Artikel top billede

De skræddersyr din skjorte i Kina via nettet

Kinesisk skjortedesign, magisk opmålingssystem og markedsføring via sociale netværk. Læs hvordan to danskere førte ideen om egen virksomhed ud i virkeligheden ved hjælp af it.

Peter Crawfurd og Michael Yang mødte hinanden i gymnasiet og har nu som 27-årige etableret webshoppen shirtsmyway.com, der med base i Shanghai i Kina sælger skræddersyede skjorter, som internetbrugere selv kan designe.

Business Center fangede Peter Crawfurd i Shanghai via Skype og fik en snak om skjortedesign på kinesisk, magiske opmålingssystemer, markedsføring via sociale medier samt historien bag shirtsmyway.com.

Peter Crawfurd og Michael Yang lancerede Shirtsmyway-hjemmesiden i februar 2009. Inden da var der gået lidt under et år med at udvikle systemet og ikke mindst finde stof-leverandører og skræddere til at sy skjorterne.
 
"Det handlede om at få gjort hele processen strømlinet. Fra brugeren indtaster sine specielle ønsker til fremsendelse af designønsker til skrædder samt produktion og fremsendelse af varer," forklarer Peter Crawfurd.

Teknikeren og sælgeren

Websitet er egenudviklet og skræddersyet, ligesom skjorterne som sælges på sitet. Der er ikke anvendt noget rammesystem eller nogen standardwebshop, så det var en stor opgave at udvikle sitet. Til gengæld har idéfolkene fået det præcis, som de ønsker det.

"Hjemmesiden har været krævende at udvikle. Der er mange kombinationsmuligheder. Skjortemodellen på websitet består af over 10.000 forskellige billeder, og det kræver, at man laver alle billederne og også får en funktionalitet, der fungerer for brugeren. Hele vores system er hjemmeudviklet, det er ikke bygget på noget CMS. Det giver os en stor fleksibilitet, at det er udviklet specielt til vores skjorteproduktion," siger Peter Crawfurd.

Dansker med kinesisk baggrund

Peter Crawfurds forretningspartner Michael Yang har stået for det meste af udviklingen af webshoppen. Han har en it-mæssig baggrund, der er kombineret med studier på Handelshøjskolen i Danmark.

Så Michael er teknikeren og du er marketing-manden?
"Ja, vi hjælper hinanden, hvor jeg står for marketing."

Foruden sine tekniske færdigheder bringer Michael Yang også en anden vigtig faktor med ind i Shirtsmyway; et netværk i Kina.

Michael Yangs forældre er nemlig fra Shanghai, og han har familie i Kina.

"Det gør det bestemt nemmere med hensyn til kontakter og forståelse for kulturen," siger Peter Crawfurd.

Markedsføring med blogs, Twitter og Facebook

Shirtsmyway har formået at få en del medieopmærksomhed i USA, der da også er det største marked for websitet. Ud over at anvende Twitter og Facebook til at promovere shirtsmyway blogger Peter Crawfurd blandt andet også på Huffingtton Post. De sociale medier er vigtige, men erstatter dog ikke et godt produkt, er Peter Crawfurds holdning.

"Det er meget naturligt at anvende Twitter og Facebook, men det er ikke vores hovedfokus. Vi bruger det til at opdatere vores kunder om, hvad der sker, og hvilke tilbud vi har," forklarer Peter Crawfurd og fortsætter:

"Vi er målrettet gået efter USA, og vores hjemmeside er rettet mod USA. Det er jo et stort marked, hvor der er mange, der bruger internettet. Vores historie kan sprede sig hurtigt der via blogs og nyhedskanaler."

De vigtige markeder

Det er da også de engelsktalende lande, som ligger øverst på listen over de vigtigste markeder for Shirtsmyway. USA, Canada, Australien og England ligger i toppen, hvorefter følger Norge og Danmark.

I alt leverer Shirtsmyway til 35 lande, og en af årsagen til succesen er ifølge Peter Crawfurd, at Shirtsmyway ikke tager betaling for fragt til de fleste lande. Det er noget, online-shoppere sætter pris på.

Peter Crawfurd ønsker ikke at oplyse antallet af daglige ordrer, men oplyser, at Shirtsmyway "har solgt for millioner af kroner allerede."

Er profitten så også på millioner af kroner?

"Det er et godt spørgsmål. Det vil jeg ikke ind på," griner Peter Crawfurd over Skype-forbindelsen fra Shanghai.

Makkerparret bag Shirtsmyway anvender it til at nå et globalt marked. Shirtsmyway er baseret i Shanghai, hvor selskabets ansatte arbejder, men selve websitet hostes i USA. 

"Alle i verden kan nå frem til os via websitet," siger Peter Crawfurd.

Kinesisk skjortedesign og magisk opmåling

På kontoret i Shanghai anvender man Microsoft Office, og man har ikke umiddelbart brug for at anvende online-baserede samarbejdssystemer, da de ansatte er placeret samme sted. Skype, telefon og mail anvendes til at holde kontakten vedlige, når man er væk fra kontoret på forretningsrejse

En meget vigtig del af Shirtsmyway-systemet er, at det skal kunne give forståelige anvisninger til skrædderne, der syr skjorterne. Der er da også et backend-system i Shirtsmyway-systemet, hvor det præcise design på en kundes skjorte registreres.

"Det varierer meget, hvad folk ønsker. Det kan være fra en simpel hvid skjorte til noget, der har 7-10 forskellige stoffer og knapper," siger Peter Crawfurd.

Systemet udsteder en bestillingsseddel til producenten, der nøje specificerer designet.

"Det har vi lavet i systemet, så de får ordren på kinesisk, så de kan følge det præcist," siger Peter Crawfurd.

It-ønske: Magisk opmålingssystem
Folkene bag Shirtsmyway kunne godt tænke sig at udvide produktsortimentet med eksempelvis skræddersyede bukser og jakkesæt, men de tanker er stadig kun på idéplanet. Det vil dog uundgåeligt føre til et behov for nyudvikling af et website, da Shirtsmyway i høj grad er skræddersyet til skjorter.

Til forbedring af det nuværende site ønsker Peter Crawfurd sig noget teknologi, som endnu ikke eksisterer i et modent format.
"Vi vil gerne have et magisk system, der nøjagtigt kan fortælle hvilken størrelse skjorte, der passer til kunden. Der er nogen, der har prøvet at udvikle et system, hvor kunden tager et billede af sig selv, og så kan systemet automatisk bestemme skjortestørrelsen og de forskellige mål. Den teknologi er dog langt fra at være på plads endnu," siger Peter Crawfurd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere