Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Tinglysnings-overblik: Bøvl, bonus og bijob

Ledelsen bag den digitale tinglysningsskandale scorer kæmpe bonusser, mørklægger papirer og bijobber i stor stil, imens har familier tabt tusindvis af kroner.

Ledelsen bag en af de måske største danske digitale skandaler herhjemme er kommet i modvind.

Det sker, efter der er kommet flere omstridte sager frem om bestyrelsen, direktøren og projektlederen for den digitale tinglysning.

Sagerne handler om bonus til chefer på trods af flere beregninger om milliard-tab, mørklægning af dokumenter samt bijobberi i stor stil. Alt imens børnefamilier har mistet tusindvis af kroner på det fejlslagne tinglysningsprojekt.

Få overblikket over sagen herunder.

Den første bonus


Bonus til tinglysnings-boss: 265.000 kroner
Manden med ansvaret for den digitale tinglysning har over de seneste år fået krydret sin millionhyre med "engangsvederlag".


Tinglysnings-boss: Jeg sætter ikke min egen løn
Direktør Adam Wolf fra Domstolsstyrelsen vil ikke svare på spørgsmål om sine lønforhold.


Bestyrelsesformand forsvarer bonus til tinglysningschef
Bestyrelsesformand i Domstolsstyrelsen, Niels Grubbe, forklarer, at han har sat tinglysnings-bossens vederlag på 265.000 kroner, fordi han har ydet en "særlig indsats".

Bestyrelsen går i sort


Bestyrelse mørklægger tinglysnings-papirer
Bestyrelsen for Domstolsstyrelsen afviser, at udlevere dokumenter, der kan kaste lys over deres kendskab til it-skandale.


Tinglysnings-bestyrelse scorer 1,3 millioner i honorar
I 2009, hvor den digitale tinglysningsskandale brød ud i lys luge, fik bestyrelsen for Domstolsstyrelsen tilsammen 1,3 million kroner i honorar.


Kaos i tinglysningen: Formanden bijobber
Bestyrelsesformand Niels Grubbe for Domstolsstyrelsen havde 41 bijob samme år, da it-kaos ramte tinglysningen.

Bonus nummer to


Tinglysnings-rod: Projektleder fik 390.000 i bonus
Projektlederen for den digitale tinglysning fik bonus på tilsammen 390.000 kroner i årene 2006, 2007, 2008 og 2009.


Domstolsstyrelsen forsvarer ny tinglysnings-bonus
Domstolsstyrelsen finder bonussen på 390.000 kroner til projektlederen for den digitale tinglysning på sin plads. Læs her hvorfor.


Minister skal redegøre for ny tinglysningsbonus
Justistsminister Lars Barfoed (K) skal nu for anden gang redegøre for store bonusser til ledelsen af den skandaleramte digitale tinglysning.

Øvrige udvalgte historier


Tinglysnings-offer efter bonus: "Ikke godt nok"
Sidsel Ekfeldt Gunder, hendes mand og dreng på syv år har mistet 30.000 kroner på problemerne med den digitale tinglysning. De forstår ikke, at den ansvarlige skal have en bonus på 265.000 kroner.


Tinglysnings-bøvl: Barfoed blåstempler bonus
Justitisministeren vil ikke ændre på bonusordninger til hans statslige topchefer. Han påpeger, at direktøren i Domstolsstyrelsen, der fik bonus, har udført "en ikke ubetydelig opgave".


Politikere: Hvor er tinglysningschefens fokus?
Efter det er kommet frem, at formanden for tinglysningen havde et hav af bijob, bliver der sat spørgsmålstegn ved, om han har haft tilstrækkeligt fokus på det fejlslagne it-projekt.


Andre artikler om den digitale tinglysning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere