Artikel top billede

Stein Baggers tidligere cloud-software er så småt begyndt at tiltrække kunder, prestigefyldte priser og yderligere investeringer fra det tyske firma, der købte softwaren oven på IT Factory-konkursen. (Foto: Mads Elkær)

IT Factory-softwaren er kommet op i omdrejninger

Sidste år havde de tyske købere af IT Factory-softwaren blot én kunde. Et år efter lanceringen af sin egen cloud-platform kan tyskerne nu prale af en lidt større kundeskare.

Mens der er kommet ny næring i sagaen om IT Factory-konkursen med Allan Vestergaards rolle som vidne i en ny retssag, sker der også noget på it-fronten.

For tyske Group Business Software der for halvandet år siden købte IT Factorys stort anlagt cloud-software for 5,9 millioner kroner i ruinerne på selskabets konkurs er der så småt kommet gang i forretningen.

Sidste år ved denne tid kunne tyskerne fortælle Computerworld, at de kun havde én eneste kunde på PaaS-softwaren, der oprindeligt blev bygget under Stein Baggers ledelse i IT Factorys kontorlokaler i Gentofte før konkursen i starten af december 2008.

Nu kan tyskerne prale af en kundeliste med 15 softwarehuse inden for eksempelvis ERP-, CRM- og DMS-udvikling, som i alt har yderligere otte slutbrugere på sin Platform-as-a-Service (PaaS), der går under navnet Group Live.

Det fortæller Groups marketingchef Andreas Richter til Computerworld om Group Live, der gik i luften og i skyen med softwaren i november 2009.

Ukendt omsætning

"Vores strategi fokuserer på to forskellige forretningsmodeller: Softwareselskaber, der bruger platformen til salg af løsninger som SaaS, og firmaer, der bruger platformen til at øge fleksibiliteten og sænke omkostningerne i deres egne datacentre," forklarer Andreas Richter.

Hvor mange mennesker, der i alt er i berøring med softwaren kan Andreas Richter dog ikke oplyse om, da Group Business Software ikke gemmer det samlede antal brugere i sit interne system.
 
Det fremgår heller ikke specifikt af tyskernes regnskab, hvor meget den tidligere IT Factory-software omsætter.

Men Group Business Software skriver i sit midlertidige regnskab for 2010, at der er blevet investeret yderligere 12 millioner kroner i den nye Group Live-division i år.

Group Business Softwares marketingchef Andreas Richter forklarer, at selskabet  lige nu arbejder på at opgradere platformen med blandt andet en mere avanceret faktureringsfunktion og yderligere load balancing-egenskaber. 

Flere priser til Group

Siden købet af IT Factory-softwaren, som Danske Bank vurderede til en værdi af otte milliarder kroner i Stein Baggers velmagtsdage, har tyskerne modtaget flere priser for sin cloud-software.

Det skete blandt andet i marts på Cebit-messen, hvor Initiative Mittelstand uddelte sin pris i produktkategorien Cloud Computing.

Tidligere på året kunne Group Business Software også modtage den europæiske CTO-pris på IBM-konferencen Lotusphere som det bedste software-produkt fra en europæisk IBM-partner.

Ved den lejlighed fortalte Groups danske udviklingschef Carsten Sjørup (tidligere udviklingschef hos IT Factory) i et åbenhjertigt interview til Computerworld, at Groups daværende platform bestod 80 procent af IT Factory-udviklet software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere