Annonceindlæg fra Computerworld it-jobbank

It-rekruttering i 2022 fra et lederperspektiv

2021 har på mange måder været et vildt år, og det ser ikke ud til at 2022 bliver anderledes!

Når det handler om hjemmearbejde blandt it-professionelle, viser den seneste rapport fra Computerworld og Computerworld it-jobbank at 56% er mere produktive, og halvdelen er enige i at deres arbejdsglæde er steget efter de har fået muligheden for hjemmearbejde.

Men ikke nok med det, så foretrækker hele 89% muligheden for at arbejde hjemme i større eller mindre grad efter Corona. Det vil sige at de virksomheder som ikke tilbyder fleksibiliteten efter Corona, nok bør overveje at åbne op for fleksibiliteten.

Hjemmearbejde er et must - og et konkurrenceparameter

Hjemmearbejde er kommet for at blive i mange virksomheder, og personligt er jeg også fortaler for at tilbyde en større fleksibilitet. Før Corona tog man ofte en hjemmearbejdsdag, fordi der var et privat gøremål. Nu arbejder man hjemme fordi det giver mening for medarbejderen, men det kan også være grundet en hjemme-arbejdspolitik i virksomheden. 

Tallene i Computerworld og Computerworld it-jobbanks rapport taler for sig selv. Hjemmearbejde kan bestemt noget og det er/bliver formentlig også et konkurrenceparameter, når det handler om tiltrækning og fastholdelse af it-professionelle - specielt hvis en medarbejder ikke har fleksibiliteten i dag.

Færre sygedage - eller?

Alt handler efter min mening om balance, for der er en bagside som vi virkelig skal være opmærksom på.

Næsten halvdelen siger de har haft færre sygedage – men hvorfor? Er det mon fordi de er udsat for mindre smitte, eller er det fordi vi faktisk arbejder, når vi burde ligge under dynen med en kop varm the med honning?

25% siger at arbejdspresset er mindre, men samtidig er 39% enige i at de arbejder flere timer om ugen, når de arbejder hjemme. Derudover føler 33% af vores it-medarbejdere isoleret og 32% tror også på at vi kommer til at se flere tilfælde af stress og mistrivsel i fremtiden.

Ledelse er kodeordet!

Det handler om ledelse og i særdeleshed nærværende ledelse!

Hjemmearbejde kan noget, men vær opmærksom på bagsiden. Alle os med personaleansvar, skal virkelig øge vores fokus på trivslen, men det bliver svært når vi skal fornemme hvordan vores medarbejder har det - igennem et webcam! Et godt råd til dig som leder!

Når du spørger om hvordan din medarbejder har det under en 1-2-1 samtale over Teams, så lyt godt efter hvilket svar der kommer retur! Ofte er svaret, ”Det går meget godt” – hvorefter samtalen ofte bliver drejet over på at tale om deres arbejdsopgaver og performance.

Her skal du afbryde og stille spørgsmålet én gang til ... og måske én gang til, indtil du er tilfreds med svaret og du er sikker på at alt er godt.

Min opfordring - Uanset om du er kollega, leder eller arbejder med HR, så vær opmærksom på at dine nærmeste kollegaer har det godt - så skal vi alle nok komme godt igennem den næste tid.

Kaffe og en hyggesnak kan sagtens gøres remote, selvom det aldrig bliver det samme som når vi mødes i virkeligheden. Det er stadig der relationerne bygges, dynamikken og energierne opstår!

Læs rapporten om hjemmearbejde - og bliv klogere på de it-professionelle 

Hvis du vil blive klogere på de it-professionelles holdning til hjemmearbejde, så kan du hente den lige her: Hent rapport om hjemmearbejde

God jul og godt nytår - og god arbejdslyst på hjemmekontoret!

Indlægget er skrevet af Torben Tronborg, direktør i Computerworld it-jobbank

Hvem er Computerworld it-jobbank?

Computerworld it-jobbank er Danmarks førende karrieresite for it-folk. Vi er virksomheders foretrukne rekrutteringspartner og stedet, hvor it-kandidater finder drømmejobbet.

Læs mere om Computerworld it-jobbank
Kontaktinfo:

Computerworld it-jobbank

Carl Jacobsens Vej 29-31

2500 Valby

https://www.it-jobbank.dk/

Deltag i årets store undersøgelse blandt it-professionelle - og vind lækre præmier!

Har Corona rykket på arbejdsglæden og måden du arbejder på? Og hvordan ser du fremtidens arbejdsplads?

Udnyt at virk­som­he­der­ne re­k­rut­te­rer it-kan­di­da­ter som aldrig før

De danske virksomheder holder sig ikke tilbage når det handler om at tiltrække nye it-folk - og det er helt legitimt at overvåge jobmarkedet!

Udnyt at virk­som­he­der­ne re­k­rut­te­rer it-kan­di­da­ter som aldrig før

Corona eller ej – danske virksomheder holder sig ikke tilbage når det handler om at tiltrække nye it-folk.

Overvåg jobmarkedet - også selvom du ikke er jobsøgende!

Vi har en god nyhed, som vi hos Computerworld it-jobbank gerne vil dele med dig.

Trods Corona: Virksomhederne rekrutterer som aldrig før – overvåger du jobmarkedet?

Jobmarkedet var i en kort periode sidste år, naturligt nok, ramt at usikkerhed pga. Corona, men nu er der for alvor kommet gang i hjulene igen.

Webinar: Tiltrækning og fastholdelse af IT-kandidater i det offentlige

Computerworld it-jobbank inviterer til webinar målrettet det offentlige omkring tiltrækning og fastholdelse af IT-kandidater.

Det er nye og spændende tider på it-jobmarkedet…

Der er sket noget spændende på it-jobmarkedet, og vi kan lige så godt gå direkte til sagen.

Business as usual? Sådan klarer RUC re­k­rut­te­rin­gen under cor­ona­kri­sen

Roskilde Universitet har, som alle andre, skulle omstille sig til en anden og forhåbentlig midlertidig virkelighed efter coronavirussens indtog.

Midt i en coronatid - Lærke Johansson starter nyt job 1. april

1. april har Lærke Johansson officielt første arbejdsdag hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, men alt er ikke helt som normalt pga. coronavirussen

Masser af X-Factor: Mød Emil Wismann, den syngende softwareudvikler fra Danfoss

21-årige Emil Wismann toner lige nu hver fredag frem i bedste sendetid i X-Factor. Men til hverdag er det helt andre talenter Emil bringer i spil.

Lauras første år som konsulent i it-branchen: Jeg har bl.a. arbejdet for Nordea & Mercedes

28-årige Laura Jürgensen har valgt en karriere indenfor it. Nærmere bestemt hos den danske del af det globale it-konsulenthus Capgemini.

Det efterspørger virksomhederne: Her er de 10 mest populære kodesprog

Vi har undersøgt indholdet i over 6.700 jobannoncer på it-jobbank. Her kan du se top 10, men også hvordan efterspørgslen på kodesprog har ændret sig

Her er de 4 vigtigste forhold: Det betyder mest for it-folk i ansættelsesprocessen

Ansættelsesprocessen er en vigtig del af din virksomheds employer branding – det er her, den rette kandidat skal tiltrækkes.

1.400 it-folk uddyber: Det betyder en god work-life balance

Work-life balance er vigtig i et moderne arbejdsliv, og det er også noget af det, der skaber arbejdsglæde for it-folk.

Ved du, hvad der kan få it-folk til at skifte job? Vi giver dig svarene!

Rekruttering af it-folk kan være en udfordrende disciplin, men en ny mini-survey viser, hvad der er vigtigt, når du skal tiltrække kandidaterne.

Danske it-professionelle tjekker også jobopslag i sommerferien

Sommeren er skudt i gang. Det betyder at mange danskere snart går på en velfortjent sommerferie. Men i modsætning til før, så holder vi ikke helt fri.

4 gode råd: Her er de vigtigste ting for kandidaterne når de søger job!

Sommerferien rykker tættere på, og lige nu er det helt rigtige tidspunkt, hvis du skal ud og finde nye it-medarbejdere. Men hvordan tiltrækker du dem?

Lander du jobbet som andre it-folk?

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden.

Spritny rapport af Danmarks it-folk: Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

I HR er det altid et spørgsmål, hvordan de bedste it-folk tiltrækkes – ikke mindst, fordi rekrutteringen af dem er ren krigsførelse.

Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere it-folk, øges behovet for at at opbygge relationer til kandidaterne – også før du får behov for dem.

Også rekruttering bliver mere digital og social: ”SocialMedia Boost har enormt potentiale”

Det er svært at ramme it-profiler, og det skaber efterspørgsel på databaseret jobannoncering, der gør netop dét. Derfor lanceres SocialMedia Boost.

Opskriften på den gode jobannonce

Vi husker kun 10% af, hvad vi læser. Derfor er det vigtigt, at din jobannonce skiller sig ud, hvis du vil tiltrække den rigtige it-kandidat.

Kan du skaffe it-kandidater, når du ikke er Google, Microsoft eller LEGO?

Vi stod pludselig i en situation, hvor det var rigtig svært at skære kandidater fra.

Danske Bank, LEGO og Systematic: Aarhus skal være epicenter for it-talenter

Destination AARhus er en realitet. En fælles udfordring blandt 13 aarhusianske virksomheder har fået dem til at slå pjalterne sammen.

Tre nemme måder at søge it-job på

Danske virksomheder leder med lys og lygte efter it-folk, og de søger ofte i vores CV-database for at finde nye medarbejdere.

Du skal gøre dig umage, når du skal tiltrække it-folk

Det er afgørende, at du formår at udforme en god jobannonce, når du skal gøre din virksomhed attraktiv over for potentielle it-kandidater.

Fire ud af fem it-folk er åbne over for nyt job

Mere end 2.000 danske it-folk har deltaget i it-jobbanks undersøgelse. Fire ud af fem er villige til at skifte job.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg

CIO
Sådan tager top-CIO Pernille Geneser livtag med 40 år gamle it-systemer i Stark Group med 10.000 medarbejdere