Artikel top billede

Teleanalytiker: Prisen på ny Google-telefon er et trick

Google-telefonen Nexus S kommer sandsynligvis til at koste 5.200 kroner ved lanceringen i Danmark om to måneders tid. Den høje prissætning er et gammelt mobiltrick, påpeger teleanalytiker.

Læs også: Så meget koster den nye Google-telefon i Danmark

Når Samsung til februar er klar med Google-telefonen Nexus S i Danmark til en pris på omkring 5.200 kroner, vil telefonen prismæssigt overstige smartphones som Apples iPhone og Nokias N8.

Ifølge teleanalytiker John Strand fra Strand Consult er Nexus S slet ikke så meget værd, hvis man kigger på telefonens hardware- og software-specifikationer.

Alligevel påpeger han, at prisen er helt fair.

Gammelt mobiltrick

"Samsung benytter et gammelt mobiltrick ved at sætte prisen på en ny telefon så højt, så Nexus S bliver en af de helt dyre telefoner. Det udstråler eksklusivitet," forklarer John Strand til Computerworld.

Han påpeger, at Samsung uden tvivl håber på en stor efterspørgsel på Nexus S, hvor Samsung i høj grad satser på, at Google-brandet kan få folk til lommerne for at få telefonen i hånden. 

"Samsung prøver at få så meget for telefonen som muligt, og det kan man ikke fortænke selskabet i. Hvis folk ikke vil betale så meget, så sætter Samsung med stor sandsynlighed prisen ned efter et stykke tid," lyder vurderingen fra John Strand.

Nokia og Apple gør det også

Teleanalytikeren fremhæver i den sammenhæng Samsungs tidligere telefon, Galaxy S, hvor prisen røg ned efter nogle måneder.

Men også konkurrenter som Apple og Nokia har brugt tricket med at udbyde en spritny telefon til en pris, som fik nogle hak nedad efter den første nyheds-hysteri havde lagt sig.

"Nokia har eksempelvis gået efter volumen, og har tidligere sat sine modeller ned med 20 til 30 procent efter lanceringen. Det er et gammelt trick i mobilbranchen," gentager John Strand.

Læs også: Så meget koster den nye Google-telefon i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere