Tyk mobil med monsterkamera og GPS

Sony Ericsson C905 er tætpakket med funktioner og er en lille multimedie-bombe med WiFi, GPS og kamera på 8.1 megapixel. Det lyder godt på papiret, men hvordan er den i virkeligheden? Få svaret her.

Tyk mobil med monsterkamera og GPS

Vi er efterhånden ved at vænne os til mobiltelefoner, der er tyndere end pap. Men Sony Ericsson C905 hører ikke til i denne kategori.

Ja, den er vel nærmest at betegne som buttet, og klassens tykke dreng fylder da også godt i lommen.

Men C905 har ikke bare trøstespist sig til sin kampvægt på 136 gram, der er nemlig muskler under den sorte overflade.

Her er både et 8.1 megapixel kamera, WiFi og GPS. Det vender vi tilbage til om lidt.

En af de gode ting, der er at sige om telefonen, er, at den fungerer glimrende til sms'er. Hvis du har en kraftig pote, vil du begejstres over de store taster, der ikke - som på mange små mobiler - står mast oven i hinanden. Derfor er det let at skrive sms'er uden at lave fejl. Herligt.

Telefonen er en slider-model, og den ligger godt i hånden og er behagelig at røre ved takket være de meget runde hjørner.

Det er nemt at skyde tastaturet frem, og når det lukkes ned igen, sørger telefonen automatisk for at aktivere låsefunktionen. Ganske smart.

Men så er det også ved at være slut med de rosende ord. Vores test af Sony Ericsson C905 gik nemlig langt fra fantastisk.

Hjælp! Din hud ligner gulerod

På papiret er et kamera på 8.1 megapixel i topklasse, når det gælder moderne mobiler. Mange telefoner nøjes fortsat med sørgelige små billeder i en opløsning på to megapixel, og derfor var forventningen til Sony Ericsson C905 høj.

Men mobilen leverer ikke varen. Udendørsbilleder bliver ok, mens der er overhængende risiko for at skyde elendige billeder indendørs. Kameraet er udstyret med blitz, men det redder ikke billederne, nærmest tværtimod. I højre side kan du se nogle af de uheldige resultater.

Der er især et problem omkring hudtoner. Ofte får personer et gult skær i ansigtet - blandt andet omkring munden, selv om de ikke har tværet gulerod ud i fjæset. Det er ikke specielt flatterende at vise de billeder frem.

Det er muligt at slå automatikken fra og manuelt indstille kameraet, men det er nok de færreste, der vil gøre det, hver gang en sjov episode opstår, og du har kameramobilen i hånden. Desuden er det ikke sikkert, at dine billeder bliver bedre af den grund.

C905 er udråbt som en rigtig kameramobil og bærer Cyber-Shot-mærket, men det ændrer ikke på, at vi er skuffede over kameraet ved brug indenfor.

Vigtig WiFi

Et salgsargument for C905 er, at den er udstyret med WiFi. Det vil sige, at den kan gå trådløst på nettet, og du kan dermed surfe løs uden at bekymre dig om en dyr telefonregning for datatrafikken. Det fungerer udmærket, og skærmen er behagelig stor til websider, selv om opløsningen kun er 240 x 320 pixel. Det er mindre plads end eksempelvis iPhone og lignende modeller, men nok til at gøre de fleste tilfredse.

Telefonen døde

En anden vigtig funktion i C905 er den indbyggede GPS, og med vores model havde vi adgang til GPS-softwaren Wayfinder. Det fungerede bare ikke, da programmet for det meste nægtede at virke og påstod, at der ikke var GPS-signal. Hvis vi klikkede ind på Google Maps, kunne det program uden problemer finde vores position.

Så GPS'en virkede, men det gjorde Wayfinder-softwaren ikke. Så hvis du påtænker at købe Sony Ericsson C905, er det måske idé at kigge efter noget andet software til navigation. De store producenter som TomTom, Garmin og Navigon har naturligvis løsninger klar, og dem kan du læse mere om her.

Google Maps var dog en fornøjelse at bruge, og til mennesker, der ofte farer vild eller har svært ved at finde vej, vil programmet nok være et hit på en GPS-mobil.

Noget tyder dog på, at Sony Ericsson er klar over, at der er seriøse problemer. Derfor er der kommet opdateringer til mobilen, der skulle rette op på nogle af dens problemer, blandt andet med Wayfinder.

De fleste it-kyndige vil nok kunne finde ud af at opgradere, men hvad hvis du ikke lige ved, hvordan du gør? Eller måske slet ikke er klar, at du kan opgradere?

Det er bare ikke godt nok. Mobilen burde være køreklar, når den blev hevet ud af æsken, og Sony Ericsson burde få tæsk med et vådt headset for bare at overlade det til forbrugeren at få telefonen til at virke ordentligt.

Hallooooo....

Der er altså både gode og mindre gode ting at sige om Sony Ericsson C905. Vi var på en middelkarakter, men så skete det, der ikke måtte ske. Telefonen døde. Eller rettere sagt en del af den døde.

Fra det ene øjeblik til at det andet var det lige pludselig ikke længere muligt at høre folk i den anden ende af røret. Det kan måske være praktisk nok, hvis det er svigermor, der ringer op, men generelt gør det telefonen ubrugelig.

Måske har vi bare haft en uheldig oplevelse og fået fingre i en lettere defekt model, men vi uddeler ikke medlidenhedskarakterer af den grund.

Derfor ender Sony Ericsson C905 karakteren på 2/6.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere