Artikel top billede

Windows 7 tablet-pc får ny forklædning

HP er klar med sin tablet-pc, der kører Windows 7. Men den trykfølsomme computer er ændret markant fra første gang, vi så den. Få forklaringen på hvor HP har sadlet om med Slate.

Kan du huske den store CES-messe i Las Vegas i januar? Dengang topchefen for Microsoft fremviste en tablet-pc, der kørte Windows 7?

Det var HP Slate, som Steve Ballmer stod med på scenen i syndens by badet i blitzlys fra gadget-fanatikere og it-journalister.

Dermed lykkedes det Microsoft at fremvise en lille tablet-pc, før Apple officielt lancerede sin iPad senere på måneden.

Men siden januar har der været usædvanligt stille om HP Slate, der faktisk blev erklæret død i den fremviste udgave med Windows.

Det skyldtes, at HP efter forårets opkøb af Palm angiveligt ville have tablet-pc'en til at køre sit eget styresystem WebOS i stedet for Windows.

Kun for amerikanere

Nu er HP endelig klar til at melde ud, hvad der egentlig blev af Slate, som vi første gang så i begyndelsen af året.

Den lille tablet-pc på 8,9 tommer kommer faktisk i en Windows-version, men slet ikke som den blev præsenteret første gang.

Slate vil køre Windows 7 Professionel og være målrettet erhvervslivet frem for forbrugere som oprindeligt planlagt.

Slate 500, som tablet-pc'en er døbt, er allerede på vej ud i de amerikanske butikker, og prisen er 799 dollar, cirka 4.300 kroner.

Forbrugerne er dog ikke blevet glemt. HP er nemlig som forventet på vej med en forbrugerversion af Slate, der skal køre styresystemet WebOS.

Den skulle være klar i løbet af 2011 og bruges til at surfe på nettet, se film, spille spil og læse e-bøger.

HP Slate 500 har samme funktioner, selv om den kører Windows 7 Professionel. Vægten er 680 gram, og du kan bruge fingre eller en stylus til at betjene enheden via den trykfølsomme skærm.

Tablet-pc'en er udstyret med to kameraer. Et tre megapixel på bagsiden og VGV-kamera på fronten, som kan bruges til videokonferencer.

Motoren i Slate 500 er en Intel Atom Z540 processor på 1,68 GHz, og hukommelsen er to gigabyte. Harddisken er flashbaseret og på 64 gigabyte.

Ifølge HP kan tablet'pc'en holde sig i live i fem timer, før den må søge nærkontakt med en stikkontakt. Der er HDMI-port og USB-port på enheden.

HP Slate er i første omgang forbeholdt amerikanske virksomheder, og det er uklart, om den lille, håndholdte computer dukker op i Europa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere