Annonceindlæg fra it-jobbank

Det efterspørger virksomhederne: Her er de 10 mest populære kodesprog

Vi har undersøgt indholdet i over 6.700 jobannoncer på it-jobbank. Her kan du se top 10, men også hvordan efterspørgslen på kodesprog har ændret sig

En søgning i vores jobannoncer afslører de 10 mest efterspurgte kodesprog baseret på 6.749 jobannoncer fra it-jobbank i 2019 og 2015. Jobannoncerne er gennemgået systematisk, og vi har sat vores lid til det store internet i beskrivelsen af de forskellige kodesprog, der topper listen.

De mest populære kodesprog

Både i 2019 og 2015 indtager SQL førstepladsen som det mest populære kodesprog. SQL er det mest udbredte programmeringssprog til relationelle databaser og har altså de seneste fire år været sproget, du skal mestre, hvis du ønsker at komme i betragtning til en stor del af de mange it-job.

Kodesproget C# er et multiparadigme programmeringssprog, som omfatter imperativ, funktionel, generisk, objektorienteret og komponentorienterede programmeringsdiscipliner og rammer andenpladsen blandt de mest populære kodesprog. Programmeringssproget er desuden i familie med både Java og C++, der også er at finde på listen over top 10 kodesprog.

Både JavaScript og Java var og er populære kodesprog, som dækker over henholdsvis et dynamisk programmeringssprog og et objektorienteret tredjegenerationsprogrammeringssprog inspireret af C++. Sprogene indtager tredje- og fjerdepladsen på årets liste.

Har du kompetencer indenfor et eller flere af disse sprog, spår vi fornuftige kvalifikationer til it-job i fremtiden. For selvom programmeringssprog er i udvikling, er nedenstående lister en indikation på, at der er en vis stabilitet i efterspørgslen på kodesprog over tid:

De mest populære kodesprog i 2019
1. SQL
2. C#
3. JavaScript
4. Java
5. Python
6. C
7. PHP
8. TypeScript
9. C++
10. Swift

De mest populære kodesprog i 2015
1. SQL
2. C#
3. Java
4. JavaScript
5. PHP
6. C
7. C++
8. Python
9. SAS
10. Ruby

Udviklingen i programmeringssprog

I gennemgangen af jobannoncerne blev det muligt at sortere på de kodesprog, der er steget og faldet i popularitet i perioden fra 2015 til 2019, dvs. hvad flere og færre arbejdsgivere benytter som kompetenceord i jobannoncerne:

Steget i popularitet
1. Kotlin
2. SPARK
3. TypeScript
4. Python
5. Apex
6. Swift
7. Scala
8. COBOL
9. C#
10. BASH

Faldet i popularitet
1. APL
2. Unity
3. JCL
4. ABAP
5. LINQ
6. SAS
7. Groovy
8. Ruby
9. XSLT
10. MATLAB

Resultat af teknologisk udvikling

Hvad udviklingen i populære kodesprog konkret betyder, er nok snarere et spørgsmål om teknologisk udvikling end fortolkning af, hvorfor nogle kodesprog udgår fremfor andre. Måske du genkender udviklingen, eller måske den undrer dig – uanset hvad er det et billede, vores database af kodesprog tegner for os.

Udvikl dine sprogkundskaber

Har du erfaring med et eller flere sprog, er det måske på tide at søge nye udfordringer og oparbejde dine færdigheder indenfor et specifikt kodesprog? Opret en gratis Jobagent og få nye it-job direkte i din indbakke – og du kan altid anvende et eller flere kodesprog som søgeord og kun modtage job, der indeholder de sprog.

Få en gratis jobagent på it-jobbank

Business as usual? Sådan klarer RUC re­k­rut­te­rin­gen under cor­ona­kri­sen

Roskilde Universitet har, som alle andre, skulle omstille sig til en anden og forhåbentlig midlertidig virkelighed efter coronavirussens indtog.

Midt i en coronatid - Lærke Johansson starter nyt job 1. april

1. april har Lærke Johansson officielt første arbejdsdag hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, men alt er ikke helt som normalt pga. coronavirussen

Masser af X-Factor: Mød Emil Wismann, den syngende softwareudvikler fra Danfoss

21-årige Emil Wismann toner lige nu hver fredag frem i bedste sendetid i X-Factor. Men til hverdag er det helt andre talenter Emil bringer i spil.

Lauras første år som konsulent i it-branchen: Jeg har bl.a. arbejdet for Nordea & Mercedes

28-årige Laura Jürgensen har valgt en karriere indenfor it. Nærmere bestemt hos den danske del af det globale it-konsulenthus Capgemini.

Her er de 4 vigtigste forhold: Det betyder mest for it-folk i ansættelsesprocessen

Ansættelsesprocessen er en vigtig del af din virksomheds employer branding – det er her, den rette kandidat skal tiltrækkes.

1.400 it-folk uddyber: Det betyder en god work-life balance

Work-life balance er vigtig i et moderne arbejdsliv, og det er også noget af det, der skaber arbejdsglæde for it-folk.

Ved du, hvad der kan få it-folk til at skifte job? Vi giver dig svarene!

Rekruttering af it-folk kan være en udfordrende disciplin, men en ny mini-survey viser, hvad der er vigtigt, når du skal tiltrække kandidaterne.

Danske it-professionelle tjekker også jobopslag i sommerferien

Sommeren er skudt i gang. Det betyder at mange danskere snart går på en velfortjent sommerferie. Men i modsætning til før, så holder vi ikke helt fri.

4 gode råd: Her er de vigtigste ting for kandidaterne når de søger job!

Sommerferien rykker tættere på, og lige nu er det helt rigtige tidspunkt, hvis du skal ud og finde nye it-medarbejdere. Men hvordan tiltrækker du dem?

Lander du jobbet som andre it-folk?

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden.

Spritny rapport af Danmarks it-folk: Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

I HR er det altid et spørgsmål, hvordan de bedste it-folk tiltrækkes – ikke mindst, fordi rekrutteringen af dem er ren krigsførelse.

Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere it-folk, øges behovet for at at opbygge relationer til kandidaterne – også før du får behov for dem.

Også rekruttering bliver mere digital og social: ”SocialMedia Boost har enormt potentiale”

Det er svært at ramme it-profiler, og det skaber efterspørgsel på databaseret jobannoncering, der gør netop dét. Derfor lanceres SocialMedia Boost.

Opskriften på den gode jobannonce

Vi husker kun 10% af, hvad vi læser. Derfor er det vigtigt, at din jobannonce skiller sig ud, hvis du vil tiltrække den rigtige it-kandidat.

Kan du skaffe it-kandidater, når du ikke er Google, Microsoft eller LEGO?

Vi stod pludselig i en situation, hvor det var rigtig svært at skære kandidater fra.

Danske Bank, LEGO og Systematic: Aarhus skal være epicenter for it-talenter

Destination AARhus er en realitet. En fælles udfordring blandt 13 aarhusianske virksomheder har fået dem til at slå pjalterne sammen.

Tre nemme måder at søge it-job på

Danske virksomheder leder med lys og lygte efter it-folk, og de søger ofte i vores CV-database for at finde nye medarbejdere.

Du skal gøre dig umage, når du skal tiltrække it-folk

Det er afgørende, at du formår at udforme en god jobannonce, når du skal gøre din virksomhed attraktiv over for potentielle it-kandidater.

Fire ud af fem it-folk er åbne over for nyt job

Mere end 2.000 danske it-folk har deltaget i it-jobbanks undersøgelse. Fire ud af fem er villige til at skifte job.

Kort om it-jobbank

it-jobbank er Danmarks førende karrieresite for it-folk. Vi har en klar vision om at være virksomheders foretrukne rekrutteringspartner og stedet, hvor it-kandidater finder drømmejobbet.

Læs mere om it-jobbank
Kontaktinfo:

it-jobbank A/S

Islands Brygge 57

2300 København S

https://www.it-jobbank.dk/

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Queue-it har håndteret en milliard brugere den seneste måned: "Det er en rimelig vild stigning - men platformen har på intet tidspunkt vaklet"
Aldrig før har danske Queue-it skulle håndtere så mange brugere i selskabet virtuelle køsystem. Men platformen har ikke vaklet på noget tidspunkt, fortæller medstifter Camilla Ley Valentin. Se hvordan selskabet har klaret den eksplosive tilgang af brugere.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.