Annonceindlæg fra it-jobbank

4 gode råd: Her er de vigtigste ting for kandidaterne når de søger job!

Sommerferien rykker tættere på, og lige nu er det helt rigtige tidspunkt, hvis du skal ud og finde nye it-medarbejdere. Men hvordan tiltrækker du dem?

Det har vi spurgt vores søsterselskab it-jobbank om.

It-jobbank er Danmarks største jobsite for it-professionelle og hjælper hver dag nogle af Danmarks største virksomheder som Netcompany, KMD, 3Shape og Capgemini, med at rekruttere nye medarbejdere. 

Med baggrund i en stor analyse foretaget i september 2018 af Computerworld og it-jobbank, kommer her 3 gode råd fra Torben Tronborg, salgsdirektør hos it-jobbank.

1: Fast løn og pensionsordning betyder mest når vi snakker personalegoder

Arbejdet bærer lønnen i sig selv hedder det sig. Men ingen kan vist sige sig fri for, at lønnen er en vigtig faktor for alle os der er på arbejdsmarkedet. Sådan forholder det sig også når vi spørger it-kandidater omkring løn og personalegoder. Her ligger løn og en attraktiv pension i toppen.

”Når vi spørger, hvad der er vigtigst for folk, så viser vores tal, at fast løn og pensionsordning ligger i toppen. Men ferier, ferie fridage og fleksibilitet i jobbet er begyndt at fylde mere i vores undersøgelse.”, fortæller Torben Tronborg.

Personalegoder

2: Et godt forhold til kollegerne – men lederen er også vigtig!

Hvordan er det egentlig at arbejde hos jer? Har I stillet jer selv det spørgsmål? For det gør kandidaterne når de skal vælge nyt job. Derfor er det vigtigt for jer, at synliggøre i et jobopslag eller på jeres hjemmeside, hvordan kulturen er hos jer. 

Men én ting er medarbejderne, en anden ting er lederen, og det har større betydning end vi lige går og tror.

”Jeg anbefaler, at de virksomheder, der skal have it-folk, bruger noget tid på at profilere lederen og vedkommendes værdier. Det er ikke kun virksomheden, der trækker referencer på en mulig ny medarbejder i dag, en potentiel ny medarbejder vil ofte både trække reference på virksomheden og lederen," uddyber Torben Tronborg.

Arbejdsmiljø

3: Work-life balance er det nye buzz-word
Arbejde er ikke alt, og det oplever vi i stigende grad på danske arbejdspladser. Det er en prioritet for mange, at der ikke arbejdes +10 timer om dagen på bekostning af familie, venner og fritidsinteresser. Omkring 80% i undersøgelsen finder det enten meget vigtigt eller vigtigt, at der er balance mellem arbejdsliv og privatliv, så det er noget I bør fortælle kandidaterne når de søger, at der bliver taget hensyn til den enkelte og at det er en fleksibel arbejdsplads. 

Jævnfør tal fra Dansk Erhverv kommer vi i Danmark til at mangle ca. 19.000 it-specialister i 2030, så arbejdspresset bliver bestemt ikke mindre på den nuværende talentmasse. Dette går meget godt i tråd med trenden om at work-life balance begynder at betyde mere og mere for de it-medarbejdere, som befinder sig på arbejdsmarkedet nu.

”Et stærkt og positivt arbejdsmiljø går begge veje. Det gør det både sværere at lokke dine medarbejdere til en anden virksomhed og nemmere at rekruttere nye kollegaer,” slutter Torben Tronborg.

4: Dygtige it-folk vil gerne arbejde sammen med andre dygtige it-folk
Hvis du har dygtige it-folk ansat, så tiltrækker de automatisk andre dygtige it-folk og omvendt så har du svært ved at tiltrække dygtige profiler, hvis du starter med de forkerte. For it-folk betyder det nemlig meget, at de kan arbejde sammen med kollegaer de kan lære noget af. 

Kollegaer

Skal rekrutteringen på plads inden sommerferien, kan du kontakte it-jobbanks dygtige konsulenter på 70 2293 00 og få en snak om hvordan de bedst kan hjælpe dig i mål, med jeres næste it-rekruttering. Eller du kan sende en mail til kontakt@it-jobbank.dk.


Business as usual? Sådan klarer RUC re­k­rut­te­rin­gen under cor­ona­kri­sen

Roskilde Universitet har, som alle andre, skulle omstille sig til en anden og forhåbentlig midlertidig virkelighed efter coronavirussens indtog.

Midt i en coronatid - Lærke Johansson starter nyt job 1. april

1. april har Lærke Johansson officielt første arbejdsdag hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, men alt er ikke helt som normalt pga. coronavirussen

Masser af X-Factor: Mød Emil Wismann, den syngende softwareudvikler fra Danfoss

21-årige Emil Wismann toner lige nu hver fredag frem i bedste sendetid i X-Factor. Men til hverdag er det helt andre talenter Emil bringer i spil.

Lauras første år som konsulent i it-branchen: Jeg har bl.a. arbejdet for Nordea & Mercedes

28-årige Laura Jürgensen har valgt en karriere indenfor it. Nærmere bestemt hos den danske del af det globale it-konsulenthus Capgemini.

Det efterspørger virksomhederne: Her er de 10 mest populære kodesprog

Vi har undersøgt indholdet i over 6.700 jobannoncer på it-jobbank. Her kan du se top 10, men også hvordan efterspørgslen på kodesprog har ændret sig

Her er de 4 vigtigste forhold: Det betyder mest for it-folk i ansættelsesprocessen

Ansættelsesprocessen er en vigtig del af din virksomheds employer branding – det er her, den rette kandidat skal tiltrækkes.

1.400 it-folk uddyber: Det betyder en god work-life balance

Work-life balance er vigtig i et moderne arbejdsliv, og det er også noget af det, der skaber arbejdsglæde for it-folk.

Ved du, hvad der kan få it-folk til at skifte job? Vi giver dig svarene!

Rekruttering af it-folk kan være en udfordrende disciplin, men en ny mini-survey viser, hvad der er vigtigt, når du skal tiltrække kandidaterne.

Danske it-professionelle tjekker også jobopslag i sommerferien

Sommeren er skudt i gang. Det betyder at mange danskere snart går på en velfortjent sommerferie. Men i modsætning til før, så holder vi ikke helt fri.

Lander du jobbet som andre it-folk?

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden.

Spritny rapport af Danmarks it-folk: Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

I HR er det altid et spørgsmål, hvordan de bedste it-folk tiltrækkes – ikke mindst, fordi rekrutteringen af dem er ren krigsførelse.

Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere it-folk, øges behovet for at at opbygge relationer til kandidaterne – også før du får behov for dem.

Også rekruttering bliver mere digital og social: ”SocialMedia Boost har enormt potentiale”

Det er svært at ramme it-profiler, og det skaber efterspørgsel på databaseret jobannoncering, der gør netop dét. Derfor lanceres SocialMedia Boost.

Opskriften på den gode jobannonce

Vi husker kun 10% af, hvad vi læser. Derfor er det vigtigt, at din jobannonce skiller sig ud, hvis du vil tiltrække den rigtige it-kandidat.

Kan du skaffe it-kandidater, når du ikke er Google, Microsoft eller LEGO?

Vi stod pludselig i en situation, hvor det var rigtig svært at skære kandidater fra.

Danske Bank, LEGO og Systematic: Aarhus skal være epicenter for it-talenter

Destination AARhus er en realitet. En fælles udfordring blandt 13 aarhusianske virksomheder har fået dem til at slå pjalterne sammen.

Tre nemme måder at søge it-job på

Danske virksomheder leder med lys og lygte efter it-folk, og de søger ofte i vores CV-database for at finde nye medarbejdere.

Du skal gøre dig umage, når du skal tiltrække it-folk

Det er afgørende, at du formår at udforme en god jobannonce, når du skal gøre din virksomhed attraktiv over for potentielle it-kandidater.

Fire ud af fem it-folk er åbne over for nyt job

Mere end 2.000 danske it-folk har deltaget i it-jobbanks undersøgelse. Fire ud af fem er villige til at skifte job.

Kort om it-jobbank

it-jobbank er Danmarks førende karrieresite for it-folk. Vi har en klar vision om at være virksomheders foretrukne rekrutteringspartner og stedet, hvor it-kandidater finder drømmejobbet.

Læs mere om it-jobbank
Kontaktinfo:

it-jobbank A/S

Islands Brygge 57

2300 København S

https://www.it-jobbank.dk/

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Queue-it har håndteret en milliard brugere den seneste måned: "Det er en rimelig vild stigning - men platformen har på intet tidspunkt vaklet"
Aldrig før har danske Queue-it skulle håndtere så mange brugere i selskabet virtuelle køsystem. Men platformen har ikke vaklet på noget tidspunkt, fortæller medstifter Camilla Ley Valentin. Se hvordan selskabet har klaret den eksplosive tilgang af brugere.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.