Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Android 3.1: Bedre, men stadigvæk ikke godt nok

Google har opdateret sit operativsystem til tablets. Selv om Android 3.1 retter mange fejl og byder på flere forbedringer, føles softwaren stadig langsom, ustabil og grov i kanten.

Over sommeren og efteråret lander et væld af nye Android-tablets på de danske butikshylder, men hvis du ønsker en maskine, der kan matche totaloplevelsen på Apples iPad, bør du væbne dig med tålmodighed og vente med at smide pengene på bordet.

Googles Android-operativsystem er nemlig stadigvæk en blandet fornøjelse, selv om internetgiganten netop har lanceret version 3.1 med mange fejlrettelser og et par kærkomne forbedringer.

Android 3.1 er indtil videre kun lanceret til Motorola XOOM, men softwaren skulle også finde vej til tablets som Samsung Galaxy Tab 10.1 og LG Optimus Pad over de kommende uger og måneder.

Vi har rodet rundt med Android 3.1 på Motorola XOOM i en uges tid.  Selv om operativsystemet føles mere velkørende, stabilt og med færre hakkende oplevelser og pauser, er det langt fra godt nok, og softwaren føles stadig som et igangværende projekt, der langt fra er færdigt og ikke burde have fået lov til at forlade Googles udviklingsafdeling og lande på butikshylderne.

Indrømmet, der er længere imellem apps, der crasher, og internetbrowseren virker også hurtigere og mere effektiv, men man støder stadigvæk på frustrerende pauser og en brugeroplevelse, der endnu ikke kan konkurrere med, hvad Apple leverer med iPad.

Dertil kommer, at Flash-tunge websider ofte formår at bringe maskinen i knæ, og det på trods af at Adobe har opdateret sin Flash-klient flere gange og nu er ved version 10.3.

Små forbedringer, få apps

Kan man leve med, at Android til tablets stadigvæk føles noget halvbagt, kan du i version 3.1 nu ændre størrelsen på widgets på hjemmeskærmene, og du kan nu have op til  18 apps kørende på samme tid. Du kan skifte imellem de åbne apps ved at scrolle igennem en liste af miniaturebilleder, der viser, hvor du sidst var i de pågældende applikationer, og Android 3.1 er også hurtigere til at skifte mellem åbne apps.

Android 3.1 bringer også understøttelse for USB-enheder, så du eksempelvis kan tilslutte mus, tastatur, hukommelseskortlæser, et kamera eller endda en gamepad. Google har demonstreret, hvordan man kan bruge en Microsoft Xbox 360-gamepad til at styre spil fra Android Marked.

Amerikanerne kan hygge sig med filmleje i Android Marked, der også introduceres med 3.1-opdateringen, og her må vi danskere kigge dem misundeligt over skulderen. Især fordi der endnu er så få tablet-optimerede apps i Android Marked at hygge sig med. Pt. er der kun lidt over 60 apps, og det skal holdes op imod de over 65.000 iPad-optimerede apps, der findes i Apples App Store.

Som det ser ud nu, kan vi tidligst håbe på en velfungerende brugeroplevelse på Android-tablets med "Ice Cream Sandwich," der ifølge Google selv forventes klar sidst på året.

Det mest sikre synes at vente på maskiner med Googles is-sandwich. Vores erfaringer med Android-mobilerne fortæller nemlig, at der godt kan gå forholdsvis lang tid, før modellerne, der er på markedet nu, får opdatering til den nyeste software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere