Artikel top billede

Presspoint anvender online-systemer, som kan tilgås fra virksomhedens to stationære pc'er og en lille netbook.

Portræt: Vi har ingen it-strategi - det hele kører på nettet

Læs hvordan mand og kone-virksomheden Presspoint får ro til at koncentrere sig om den egentlige forretning: Medieanalyse.

"Vi har alt kørende online. Det er meget smart."

Anne Kirstine Molou Klingenberg er den ene halvdel af parret, der står bag medieanalysevirksomheden Presspoint. Presspoint holder løbende øje med medieomtale af deres kunder inden for tøj- og design-branchen.

Stort set alle de it-systemer, som Presspoint anvender i det daglige arbejde, er online-systemer, der kan tilgås via internettet.

Fra Excell og Word til online økonomisystem

Sammen med sin mand etablerede Anne Kirstine Molou Klingenberg Presspoint for fem år siden. Dengang foregik fakturering og bogholderi via Excel-regneark og Word-dokumenter, men efterhånden som virksomheden voksede, var der behov for et decideret økonomisystem.

"Vi kørte med Excel- og Word-dokumenter i starten, men når man når op på at have omkring 100 bilag om måneden, så blev det lidt for meget at holde styr på," forklarer Anne Kirstine Molou-Klingenberg.

Valget faldt på det danske e-conomic.dk, der siden 2001 har udbudt sit økonomisystem online.
"Det koster ikke særligt meget, det fungerer og du kan koble dig op, ligesom din bogholder og revisor også kan få adgang. Det er meget brugervenligt, også for folk der ikke er regnskabsuddannet," siger Anne Kirstine Molou Klingenberg, der nu har anvendt e-conomic.dk i omkring to et halvt år.

Hostede systemer

E-conomic.dk var første skridt på vej ud i at anvende online-systemer. Det skete uden de store overvejelser, men det forekom indlysende og praktisk for Presspoint-parret at anvende fleksibiliteten ved online-systemer.

"Hvis man skal tale om en it-strategi - og nu er jeg ved at dø af grin, for sådan en har vi ikke - men fordi vi er mand og kone, der har firma derhjemme, så skal vi have det sådan, at vi bare kan tage en bærbar i tasken og flyve til England eller hvor vi nu skal hen, og kunne logge på der, så alting kører over nettet," griner Anne Kirstine Molou Klingenberg.

Presspoint anvender derfor firmaet IT-Operators fra Ringsted, der dels hoster mailsystemet Exchange, dels leverer en hosted desktop-løsning, så Presspoint kan få adgang til deres personlige desktop via nettet.

"De havde en god pris for en lille butik som vores. Vi skal ikke ud i noget med egen exchange server og huske at tage backup. Det er vi slet ikke it-mindede nok til, og vi interesserer os ikke for det. Vi ville ikke være i stand til at fikse det, hvis det gik i stykker," siger Anne Kirstine Molou Klingenberg.

Hvis der er problemer med at få adgang til systemerne, har Presspoint mulighed for at få support fra IT-Operators.
"De har en god fyr Kim, som er typen, man kan ringe til klokken 9 om aftenen, hvis der er it-problemer. Så hjælper han med at løse det," siger Anne Kirstine Molou Klingenberg, der er meget tilfreds med supporten.

Æstetisk pæne computere og obligatorisk hjemmeside

Hjemmeside, men ingen kunder derfra

Presspoint har lige fået opdateret sit website. Her kan man blandt andet se en kundeliste, der tæller InWear, Gucci, Louis Poulsen, Part Two, Triumph, Cottonfield og andre tøj-og livsstils-firmaer. Websitet er dog ikke noget, parret bag Presspoint gør så meget ud af.
"Man skal jo have den slags, men det giver ikke noget. Vi laver sådan set ikke markedsføring og har ikke behov for en stor fancy hjemmeside. Vi er i en nichebranche - mode og livsstil - hvor vores kunder er rigtig glade for os. Vi er så heldige, at anbefalingen af os løber rundt fra mund til mund," siger Anne Kirstine Molou Klingenberg.

Æstetiske desktop-computere

I lang tid har Presspoint benyttet sig af bærbare computere, der både blev anvendt på kontoret og når de skulle til møde eller arrangementer ude af huset.
I dag er de bærbare erstattet af to stationære computere.

"Vi har lige købt to nye stationære computere med 24 tommer skærm. Det holder ikke i længden at sidde og arbejde på de bærbare. Nu har vi nogle gode 24 tommers skærme med masser af plads. De passer til vores behov, og så ser det rent æstetisk pænt ud, at vi kan få hvide computere, der er ens. Og så holder de længere end de bærbare, har vi fået at vide," siger Anne Kirstine Molou Klingenberg.

Samtidig med købet af de to stationære computere købte Presspoint også en lille bærbar computer, en Levono Idea Pad S12 .
"Det er sådan en lille computer, man kan have i tasken. En af de mindste computere, man kan få med en 12 tommers skærm. Den kan vi tage med ud i byen; den vejer ikke så meget som de gamle bærbare. Det var en bravo-løsning for os," siger Anne Kirstine Molou Klingenberg.

E-faktura intet problem

Presspoint anvender e-faktura via e-conomic.dk.
"Jeg har fået at vide af nogle af vores kunder, at de fremover kører med det her e-faktura. Det betyder blot, at jeg skal indtaste det her nummer. Jeg taster nummeret ind og trykker send. Ingen problemer med det," siger Anne Kirstine Molou-Klingenberg.
"Og det virker. Pengene kommer frem til os. Hvis ikke, så hører de fra os," griner Anne Kirstine Molou Klingenberg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere