Annonceindlæg fra it-jobbank

Business as usual? Sådan klarer RUC re­k­rut­te­rin­gen under cor­ona­kri­sen

Roskilde Universitet har, som alle andre, skulle omstille sig til en anden og forhåbentlig midlertidig virkelighed efter coronavirussens indtog.

Men det har været lettere end først antaget, fortæller Karen Marie Olsen, der er vicedirektør for HR på RUC.

”Grundlæggende har det været en spændende proces, og jeg er ret imponeret over, at vi er gået fra at være delvist analoge til fuldt digitale, og jeg tror, at vores evne til at samarbejde i dette tilfælde er styrken. Der har været en meget stejl læringskurve, og selvfølgelig har der været sten på vejen – blandt andet det at skulle flytte arbejdspladsen hjem og få tingene til at gå op i en højere enhed, men generelt er jeg meget tilfreds med vores håndtering,” 

Fortsætter med at rekruttere

En del virksomheder har naturligt nok trykket på pauseknappen, når det kommer til nye it-rekrutteringer og rekrutteringer generelt, men hos RUC er det mere eller mindre business as usual, dog med små tilpasninger.

”Som udgangspunkt er vi fortsat med de rekrutteringer, vi er i gang med, og vores HR-partnere er i løbende dialog med lederne omkring, hvor det giver mening at gennemføre processen, evt. rykke starttidspunktet eller være klar med en virtuel onboarding, og hvor det giver mening at vente. Det gælder både ved videnskabelige stillinger, som har en længere proces, og it-stillinger.” siger Karen Marie Olsen.

En anden ting, som også er lidt nyt – og så alligevel ikke – er ansættelsessamtalerne.

”Vi kører på nuværende tidspunkt alle ansættelsessamtaler over Skype, og det har fungeret rigtig godt. Vi har allerede praktiseret det i forhold til ansættelser fra udlandet, så det er ikke helt fremmed for os, og det er en god måde at screene kandidater på indledningsvis,” fortæller Karen Marie Olsen.

Tager læringen med fremadrettet

Der er ingen tvivl om, at mange har indset, at det kan lade sig gøre at arbejde hjemme, og at det fungerer upåklageligt at holde møder online, men spørgsmålet er, om det fortsætter, når vi er tilbage til normale tilstande? Det har Karen Marie Olsen en klar holdning til.

”Der er rigtig meget, vi har gjort i denne tid, som vi vil tage med os, og det har været sundt at prøve en anden arbejdsdag end den, vi er vant til. Derudover så kan jeg allerede nu sige, at vi kommer til at tage vores onboardingsproces op til overvejelse.”

Som leder ved Karen Marie Olsen alt om, hvordan den opgave skal håndteres i den virkelige verden, og det gør sig også gældende i den virtuelle verden.

”Jeg fik hurtigt lagt en strategi for, hvordan dette skulle gribes an. Vi har daglige briefinger og dialog om opgaver, og så har jeg skruet op for vores 1:1-møder, som i denne periode holdes ugentlig i stedet for hver 14. dag.”

Der skal være plads til sjov – selv i en alvorlig tid

Selvom det er en alvorlig tid, skal vi ikke glemme hyggen, og der er ingen tvivl om, at barriererne er blevet nedbrudt, når der skåles med fra haven, børnene pludselig afbryder mødet, eller hunden gør. Det er med til gøre det hele lidt mere personligt under karantænen.

”Hos os holder vi online kaffemøder og fredagsbar, hvor vi quizzer med hinanden på kryds og tværs. Man bliver helt overrasket over, hvor meget der kan lade sig gøre online. Det er helt klart noget, som er med til at styrke sammenholdet,” fortæller Karen Marie Olsen.

Til slut beder vi igen Karen Marie Olsen om at tage rekrutteringsbrillerne på og dele et godt HR-råd med os:

”Det er kort og godt: Den gode rekruttering er ikke afsluttet ved underskriften, men ved en god og succesfuld onboarding.”

Savner du nye udfordringer? Tag et kig på aktuelle ledige stillinger på www.it-jobbank.dk 

Det er nye og spændende tider på it-jobmarkedet…

Der er sket noget spændende på it-jobmarkedet, og vi kan lige så godt gå direkte til sagen.

Midt i en coronatid - Lærke Johansson starter nyt job 1. april

1. april har Lærke Johansson officielt første arbejdsdag hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, men alt er ikke helt som normalt pga. coronavirussen

Masser af X-Factor: Mød Emil Wismann, den syngende softwareudvikler fra Danfoss

21-årige Emil Wismann toner lige nu hver fredag frem i bedste sendetid i X-Factor. Men til hverdag er det helt andre talenter Emil bringer i spil.

Lauras første år som konsulent i it-branchen: Jeg har bl.a. arbejdet for Nordea & Mercedes

28-årige Laura Jürgensen har valgt en karriere indenfor it. Nærmere bestemt hos den danske del af det globale it-konsulenthus Capgemini.

Det efterspørger virksomhederne: Her er de 10 mest populære kodesprog

Vi har undersøgt indholdet i over 6.700 jobannoncer på it-jobbank. Her kan du se top 10, men også hvordan efterspørgslen på kodesprog har ændret sig

Her er de 4 vigtigste forhold: Det betyder mest for it-folk i ansættelsesprocessen

Ansættelsesprocessen er en vigtig del af din virksomheds employer branding – det er her, den rette kandidat skal tiltrækkes.

1.400 it-folk uddyber: Det betyder en god work-life balance

Work-life balance er vigtig i et moderne arbejdsliv, og det er også noget af det, der skaber arbejdsglæde for it-folk.

Ved du, hvad der kan få it-folk til at skifte job? Vi giver dig svarene!

Rekruttering af it-folk kan være en udfordrende disciplin, men en ny mini-survey viser, hvad der er vigtigt, når du skal tiltrække kandidaterne.

Danske it-professionelle tjekker også jobopslag i sommerferien

Sommeren er skudt i gang. Det betyder at mange danskere snart går på en velfortjent sommerferie. Men i modsætning til før, så holder vi ikke helt fri.

4 gode råd: Her er de vigtigste ting for kandidaterne når de søger job!

Sommerferien rykker tættere på, og lige nu er det helt rigtige tidspunkt, hvis du skal ud og finde nye it-medarbejdere. Men hvordan tiltrækker du dem?

Lander du jobbet som andre it-folk?

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden.

Spritny rapport af Danmarks it-folk: Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

I HR er det altid et spørgsmål, hvordan de bedste it-folk tiltrækkes – ikke mindst, fordi rekrutteringen af dem er ren krigsførelse.

Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere it-folk, øges behovet for at at opbygge relationer til kandidaterne – også før du får behov for dem.

Også rekruttering bliver mere digital og social: ”SocialMedia Boost har enormt potentiale”

Det er svært at ramme it-profiler, og det skaber efterspørgsel på databaseret jobannoncering, der gør netop dét. Derfor lanceres SocialMedia Boost.

Opskriften på den gode jobannonce

Vi husker kun 10% af, hvad vi læser. Derfor er det vigtigt, at din jobannonce skiller sig ud, hvis du vil tiltrække den rigtige it-kandidat.

Kan du skaffe it-kandidater, når du ikke er Google, Microsoft eller LEGO?

Vi stod pludselig i en situation, hvor det var rigtig svært at skære kandidater fra.

Danske Bank, LEGO og Systematic: Aarhus skal være epicenter for it-talenter

Destination AARhus er en realitet. En fælles udfordring blandt 13 aarhusianske virksomheder har fået dem til at slå pjalterne sammen.

Tre nemme måder at søge it-job på

Danske virksomheder leder med lys og lygte efter it-folk, og de søger ofte i vores CV-database for at finde nye medarbejdere.

Du skal gøre dig umage, når du skal tiltrække it-folk

Det er afgørende, at du formår at udforme en god jobannonce, når du skal gøre din virksomhed attraktiv over for potentielle it-kandidater.

Fire ud af fem it-folk er åbne over for nyt job

Mere end 2.000 danske it-folk har deltaget i it-jobbanks undersøgelse. Fire ud af fem er villige til at skifte job.

Kort om it-jobbank

it-jobbank er Danmarks førende karrieresite for it-folk. Vi har en klar vision om at være virksomheders foretrukne rekrutteringspartner og stedet, hvor it-kandidater finder drømmejobbet.

Læs mere om it-jobbank
Kontaktinfo:

it-jobbank A/S

Islands Brygge 57

2300 København S

https://www.it-jobbank.dk/

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.