Annonceindlæg fra Computerworld it-jobbank

Lauras første år som konsulent i it-branchen: Jeg har bl.a. arbejdet for Nordea & Mercedes

28-årige Laura Jürgensen har valgt en karriere indenfor it. Nærmere bestemt hos den danske del af det globale it-konsulenthus Capgemini.

Da Laura Jürgensen (cand.it ITKO fra Aarhus Universitet) sidste år skulle vælge nyt job, gik et grundigt forarbejde i gang. Hun ville ikke bare ”have et job for at have et job”. For hende betød kulturen og værdierne i virksomheden lige så meget.

”Jeg så et opslag, hvor Capgemini søgte nye kandidater til deres Ignite-program, og synes det lød spændende. Herefter gik jeg ind og læste på deres karrieresite og blog, og det efterlod mig med et rigtig godt indtryk af, hvem Capgemini er, hvad de står for, og hvad de kunne tilbyde mig. Dette fik jeg bekræftet hos en bekendt, som arbejder hos dem, så jeg søgte jobbet og endte med at få det.”

Grundig intro – med plads til ”dumme” spørgsmål

I starten af Ignite-forløbet er der planlagt en måneds intro, som giver en grundig indkøring i Capgemini og sætter rammen for det første år. Det sker gennem interne programmer og kurser, så du som nystartet får det hele ind under huden, og bliver klogere på samarbejdet med kunder, faciliteringsopgaver, tilgangen til det at være konsulent og hvad du skal specialisere dig indenfor fremadrettet.

Kasper Hemmingshøj, Head of Recruitment hos Capgemini, fortæller:

”I vores Ignite-forløb har vi fokus på den enkeltes udvikling gennem hele forløbet, hvor læringsplaner udvikles sammen med en leder, i en global organisation. Mål og planer er afstemt med vores nuværende og fremtidige services. Så de kompetencer den enkelte YP’er tilegner sig, vil både understøtte Capgeminis forretning fremover og konsulentens karrieremæssige udvikling i organisationen. Helt overordnet er vores mål at sikrer desuden, at du får ansvar fra dag ét, og indlæringskurven er da også meget stejl.”

Undervejs i forløbet er der desuden tilknyttet en mentor, noget som Laura Jürgensen har sat stor pris på.

”Det er et meget intenst forløb, og efter din intromåned kommer du ud på projekter hos kunder. Jeg startede ved Nordea, hvor jeg var lidt over et halvt år, og der opstod mange spørgsmål, gode såvel som dumme, som jeg kunne vende med min mentor. Du er jo ude i en anden virksomhed og skal lige finde din rolle i det hele. Men der går ikke lang tid, før du falder ind i en rutine. Jeg satte rigtig stor pris på hele tiden at have en jeg kunne sparre og vende tingene med, når jeg havde brug for det.”

Som at have to sæt kollegaer – husk baglandet

Livet som it-konsulent er på ingen måder kedeligt. Ud over at arbejde med forskellige virksomheder, brancher, kulturer og projekter, så giver konsulenttilværelsen også automatisk et bredt netværk og en masse nye kollegaer. Noget der passer Laura Jürgensen glimrende:

”Lad dig ikke skræmme af at du ikke har et fast skrivebord, og nyd den fleksibilitet og frihed, som følger med jobbet. Du ved, du har en fast base og tryghed hos Capgemini, og netop derfor prioriterede jeg i starten at være med til så mange af vores sociale arrangementer, som jeg kunne. Det gør jeg i øvrigt stadig, og det er vigtigt for mig at kunne deltage i så meget som muligt.

Herigennem lærer jeg nemlig mine kollegaer at kende, for når du en stor del af tiden er ude hos kunden, kan der godt gå lang tid imellem, du ser dine kollegaer. For mig er det desuden vigtigt med en sund work-life balance, så jeg ikke arbejder mig selv helt ned. Og det er Capgemini som virksomhed god til at omfavne og dyrke den del også. Jeg føler virkelig, at der bliver taget hånd om os som medarbejdere, og vi har i virkeligheden meget frihed under ansvar.”

Det er noget som Kasper Hemmingshøj kan nikke genkendende til:

”En ny stor undersøgelse fra it-jobbank, som er foretaget blandt it-folk, viser at work-life balance er et af tidens mest hotte emner og med god grund. For vi skal have arbejdsliv og fritid til at balancere, så vi ikke arbejder 70 timer hver uge. Det er noget Capgemini er meget bevidste om, og vi bruger det aktivt i vores rekruttering og Employer Branding udadtil. Vi er totalt ærlige i vores kommunikation, og vi efterlever rent faktisk de ting vi siger - det ved jeg, at kandidaterne sætter stor pris på.”

Det globale perspektiv – en del af en kæmpe organisation

Selvom Capgemini måske ikke er dem der trækker de fleste overskrifter i Danmark, så er det en decideret sværvægter hvis man kigger på verdensplan. Laura har nemlig hele 200.000 kollegaer fordelt på over 40 lande. Her fortæller hun om det globale perspektiv:

”Jeg synes sagtens man kan mærke at man arbejder i en stor global virksomhed. Selvom man arbejder lokalt i Danmark, så er man del af en større muskel, som rummer vildt meget viden og kompetencer. Hvis vi ikke har en i Danmark som sidder med den viden man har brug for, så er det virkelig fedt at kunne række ud over grænserne for at få hjælp.

Derudover muliggør det projekter i udlandet (der er en del i Sverige fx) og at kunne arbejde hos Capgemini i udlandet, hvis det er det man brænder for. Nu er det ikke en proces jeg selv har prøvet, men det er mit indtryk at Capgemini gerne hjælper med at række ud til Capgemini i andre lande hvis man drømmer om at arbejde i udlandet. Man får til tider mulighed for at arbejde på tværs af landegrænser og kulturer hvilket er virkelig fedt.

Det var da også noget af det jeg synes var fedt ved Capgemini, dengang jeg søgte at det var et globalt konsulenthus. Det giver utrolig mange muligheder.”

Overvejer du samme karrierevej? Her er et par gode råd med på vejen

Til slut har Laura nogle gode råd til andre unge, som er på vej mod at færdiggøre deres studie, og overvejer et forløb, som det hun har været igennem:

”Du skal stole på dine faglige kompetencer, men dine personlige kompetencer kommer ligeså meget i spil i starten. Du bliver godt klædt på til succes, og til at have et tæt samarbejde med kunderne. Derudover skal du sætte tid af til at lære din organisation og folk at kende, så du får fundamentet på plads fra start. Brug dit år på Ignite til at finde dine spidskompetencer, men også til at afdække de steder, hvor du har plads til forbedring. Sidst, men ikke mindst: Vær nysgerrig."

Om Ignite-programmet

Ignite er et 1-årigt graduate program hos Capgemini, hvor du får mulighed for at videreudvikle dine kompetencer og skabe karriere i en global vidensorganisation, hvor du vil blive udfordret på store komplekse projekter, og du forventes at skulle sætte din og Capgeminis faglighed i spil. Læs mere her

Ønsker du at styrke din virksomheds employer branding indsatser, kan du læse mere her "Employer branding – vejen til de kvalificerede kandidater", eller tage kontakt til Computerworld it-jobbank.

Hvem er Computerworld it-jobbank?

Computerworld it-jobbank er Danmarks førende jobsite for it-professionelle. Vi er virksomheders foretrukne jobannoncerings- og rekrutteringspartner og stedet, hvor it-kandidater finder drømmejobbet.

Læs mere om Computerworld it-jobbank
Kontaktinfo:

Computerworld it-jobbank

Carl Jacobsens Vej 29-31

2500 Valby

https://www.it-jobbank.dk/

70229300

Hvis chefen ikke er god, ser jeg altså ingen grund til at skifte job!

Sådan lød beskeden fra en IT-specialist til karriererådgiver og headhunter Jens Peter Holm, som han havde i proces til et spændende job.

Skal du med på Danmarks største IT-karrieremesse IT-DAY?

På IT-DAY fejrer vi teknologien, når Danmarks IT virksomheder kommer til Odense torsdag d. 4. april.

Ansøgningen burde være død og begravet!

Debatten bringes på banen efter et LinkedIn-opslag med titlen 'Ansøgningen burde for længst være død og begravet', som virkelig fået opmærksomhed.

Fremtidens arbejdsplads: Mød Le Gam­melt­oft til en snak om karriere og di­ver­si­tet

I podcasten om Fremtidens arbejdsplads har vi inviteret Le Gammeltoft ind i studiet.

Vind et gavekort på kr. 2.000 - deltag i vores undersøgelse!

Det er tid til Computerworld it-jobbanks årlige undersøgelse omhandlende jer, kære it-professionelle!

Karrierebar for it-professionelle og it-studerende hos Astralis Nexus

Computerworld it-jobbank og IT-Branchen inviterer for tredje gang indenfor til Karrierebar hos Astralis Nexus.

Vil du med på karriere og net­værks­bar for it-professionelle hos Astralis Nexus?

Kom med når vi i samarbejde med Astralis Nexus holder den fedeste karriere og netværksbar i et sandt e-sports mekka hjertet af København.

Er du som andre it-professionelle?

Deltag i vores store undersøgelse blandt Danmarks it-professionelle og vind et par Apple AirPods Pro

Mød Marcelino - en stolt generalist!

Der er gang i den, da jeg snakker med Marcelino Ballarin Madsen over telefonen en formiddag i slutningen af maj.

Unge it-talenter har fokus på psykisk ar­bejds­mil­jø

Ny undersøgelse viser, at især unge anser et godt psykisk arbejdsmiljø og god work-life balance som vigtigt. Det er vigtigt for arbejdsgivere mener vi

At købe erfaring kan være spild af penge

I en menneskealder har vi rekrutteret ud fra et Curriculum Vitae, som groft oversat betyder ”livsforløb”.

Fra HR til IT – der er slet ikke så langt

Man kan sagtens ende som IT-projektleder, selvom man starter i en helt anden rolle i virksomheden.

Ny rapport: Stigende ledelsestilfredshed

Ledere har været nødsaget til at lede på en ny måde under pandemien, og det gælder også ledere af danske it-professionelle.

Hjemmearbejde på godt og ondt

Hjemmearbejde – medaljen vi har vundet hvad enten vi vil det eller ej, har både en for- og bagside.

Lad os tale om kon­torsorg og hjem­me­ar­bej­de

For bare få år siden var alt som det plejede. Men plejer er som bekendt død.

It-rekruttering i 2022 fra et lederperspektiv

2021 har på mange måder været et vildt år, og det ser ikke ud til at 2022 bliver anderledes!

Deltag i årets store undersøgelse blandt it-professionelle - og vind lækre præmier!

Har Corona rykket på arbejdsglæden og måden du arbejder på? Og hvordan ser du fremtidens arbejdsplads?

Udnyt at virk­som­he­der­ne re­k­rut­te­rer it-kan­di­da­ter som aldrig før

De danske virksomheder holder sig ikke tilbage når det handler om at tiltrække nye it-folk - og det er helt legitimt at overvåge jobmarkedet!

Udnyt at virk­som­he­der­ne re­k­rut­te­rer it-kan­di­da­ter som aldrig før

Corona eller ej – danske virksomheder holder sig ikke tilbage når det handler om at tiltrække nye it-folk.

Overvåg jobmarkedet - også selvom du ikke er jobsøgende!

Vi har en god nyhed, som vi hos Computerworld it-jobbank gerne vil dele med dig.

Trods Corona: Virksomhederne rekrutterer som aldrig før – overvåger du jobmarkedet?

Jobmarkedet var i en kort periode sidste år, naturligt nok, ramt at usikkerhed pga. Corona, men nu er der for alvor kommet gang i hjulene igen.

Webinar: Tiltrækning og fastholdelse af IT-kandidater i det offentlige

Computerworld it-jobbank inviterer til webinar målrettet det offentlige omkring tiltrækning og fastholdelse af IT-kandidater.

Det er nye og spændende tider på it-jobmarkedet…

Der er sket noget spændende på it-jobmarkedet, og vi kan lige så godt gå direkte til sagen.

Business as usual? Sådan klarer RUC re­k­rut­te­rin­gen under cor­ona­kri­sen

Roskilde Universitet har, som alle andre, skulle omstille sig til en anden og forhåbentlig midlertidig virkelighed efter coronavirussens indtog.

Midt i en coronatid - Lærke Johansson starter nyt job 1. april

1. april har Lærke Johansson officielt første arbejdsdag hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, men alt er ikke helt som normalt pga. coronavirussen

Masser af X-Factor: Mød Emil Wismann, den syngende softwareudvikler fra Danfoss

21-årige Emil Wismann toner lige nu hver fredag frem i bedste sendetid i X-Factor. Men til hverdag er det helt andre talenter Emil bringer i spil.

Det efterspørger virksomhederne: Her er de 10 mest populære kodesprog

Vi har undersøgt indholdet i over 6.700 jobannoncer på it-jobbank. Her kan du se top 10, men også hvordan efterspørgslen på kodesprog har ændret sig

Her er de 4 vigtigste forhold: Det betyder mest for it-folk i ansættelsesprocessen

Ansættelsesprocessen er en vigtig del af din virksomheds employer branding – det er her, den rette kandidat skal tiltrækkes.

1.400 it-folk uddyber: Det betyder en god work-life balance

Work-life balance er vigtig i et moderne arbejdsliv, og det er også noget af det, der skaber arbejdsglæde for it-folk.

Ved du, hvad der kan få it-folk til at skifte job? Vi giver dig svarene!

Rekruttering af it-folk kan være en udfordrende disciplin, men en ny mini-survey viser, hvad der er vigtigt, når du skal tiltrække kandidaterne.

Danske it-professionelle tjekker også jobopslag i sommerferien

Sommeren er skudt i gang. Det betyder at mange danskere snart går på en velfortjent sommerferie. Men i modsætning til før, så holder vi ikke helt fri.

4 gode råd: Her er de vigtigste ting for kandidaterne når de søger job!

Sommerferien rykker tættere på, og lige nu er det helt rigtige tidspunkt, hvis du skal ud og finde nye it-medarbejdere. Men hvordan tiltrækker du dem?

Lander du jobbet som andre it-folk?

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden.

Spritny rapport af Danmarks it-folk: Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

I HR er det altid et spørgsmål, hvordan de bedste it-folk tiltrækkes – ikke mindst, fordi rekrutteringen af dem er ren krigsførelse.

Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere it-folk, øges behovet for at at opbygge relationer til kandidaterne – også før du får behov for dem.

Også rekruttering bliver mere digital og social: ”SocialMedia Boost har enormt potentiale”

Det er svært at ramme it-profiler, og det skaber efterspørgsel på databaseret jobannoncering, der gør netop dét. Derfor lanceres SocialMedia Boost.

Opskriften på den gode jobannonce

Vi husker kun 10% af, hvad vi læser. Derfor er det vigtigt, at din jobannonce skiller sig ud, hvis du vil tiltrække den rigtige it-kandidat.

Kan du skaffe it-kandidater, når du ikke er Google, Microsoft eller LEGO?

Vi stod pludselig i en situation, hvor det var rigtig svært at skære kandidater fra.

Danske Bank, LEGO og Systematic: Aarhus skal være epicenter for it-talenter

Destination AARhus er en realitet. En fælles udfordring blandt 13 aarhusianske virksomheder har fået dem til at slå pjalterne sammen.

Tre nemme måder at søge it-job på

Danske virksomheder leder med lys og lygte efter it-folk, og de søger ofte i vores CV-database for at finde nye medarbejdere.

Du skal gøre dig umage, når du skal tiltrække it-folk

Det er afgørende, at du formår at udforme en god jobannonce, når du skal gøre din virksomhed attraktiv over for potentielle it-kandidater.

Fire ud af fem it-folk er åbne over for nyt job

Mere end 2.000 danske it-folk har deltaget i it-jobbanks undersøgelse. Fire ud af fem er villige til at skifte job.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg