Test: Gå amok i stuen med PlayStation Move

PlayStation Move sætter turbo på underholdningen foran fladskærmen, og konceptet er stort set kopieret fra den populære Nintendo Wii. Men er det værd at bruge pengene på? Få svaret her.

Test: Gå amok i stuen med PlayStation Move

Wow! Det var en af de første reaktioner på Nintendo Wii, da konsollen blev sluppet løs i 2006.

Takket være et utroligt interaktivt gameplay kunne du stå i stuen og slå dig løs som en rigtig bokser eller golfspiller.

Bevares, grafikken lignede noget, som var sponsoreret af Lego, og kontrollerens præcision var lige så ringe som indholdet i et Kinder-æg.

Men Nintendo Wii fik alligevel velfortjente thumbs up fra anmeldere, og konsollen blev revet ned af butikshylderne i et uhørt tempo.

Det var ganske enkelt et produkt, som både unge og gamle var Wiilde med.

Derfor måtte især Sonys spritnye og højtprofilerede PlayStation 3, der kom ud stort set samtidig, se sig besejret af den lille Wii med de underholdende spil.

Det må have irriterende den japanske gigant noget så grusomt, og Sonys ingeniører blev sat til at brygge et konkurrerende system sammen.

Her fire år efter kommer svaret: PlayStation Move.

Det består af en aflang controller med en plastikkugle på toppen samt et separat kamera. Det skal kobles til en PlayStation 3 og placeres foran eller oven på fladskærmen. Så er det bare om at komme ud på stuegulvet med den trådløse controller og slå dig løs.

Irriterende små knapper

Hvis du har prøvet Nintendo Wii, vil oplevelsen være meget ens. Sony har med PlayStation Move ikke tilføjet noget nyt, selv om grafikken er markant mere lækker på PlayStation 3 end på Wii.

Kontrolleren er som udgangspunkt nem at bruge, og i flere spil skal den bare svinges rundt, som var det en hammer, et sværd eller en ketcher. Det fungerer ganske udmærket.

Det bliver dog lidt mere kompliceret i nogle spil, hvor du også skal trykke på nogle knapper, der også kendes fra den rigtige controller til PlayStation.

På controlleren til Move er de dog krympet og er bittesmå. Derfor er de meget svære at ramme i kampens hede, når du eksempelvis er midt i en gladitorkamp og kæmper for dit liv.

Med tiden vil de fleste formentlig vænne sig til at bruge knapperne i blinde, men som udgangspunkt er de lidt for små og irriterende. Vi oplevede i flere spil, at vi var nødt til at stoppe op og stå og nærstudere kontrolleren for at finde de rette knapper. Ikke særlig optimalt.

Den store ulempe for PlayStation Move er, at det er småt med geniale spil. Der mangler ganske enkelt nogle store titler, hvor vi bliver blæst bagover af et interaktivt gameplay.

Dyrt - hvis du ikke har PlayStation 3

Umiddelbart er PlayStation Move et udmærket alternativ til Nintendo Wii, da grafikken er markant bedre og kontrolleren langt mere præcis. Til gengæld er prisen voldsom, hvis du ikke allerede i dag har en PlayStation 3.

En Playstation Move Starter Pack med en enkelt Move-controller og tilhørende kamera koster 450 kroner, men da det oftest er sjovest at spille med venner og familie, skal du påregne at købe en ekstra controller til 400 kroner.

Desuden skal du smide cirka 2.000 kroner for at få PlayStation 3 ind i stuen ... og så er der lige prisen på de spil, du skal bruge.

Det er altså en pæn investering i underholdningsgrej til stuen, og udbuddet af spil er endnu ikke overvældende, og du har dermed ikke meget at vælge imellem.

Hvis PlayStation Move havde været en - undskyld udtrykket - helt Wiidunderlig og unik oplevelse, var det måske værd at satse en håndfuld tusindekronesedler på.

I stedet nøjes Move med at være en grafisk bedre kopi af Nintendo Wii, og den store spilrevolution og wow-effekt udebliver.

Hvis du allerede har en PlayStation 3, kan PlayStation Move være en sjov julegaveidé til dig selv eller dine børn. Men hvis ikke du allerede har Sonys konsol i stuen, er der ingen grund til at løbe ned i nærmeste butik og investere i Move-konceptet.

I hvert fald ikke, før vi får nogle bedre Move-spil at se.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere