Artikel top billede

DSB er ude og se efter RFID-læsere til Rejsekortet

For, at togpersonalet kan RFID-kontrollere Rejsekortet, må DSB ud og købe et nyt apparat til at assistere det ellers nyligt indkøbte kontrolsystem.

Hov, der mangler vist en RFID-læser i DSB-togpersonalets nuværende elektroniske billetkontrol-apparat Motorola MC75 til kontrol af Rejsekortet, der skal være landsdækkende i 2012.

Derfor har De Danske Statsbaner sendt et EU-udbud ud, hvor DSB efterspørger leveringen af 1.700 letvægts-RFID-læsere, der kan aflæse Rejsekortets chip og derefter via bluetooth sende informationerne til Motorola MC75'eren i togkonduktørens bælte.

Den lille RFID-læser skal samtidig kunne læse barkoder på billetter, mindre forbrugsgoder og være udstyret med et kamera for validering af statsbanernes sms-billetter.

Ingen forglemmelse

DSB understreger dog, at de efterspurgte funktioner ikke har at gøre med en forglemmelse, da det mobile Motorola MC75-system fra første halvår af 2010 blev indkøbt til online-kontrol af billetter og til at tjekke om de personlige oplysninger blinde passagerer giver er korrekte.

"Ergonomisk er det en fordel for DSB's personale at bære den tungeste del i et bælte og den lettere RFID læser i hånden. MC75 har mange funktioner og fungerer godt i mange transportselskaber, men en seperat RFID læser er arbejdsmiljømæssigt at foretrække," forklarer chef for koncernindkøb i DSB, underdirektør Ole Egebøl, til Computerworld.

Han fortæller, at det om to år er meningen, at togpersonalet skal kunne kontrollere alle kunders Rejsekort med RFID-læseren ved at holde den tæt til Rejsekortet.

Derfor vil det være for bøvlet med én enhed, der både kan aflæse kort, udstede billetter, gå online og generelt fungere som togpersonalets bærbare kontrolenhed.

Fordi DSB har sat en udbudsforretning i søen, ønsker virksomheden ikke at oplyse, hvor meget den forventer at skulle betale for de 1.700 RFID-læsere.

Fristen for DSB's modtagelse af tilbud eller ansøgninger om deltagelse løber ud fredag den 20. august klokken 12.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere