Annonceindlæg fra it-jobbank

Her er de 4 vigtigste forhold: Det betyder mest for it-folk i ansættelsesprocessen

Ansættelsesprocessen er en vigtig del af din virksomheds employer branding – det er her, den rette kandidat skal tiltrækkes.

I vores 2019-survey, som offentliggøres 24.september, har vi bl.a. spurgt 1.400 it-professionelle, hvad de vægter højest i en ansættelsesproces.

Det gav følgende top fire – der kunne vælges op til tre svar:

1: Jobannoncen afspejler virksomhedens kultur - 46%
2: Virksomheden orienterer under hele processen - 44%
3: At kortfattet ansøgning og CV er tilstrækkeligt - 42%
4: En enkel ansøgningsproces - 38%

 

Kort opsummeret må det siges, at 1. og 2. pladsen er ret gængse for alle jobsøgere, hvorimod 3. og 4. pladsen er mere specifikke på branchen, da it-folk ofte ikke har tiden eller lysten til at skrive længere afhandlinger som ansøgning.

Vær ærlig og husk opfølgning

Det kommer ikke som en stor overraskelse, at det er vigtigt at fortælle ansøgerne, hvad de kan forvente ved et eventuelt jobskifte. Jobannoncen er første led i kæden, og det er her, interessen skal vækkes. Derfor bør du være grundig, når jobannoncen skrives og være helt skarp på, hvordan virksomheden skal fremstå. Hvad gør jer unikke? Hvordan er arbejdsmiljøet? Kantineordningen? Og meget andet. For ét er arbejdsopgaverne, men noget andet er, om kandidaten kan identificere sig med kulturen.

Som ansøger er der ikke noget værre end at sende en ansøgning – og ikke høre fra virksomheden. I en branche hvor it-professionelle får flere henvendelser end andre, er det i høj grad op til virksomhederne at kigge indad. Hvis du vil have de gode kandidater, må du holde dig til – og holde dig gode venner med – it-specialisterne i markedet. For selvom du ikke kan bruge alle ansøgere, får du måske brug for dem i fremtiden.

Gør det nemt at søge jobbet

It-professionelle er ret forkælede, når det gælder jobsøgning. De bliver ofte kontaktet direkte og behøver derfor ikke bruge tid på lange ansøgninger. Der er dog også dem, som selv viser interesse for et job, og svarene i vores undersøgelse viser tydeligt, at det skal være så nemt som muligt. Få linjer samt et kort CV er derfor ofte den perfekte kombination, hvis du vil have et højt antal ansøgere.

5 hurtige: Det siger kandidaterne

I vores undersøgelse har vi også givet kandidaterne mulighed for at skrive i et fritekstfelt. Her er et udpluk af besvarelserne, som du kan overveje i forhold til næste rekruttering:

”At der i beskrivelsen/formidlingen også fremgår bagsiden af mønten. Jobannoncer bør ikke være skjortesalg, hvor det drejer om at få flest mulige kunder i butikken – men informativt, så man også ser eventuelle dark sides.”

”At det er muligt at kontakte nærmeste leder og ikke kun en HR-afdeling.”

”At man kan få en klar og reel indsigt i virksomhedens kultur og værdisæt – og ikke bare det som HR mener ser godt ud på hjemmesiden.”

”VIGTIGT – dialog når processen er til ende og uddyb venligst: Vi takker for, at du har søgt stillingen hos os; men denne er besat til anden side med en profil, der matchede bedre. Måske er det utopi – men det er for nemt at bruge og smide væk i en ansættelsesproces.”

”At processen er kort og effektiv. At der ikke er ”multiple choice”-eksaminer med ”gotcha ”-spørgsmål, der alligevel ikke siger noget om mine kompetencer.”

Få fingrene i vores nye survey


Det vil snart være muligt at få adgang til vores uddybende survey, der uddyber flere aspekter fra vores it-survey 2018/2019, herunder:

  • Hvad der kan få it-folk til at skifte job

  • Hvad work-life balance og kulturmatch konkret betyder

  • Hvordan it-folk vil holdes orienteret om jobmuligheder – og hvor ofte

  • Hvordan it-folk vurderer arbejdspresset i branchen

Du kan få undersøgelsen fremsendt eller præsenteret af en repræsentant fra it-jobbank. 

Vil du have undersøgelsen så snart den er klar? Send os en mail Klik her.

 

Publiceret 11-09-2019

Business as usual? Sådan klarer RUC re­k­rut­te­rin­gen under cor­ona­kri­sen

Roskilde Universitet har, som alle andre, skulle omstille sig til en anden og forhåbentlig midlertidig virkelighed efter coronavirussens indtog.

Midt i en coronatid - Lærke Johansson starter nyt job 1. april

1. april har Lærke Johansson officielt første arbejdsdag hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, men alt er ikke helt som normalt pga. coronavirussen

Masser af X-Factor: Mød Emil Wismann, den syngende softwareudvikler fra Danfoss

21-årige Emil Wismann toner lige nu hver fredag frem i bedste sendetid i X-Factor. Men til hverdag er det helt andre talenter Emil bringer i spil.

Lauras første år som konsulent i it-branchen: Jeg har bl.a. arbejdet for Nordea & Mercedes

28-årige Laura Jürgensen har valgt en karriere indenfor it. Nærmere bestemt hos den danske del af det globale it-konsulenthus Capgemini.

Det efterspørger virksomhederne: Her er de 10 mest populære kodesprog

Vi har undersøgt indholdet i over 6.700 jobannoncer på it-jobbank. Her kan du se top 10, men også hvordan efterspørgslen på kodesprog har ændret sig

1.400 it-folk uddyber: Det betyder en god work-life balance

Work-life balance er vigtig i et moderne arbejdsliv, og det er også noget af det, der skaber arbejdsglæde for it-folk.

Ved du, hvad der kan få it-folk til at skifte job? Vi giver dig svarene!

Rekruttering af it-folk kan være en udfordrende disciplin, men en ny mini-survey viser, hvad der er vigtigt, når du skal tiltrække kandidaterne.

Danske it-professionelle tjekker også jobopslag i sommerferien

Sommeren er skudt i gang. Det betyder at mange danskere snart går på en velfortjent sommerferie. Men i modsætning til før, så holder vi ikke helt fri.

4 gode råd: Her er de vigtigste ting for kandidaterne når de søger job!

Sommerferien rykker tættere på, og lige nu er det helt rigtige tidspunkt, hvis du skal ud og finde nye it-medarbejdere. Men hvordan tiltrækker du dem?

Lander du jobbet som andre it-folk?

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden.

Spritny rapport af Danmarks it-folk: Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

I HR er det altid et spørgsmål, hvordan de bedste it-folk tiltrækkes – ikke mindst, fordi rekrutteringen af dem er ren krigsførelse.

Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere it-folk, øges behovet for at at opbygge relationer til kandidaterne – også før du får behov for dem.

Også rekruttering bliver mere digital og social: ”SocialMedia Boost har enormt potentiale”

Det er svært at ramme it-profiler, og det skaber efterspørgsel på databaseret jobannoncering, der gør netop dét. Derfor lanceres SocialMedia Boost.

Opskriften på den gode jobannonce

Vi husker kun 10% af, hvad vi læser. Derfor er det vigtigt, at din jobannonce skiller sig ud, hvis du vil tiltrække den rigtige it-kandidat.

Kan du skaffe it-kandidater, når du ikke er Google, Microsoft eller LEGO?

Vi stod pludselig i en situation, hvor det var rigtig svært at skære kandidater fra.

Danske Bank, LEGO og Systematic: Aarhus skal være epicenter for it-talenter

Destination AARhus er en realitet. En fælles udfordring blandt 13 aarhusianske virksomheder har fået dem til at slå pjalterne sammen.

Tre nemme måder at søge it-job på

Danske virksomheder leder med lys og lygte efter it-folk, og de søger ofte i vores CV-database for at finde nye medarbejdere.

Du skal gøre dig umage, når du skal tiltrække it-folk

Det er afgørende, at du formår at udforme en god jobannonce, når du skal gøre din virksomhed attraktiv over for potentielle it-kandidater.

Fire ud af fem it-folk er åbne over for nyt job

Mere end 2.000 danske it-folk har deltaget i it-jobbanks undersøgelse. Fire ud af fem er villige til at skifte job.

Kort om it-jobbank

it-jobbank er Danmarks førende karrieresite for it-folk. Vi har en klar vision om at være virksomheders foretrukne rekrutteringspartner og stedet, hvor it-kandidater finder drømmejobbet.

Læs mere om it-jobbank
Kontaktinfo:

it-jobbank A/S

Islands Brygge 57

2300 København S

https://www.it-jobbank.dk/

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Queue-it har håndteret en milliard brugere den seneste måned: "Det er en rimelig vild stigning - men platformen har på intet tidspunkt vaklet"
Aldrig før har danske Queue-it skulle håndtere så mange brugere i selskabet virtuelle køsystem. Men platformen har ikke vaklet på noget tidspunkt, fortæller medstifter Camilla Ley Valentin. Se hvordan selskabet har klaret den eksplosive tilgang af brugere.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.