Annonceindlæg fra it-jobbank

Ved du, hvad der kan få it-folk til at skifte job? Vi giver dig svarene!

Rekruttering af it-folk kan være en udfordrende disciplin, men en ny mini-survey viser, hvad der er vigtigt, når du skal tiltrække kandidaterne.

I it-jobbanks nye mini-survey fra juli 2019 har vi blandt andet spurgt danske it-professionelle, hvilke faktorer der kan få dem til at skifte job. Vi har fået 1.400 besvarelser, og til dette spørgsmål var det muligt at vælge op til tre svar ud fra 10 svarmuligheder.

God ledelse er vigtigere end nogensinde før

"Jeg har mødt mange forskellige ledere i mit professionelle liv, og jeg er kommet til et punkt, hvor jeg ikke orker mere dårlig ledelse. Så hvis ledelsen ikke er god, så ser jeg ingen grund til at skifte.”

Det skarpe citat kommer fra en potentiel kandidat, som seniorkonsulent Jens Peter Holm havde til samtale omkring et interessant it-job i en mellemstor dansk virksomhed, og det illustrerer med al tydelighed, hvor stor betydning ledelse har i et jobskifte. 

Du kan læse hele Jens Peters opslag på LinkedIn her.

Derfor bør virksomheder sørge for at synliggøre lederen på et tidspunkt i ansættelsesprocessen. Det kan f.eks. være i jobopslaget eller til samtalen. Der hersker nemlig ingen tvivl om, at kandidaterne er meget grundige i deres forarbejde og research, inden de kommer til samtale, for at danne sig et indtryk af både leder- og virksomhedsprofil.

En "attraktiv lønpakke" er stadig attraktiv

Det er tæt på at være logik for burhøns, men lønnen spiller selvfølgelig også en stor rolle, når et jobskifte overvejes. Svarene i vores mini-survey viser nemlig, at selv i en højtlønnet branche som it-branchen betyder det noget med en god løn og tryghed i ansættelsen.

Det går meget godt i tråd med, hvad der blev svaret i vores store it-survey fra sommeren 2018, som blev udarbejdet i samarbejde med Computerworld. Adspurgt om løn og personalegoder havde hele 82 procent angivet løn som meget vigtigt eller vigtigt.

På et marked præget af hård konkurrence om de dygtige folk, kan det ikke komme som den store overraskelse, at virksomheder er nødt til at kunne matche de lønkrav, der stilles og ønskes.

Work-life balance er det nye buzzword – men det skal tages seriøst

Work-life balance stormer i øjeblikket frem i alle faggrupper – også inden for it. Det gør det i så høj grad, at det ligger på tredjepladsen i vores survey lige foran ting som mindre transporttid til arbejdspladsen, mere udfordrende arbejdsopgaver og godt kollegaskab.

I denne branche er det måske ikke så overraskende, da it-folk generelt trives godt med fleksible arbejdstider. Men også it-folk har familie og et liv, der skal hænge sammen med det høje arbejdspres.

Virksomheder gør derfor klogt i at prioritere det i deres jobopslag. Det bør synliggøres, hvilke fordele der er forbundet med jobbet.

Få fingrene i it-jobbanks mini-survey

Det vil snart være muligt at få adgang til it-jobbanks uddybende mini-survey, der uddyber flere aspekter fra den store it-survey fra 2018/2019, herunder:

  • Hvad der kan få it-folk til at skifte job

  • Hvad work-life balance og kulturmatch konkret betyder

  • Hvordan it-folk vil holdes orienteret om jobmuligheder – og hvor ofte

  • Hvordan it-folk vurderer arbejdspresset i branchen

Du kan få undersøgelsen fremsendt eller præsenteret af en repræsentant fra it-jobbank. Kontakt os på tlf. 70 22 93 00, hvis du vil vide mere.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og være blandt de første der modtager undersøgelsen. Send os en mail på: info@it-jobbank.dk

Business as usual? Sådan klarer RUC re­k­rut­te­rin­gen under cor­ona­kri­sen

Roskilde Universitet har, som alle andre, skulle omstille sig til en anden og forhåbentlig midlertidig virkelighed efter coronavirussens indtog.

Midt i en coronatid - Lærke Johansson starter nyt job 1. april

1. april har Lærke Johansson officielt første arbejdsdag hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, men alt er ikke helt som normalt pga. coronavirussen

Masser af X-Factor: Mød Emil Wismann, den syngende softwareudvikler fra Danfoss

21-årige Emil Wismann toner lige nu hver fredag frem i bedste sendetid i X-Factor. Men til hverdag er det helt andre talenter Emil bringer i spil.

Lauras første år som konsulent i it-branchen: Jeg har bl.a. arbejdet for Nordea & Mercedes

28-årige Laura Jürgensen har valgt en karriere indenfor it. Nærmere bestemt hos den danske del af det globale it-konsulenthus Capgemini.

Det efterspørger virksomhederne: Her er de 10 mest populære kodesprog

Vi har undersøgt indholdet i over 6.700 jobannoncer på it-jobbank. Her kan du se top 10, men også hvordan efterspørgslen på kodesprog har ændret sig

Her er de 4 vigtigste forhold: Det betyder mest for it-folk i ansættelsesprocessen

Ansættelsesprocessen er en vigtig del af din virksomheds employer branding – det er her, den rette kandidat skal tiltrækkes.

1.400 it-folk uddyber: Det betyder en god work-life balance

Work-life balance er vigtig i et moderne arbejdsliv, og det er også noget af det, der skaber arbejdsglæde for it-folk.

Danske it-professionelle tjekker også jobopslag i sommerferien

Sommeren er skudt i gang. Det betyder at mange danskere snart går på en velfortjent sommerferie. Men i modsætning til før, så holder vi ikke helt fri.

4 gode råd: Her er de vigtigste ting for kandidaterne når de søger job!

Sommerferien rykker tættere på, og lige nu er det helt rigtige tidspunkt, hvis du skal ud og finde nye it-medarbejdere. Men hvordan tiltrækker du dem?

Lander du jobbet som andre it-folk?

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden.

Spritny rapport af Danmarks it-folk: Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

I HR er det altid et spørgsmål, hvordan de bedste it-folk tiltrækkes – ikke mindst, fordi rekrutteringen af dem er ren krigsførelse.

Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere it-folk, øges behovet for at at opbygge relationer til kandidaterne – også før du får behov for dem.

Også rekruttering bliver mere digital og social: ”SocialMedia Boost har enormt potentiale”

Det er svært at ramme it-profiler, og det skaber efterspørgsel på databaseret jobannoncering, der gør netop dét. Derfor lanceres SocialMedia Boost.

Opskriften på den gode jobannonce

Vi husker kun 10% af, hvad vi læser. Derfor er det vigtigt, at din jobannonce skiller sig ud, hvis du vil tiltrække den rigtige it-kandidat.

Kan du skaffe it-kandidater, når du ikke er Google, Microsoft eller LEGO?

Vi stod pludselig i en situation, hvor det var rigtig svært at skære kandidater fra.

Danske Bank, LEGO og Systematic: Aarhus skal være epicenter for it-talenter

Destination AARhus er en realitet. En fælles udfordring blandt 13 aarhusianske virksomheder har fået dem til at slå pjalterne sammen.

Tre nemme måder at søge it-job på

Danske virksomheder leder med lys og lygte efter it-folk, og de søger ofte i vores CV-database for at finde nye medarbejdere.

Du skal gøre dig umage, når du skal tiltrække it-folk

Det er afgørende, at du formår at udforme en god jobannonce, når du skal gøre din virksomhed attraktiv over for potentielle it-kandidater.

Fire ud af fem it-folk er åbne over for nyt job

Mere end 2.000 danske it-folk har deltaget i it-jobbanks undersøgelse. Fire ud af fem er villige til at skifte job.

Kort om it-jobbank

it-jobbank er Danmarks førende karrieresite for it-folk. Vi har en klar vision om at være virksomheders foretrukne rekrutteringspartner og stedet, hvor it-kandidater finder drømmejobbet.

Læs mere om it-jobbank
Kontaktinfo:

it-jobbank A/S

Islands Brygge 57

2300 København S

https://www.it-jobbank.dk/

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Huawei ville have skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked - Udenrigsministeriet afviste
Kinesiske Huawei har anmodet om en skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked. Anmodningen blev afvist af udenrigsministeriet, hvor argumentet lød, at det ikke var "kutyme" at give specifikke selskaber skriftlige tilkendegivelser om, hvorvidt de er velkomne til at gøre investeringer i Danmark.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?