Artikel top billede

Sådan vil Tyskland beskytte forbrugerne mod botnet

Tyskerne får hjælp fra staten til at fjerne farlig software fra deres computere.

Computerworld News Service: Tyskland vil snart lancere en tjeneste, der skal hjælpe forbrugerne med at fjerne skadelig software fra deres computere.

Initiativet er et forsøg på at dæmme op for udbredelsen af spam-udsendende botnet.

Det tyske "Anti-Botnetz Initiative" har et budget på knap 15 millioner kroner og finansieres af Tysklands indenrigsministerium.

Initiativet får teknisk støtte fra det tyske forbundskontor for informationssikkerhed (BSI) og yderligere hjælp fra Association of the German Internet Industry (eco).

Initiativet bliver lanceret 15. september under den ottende årlige 8th German Anti Spam Summit i Wiesbaden.

"Hovedformålet er at få Tyskland ud af top 10-listen over lande, hvorfra mest botnet-aktivitet stammer," beskriver et dokument om initiativet (PDF), der er offentliggjort på websitet for Organization for Economic Cooperation and Development (OECD).

Botnet er netværk af inficerede computere, der kan misbruges af hackere til at udsende spam, udføre distribuerede denial-of-service-angreb og stjæle data.

Meget robuste

Disse netværk har vist sig at være overordentligt robuste og bruger avancerede tekniske metoder til at forblive aktive selv efter alvorlige forsøg på at lukke dem ned.

Internetudbydere verden over eksperimenterer med måder at håndtere botnet og eksempelvis bruge automatiserede systemer til at meddele kunderne om inficeringer og blokere deres internetadgang, indtil deres computere er rensede.

Det er en byrde for internetudbyderne at skulle håndtere klager om misbrug fra andre netværksleverandører, og automatisering kan reducere mængden af manuelt arbejde, som teknikere skal udføre.

Initiativet indbefatter, at de tyske internetudbydere identificerer inficerede computere på deres netværk og meddeler kunderne per e-mail, telefon eller SMS.

De inficerede kunder bliver derefter henvist til et centralt website med instruktioner og værktøjer, der kan bruge til at rense deres computere med.

Hvis det ikke fungerer, vil internetudbyderne tilbyde telefonhjælp. Tjenesten er gratis, og brugerne kommer kun til at betale for telefonopringningen til lokal takst.

Mindst fem internetudbydere deltager i initiativet. Helpdesken vil efter planen være til rådighed i mindst et år, hvorefter eco vil "sikre projektets videreførelse i endnu et år for at imødekomme efterspørgslen," beskriver dokumentet.

Og selv når helpdesken ikke længere er til rådighed, vis websitet med instruktioner og værktøjer stadig være tilgængelig, beskrives det.

"Formålet med dette initiativ er at rykke tæppet væk under de botnet, der fungerer i og fra Tyskland," siger Katrin Mallener, der er talskvinde for eco.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere