it-kandidater.

Fire ud af fem it-folk er åbne over for nyt job

Mere end 2.000 danske it-folk har deltaget i it-jobbanks undersøgelse. Fire ud af fem er villige til at skifte job.

Kort om it-jobbank

it-jobbank er Danmarks førende karrieresite for it-folk. Vi har en klar vision om at være virksomheders foretrukne rekrutteringspartner og stedet, hvor it-kandidater finder drømmejobbet.

Læs mere om it-jobbank
Kontaktinfo:

it-jobbank A/S

Islands Brygge 57

2300 København S

https://www.it-jobbank.dk/

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Hvad gør du? Printsikkerhed er en trussel for din virksomhed!
Du tænker nok: Er printere virkelig så stort en sikkerhedstrussel? På mange måder ja, for i en tid med konstante angreb, er en printer et nemt og ofte overset mål. Blandt andet viser undersøgelsen i dette whitepaper, at der er 68% større sandsynlighed for at printere er kilden til en ekstern trussel eller brist, end der var i 2016, og hele 118% større sandsynlighed for sker internt. Med dette in mente er det overraskende, at kun 30% af de adspurgte it-professionelle anerkender at printere udgør en sikkerhedsrisiko. Læs dette whitepaper og bliv klar over hvad det er du skal være opmærksom på.