Annonceindlæg fra it-jobbank

Masser af X-Factor: Mød Emil Wismann, den syngende softwareudvikler fra Danfoss

21-årige Emil Wismann toner lige nu hver fredag frem i bedste sendetid i X-Factor. Men til hverdag er det helt andre talenter Emil bringer i spil.

Det er en travl mand der møder ind på it-jobbanks kontor på Islands Brygge på denne småkolde tirsdag i marts, for lige nu er Emil Wismann i fuld gang med at give den gas i X-Factor liveshows, hvor omkring en million danskere hver fredag følger troligt med. Vi har en formiddagsaftale, som han lige kan nå, inden turen går til øvelokalet sammen med Thomas Blachmann, der er Emils mentor i programmet.

Emil har nu "boet" i en lejlighed i København i en måned sammen med de andre deltagere, men som han på sin egen bramfrie facon siger "Jeg nyder virkelig at være med i X-Factor, men jeg glæder mig også til at komme tilbage til hverdagen i Gråsten - jeg bliver sgu aldrig Københavner". Netop hverdagen i Gråsten byder ud over venner og familie, på et arbejde i Danfoss' R&D afdeling, nærmere bestemt software og test, hvor nye produkter testes og forfines. Mere om arbejdet på Danfoss senere.

 

Interessen for it har været der siden 6-7 års alderen

 

Det er langt fra en tilfældighed at Emil Wismann er havnet på "it-hylden", for allerede da han var en 6-7 år gammel begyndte han at stoppe PCI kort i gamle stationære computere, rodede med kabler, harddiske, CD-rom drev, DVD-drev og formaterede og defragmenterede. Specielt én episode står lysende klart.

”Jeg kan huske engang jeg sad på mit værelse og min computer rent faktisk virkede og jeg tænkte for mig selv ”hvad fanden skal jeg så lave nu?”, fordi jeg altid sad og rodede med den og reparerede på den. Så det har altid ligget helt naturligt til mig, det med at være nysgerrig på it og teknik”

Det var egentlig planen at uddannelsesturen skulle gå forbi gymnasiet, men et brobygningsforløb, hvor Emil fik muligheden for at se nærmere på grundforløbet som datatekniker, fik ham på andre tanker.

”Vi startede op med programmering hvor vi havde en indisk lærer, som underviste os i PHP. Jeg blev så glad for det at jeg endte med at lave et helt forum, og kunne mærke at programmering var noget for mig. Så efter brobygningen besluttede jeg mig for at søge ind, og nu sidder jeg her med en uddannelse som datatekniker, med speciale i programmering.”

 

Stoltheden over at arbejde for Danfoss

 

Selvom Emil "kun" er 21 år gammel, så har han allerede været 5 år hos Danfoss, og man kan mærke stoltheden i stemmen, når talen falder på arbejdspladsen i Gråsten. Det er her Emil har sin daglige gang, når den da ikke lige står på X-Factor og liveshows, og det er faktisk over en måned siden at han sidst har haft en normal arbejdsdag. Han har dog fuld opbakning fra baglandet, som du kan se i videoen nedenfor.

Video: Kollegaer og kage på Instagram

Hverdagen i R&D-afdelingen byder på mange spændende projekter og opgaver, og de personlige og karrieremæssige udviklingsmuligheder er store. Det er dog ikke den eneste grund til at Emil er glad for at være hos Danfoss. Der hersker nemlig en helt speciel ånd i den hæderkronede danske virksomhed.

”Jeg er ikke prototypen på en it-nørd, og jeg er som du ser mig på TV: Ekstrovert, glad og altid i godt humør. Jeg trives bedst i et miljø, hvor der er højt til loftet og plads til at hygge sig med kollegaerne, og sådan er det i min afdeling. Vi er også gode til at tage imod nye medarbejdere, og eksempelvis fik vi for et par år siden to indere ind. Her har vi en Buddy ordning, hvor frivillige medarbejdere sørger for at folk der ikke lige kommer fra området kommer godt på plads og føler sig hjemme."

Netop arbejdsmiljøet lægges der stor vægt på, blandt andet ved hele tiden at have fingeren på trivselspulsen i virksomheden, og sikre at der god balance mellem arbejde og fritid. Det leves der til fulde op til. "Du kan godt lide at fortælle, at du arbejder hos Danfoss", som Emil Wismann selv udtrykker det.

 

Nyder det så længe det varer - men hverdagen kalder (måske)

 

Modsat mange andre håbefulde deltagere, så ved Emil Wismann godt at berømmelsen, som udgangspunkt, kun er til låns. Dermed ikke sagt at han ikke nyder den, for det gør han i fulde drag.

”Jeg elsker at optræde, og jeg elsker at jeg får lov til at lære en masse om mig selv og dygtiggøre mig og min stemme, sammen med branchens allerbedste folk. Jeg har også fundet ud af hvor meget jeg elsker musik, og jeg ville da ikke sige nej hvis jeg fik stukket en pladekontrakt i hånden, men jeg ved godt det ikke er sådan det fungerer. Jeg ved dog der kommer spillejobs når X-Factor er slut. Det glæder jeg mig helt vildt til, og det er en fed måde at tjene lidt ekstra penge på."

Hvor længe X-Factor eventyret varer er der ingen der ved, men vennerne tager troligt turen i bil HVER fredag fra Gråsten for at heppe og støtte deres ven. Den ene tager sågar et fly da han har lidt senere fri end de andre, og den dedikation smitter naturligvis af på Emil, som vil gøre alt for at nå helt til tops i sangkonkurrencen.

Audiensen med den travle unge mand er så småt ved at være slut, og der er ingen tvivl: Den syngende softwareudvikler Emil oser af X-Factor.

Foto til artiklen: Lasse Lagoni, TV2

Business as usual? Sådan klarer RUC re­k­rut­te­rin­gen under cor­ona­kri­sen

Roskilde Universitet har, som alle andre, skulle omstille sig til en anden og forhåbentlig midlertidig virkelighed efter coronavirussens indtog.

Midt i en coronatid - Lærke Johansson starter nyt job 1. april

1. april har Lærke Johansson officielt første arbejdsdag hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, men alt er ikke helt som normalt pga. coronavirussen

Lauras første år som konsulent i it-branchen: Jeg har bl.a. arbejdet for Nordea & Mercedes

28-årige Laura Jürgensen har valgt en karriere indenfor it. Nærmere bestemt hos den danske del af det globale it-konsulenthus Capgemini.

Det efterspørger virksomhederne: Her er de 10 mest populære kodesprog

Vi har undersøgt indholdet i over 6.700 jobannoncer på it-jobbank. Her kan du se top 10, men også hvordan efterspørgslen på kodesprog har ændret sig

Her er de 4 vigtigste forhold: Det betyder mest for it-folk i ansættelsesprocessen

Ansættelsesprocessen er en vigtig del af din virksomheds employer branding – det er her, den rette kandidat skal tiltrækkes.

1.400 it-folk uddyber: Det betyder en god work-life balance

Work-life balance er vigtig i et moderne arbejdsliv, og det er også noget af det, der skaber arbejdsglæde for it-folk.

Ved du, hvad der kan få it-folk til at skifte job? Vi giver dig svarene!

Rekruttering af it-folk kan være en udfordrende disciplin, men en ny mini-survey viser, hvad der er vigtigt, når du skal tiltrække kandidaterne.

Danske it-professionelle tjekker også jobopslag i sommerferien

Sommeren er skudt i gang. Det betyder at mange danskere snart går på en velfortjent sommerferie. Men i modsætning til før, så holder vi ikke helt fri.

4 gode råd: Her er de vigtigste ting for kandidaterne når de søger job!

Sommerferien rykker tættere på, og lige nu er det helt rigtige tidspunkt, hvis du skal ud og finde nye it-medarbejdere. Men hvordan tiltrækker du dem?

Lander du jobbet som andre it-folk?

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden.

Spritny rapport af Danmarks it-folk: Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

I HR er det altid et spørgsmål, hvordan de bedste it-folk tiltrækkes – ikke mindst, fordi rekrutteringen af dem er ren krigsførelse.

Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere it-folk, øges behovet for at at opbygge relationer til kandidaterne – også før du får behov for dem.

Også rekruttering bliver mere digital og social: ”SocialMedia Boost har enormt potentiale”

Det er svært at ramme it-profiler, og det skaber efterspørgsel på databaseret jobannoncering, der gør netop dét. Derfor lanceres SocialMedia Boost.

Opskriften på den gode jobannonce

Vi husker kun 10% af, hvad vi læser. Derfor er det vigtigt, at din jobannonce skiller sig ud, hvis du vil tiltrække den rigtige it-kandidat.

Kan du skaffe it-kandidater, når du ikke er Google, Microsoft eller LEGO?

Vi stod pludselig i en situation, hvor det var rigtig svært at skære kandidater fra.

Danske Bank, LEGO og Systematic: Aarhus skal være epicenter for it-talenter

Destination AARhus er en realitet. En fælles udfordring blandt 13 aarhusianske virksomheder har fået dem til at slå pjalterne sammen.

Tre nemme måder at søge it-job på

Danske virksomheder leder med lys og lygte efter it-folk, og de søger ofte i vores CV-database for at finde nye medarbejdere.

Du skal gøre dig umage, når du skal tiltrække it-folk

Det er afgørende, at du formår at udforme en god jobannonce, når du skal gøre din virksomhed attraktiv over for potentielle it-kandidater.

Fire ud af fem it-folk er åbne over for nyt job

Mere end 2.000 danske it-folk har deltaget i it-jobbanks undersøgelse. Fire ud af fem er villige til at skifte job.

Kort om it-jobbank

it-jobbank er Danmarks førende karrieresite for it-folk. Vi har en klar vision om at være virksomheders foretrukne rekrutteringspartner og stedet, hvor it-kandidater finder drømmejobbet.

Læs mere om it-jobbank
Kontaktinfo:

it-jobbank A/S

Islands Brygge 57

2300 København S

https://www.it-jobbank.dk/

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Huawei ville have skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked - Udenrigsministeriet afviste
Kinesiske Huawei har anmodet om en skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked. Anmodningen blev afvist af udenrigsministeriet, hvor argumentet lød, at det ikke var "kutyme" at give specifikke selskaber skriftlige tilkendegivelser om, hvorvidt de er velkomne til at gøre investeringer i Danmark.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.