Artikel top billede

Foto: Péter Andrasovszky

Her er de fede gadgets til din forretningsrejse

Du må ikke gå ned på udstyret, når du er på forretningsrejse. Her er alt det, du skal huske at have med.

Når du står og skal på forretningsrejse, kan det nogle gange være svært at huske det hele.  

Derfor har vi lavet en liste over en række af de ting, som vi vil have med, når vi hopper om bord på det næste fly. 

Fælles for dem alle er, at de meget gerne skulle give en lettere, mere behagelig og produktiv rejse.

Medbring en ebogslæser

En flyvetur kan blive lang uden læsestof, men papirbøger fylder meget i bagagen. Specielt hvis du har brug for at læse mere end én bog. 

Derfor kan løsningen være at medbringe en e-bogslæser eller en tablet.

En iPad er en glimrende ebogslæser, men en Kindle ebogslæser fra Amazon fylder mindre i bagagen, bruger betydeligt mindre batteri og koster kun 975 kroner (111 pund). 

Ganske vist har en iPad flere multimediefunktioner og er genial til at afspille film og surfe på nettet med. Men det kan en bærbar computer også, og hvis du alligevel har tænkt dig at medbringe en computer på rejsen, kan en ebogslæser vise sig at være det mest praktiske supplement. 

Men en iPad er en super-fed rejsemakker, og hvis du vil spare rigtig meget plads, kan du overveje at lade din iPad erstatte din bærbare computer. Du vil kunne spare meget plads, og hvis du savner et tastatur, kan du medbringe Apples lille og praktiske bluetooth tastatur. Selv med et tastatur i tasken vil din iPad fylde væsentligt mindre end de fleste bærbare.


Støjdæmpende høretelefoner er et must

Flyets høje monotone lyd kombineret med snakkende medpassagerer, grædende børn og stewardesser med buldrende vogne er ikke en god cocktail, hvis du gerne vil kunne stige udhvilet af flyet.

Derfor er et par solide høretelefoner et must, hvis du vil slappe af på flyveturen. Og den ultimative løsning er et par med noise cancelling-funktion, der elektronisk holder lyden ude. 

Går du en tur ned af midtergangen under din flyvetur, vil du sandsynligvis opdage, at Boses Quietcomfort-serie ser ud til være favoritten blandt de fleste flyrejsende. Men du kan også tage et kig på et eksempelvis et par Sennheiser PXC 450 eller de lidt billigere Audio-Technica ATC-ANC1.  

Desværre er noise cancelling-høretelefoner langt fra billige. I Danmark koster et par Bose Quietcomfort 15 2.600 kroner, mens Seinheiser-ørebøfferne er i samme prisklasse. Høretelefonerne fra Audio-Technica kan du dog finde til omkring 1.000 kroner. 

Skal du på forretningsrejse til USA, kan det godt betale sig at vente med at købe høretelefonerne, til du kommer derover. Her kan du købe et par Bose Quietcomfort 15 til 300 dollar, hvilket svarer til omkring 1600 kroner med den aktuelle dollarkurs.

De fedeste arbejdsredskaber til rejsen

Størrelsen gør en forskel 

Undgå at tage din store 15" bærbare med på forretningsrejse. Den er tung og klodset, og du har næppe brug for et stort powerhouse af en bærbar, når du rejser. 

Omvendt er en lille netbook ofte underdimensioneret, og det kan være svært at vænne sig til at arbejde på en tablet.

Løsningen er Apples Macbook Air.

Med en højde på blot 1,7 cm på det højeste sted og en vægt på 1,08 kg er en 11" Macbook Air din perfekte rejsekammerat.

Den har et tastatur i normal størrelse, og på trods af at processoren er lidt mindre end på mange andre computere, sikrer den ekstremt hurtige SSD-harddisk, at den alligevel er hurtigere end de fleste bærbare computer med en traditionel harddisk.

Macbook Air 11" med en 64 GB-harddisk koster 7.500 kroner. 

Sværger du derimod til Windows, kan du kigge på den ultratynde Samsung Series 9 bærbare. Den koster 12.000 kroner og har en skærm på 13" og en SSD-harddisk på 128 GB.


Medbring mobilt bredbånd

En internetforbindelse er naturligvis uundværlig. Men desværre er det ikke alle hoteller, der tilbyder gratis Wi-Fi på dit værelse. 

På nogle hoteller skal du betale for en internetforbindelse, andre hoteller har kun trådløst internet i lobbyen og der findes sågar stadig en del hoteller, der kun tilbyder dig internetadgang via et netkabel. 

Hvis du ikke føler dig sikker på, at du altid kan overnatte på et hotelværelse med Wi-Fi, og tilmed har brug for en gratis internetforbindelse i lufthavnen eller andre steder, kan det være løsningen at have et 3G-modem med.

Rejser du ofte til ét bestemt land, kan det måske betale sig at købe et simkort med et fast abonnement. Ellers kan du, når du er ankommet til din destination, købe et simkort med et tidsbegrænset abonnement. 

Eksempelvis koster et simkort med en måneds internetforbindelse 65 kroner (7,5 pund) hos teleselskabet 3 i Storbritannien, og i USA kan du få 10 dages mobilt bredbånd hos Virgin Mobile for 55 kroner (10 dollar).

Husk at du skal sikre dig, at dit 3G-modem ikke er simlåst.


Husk en rejseadapter

Kun få ting er værre end at vågne den første morgen i et nyt land og opdage, at ens mobiltelefon er løbet tør for strøm.

Derfor skal du sørge for at have en strømadapter med, så du kan sætte din mobiltelefon og computer til opladning med det samme, når du ankommer til dit hotel. 

Du kan som regel finde et universelt strømadapter-sæt til mellem 50 og 100 kroner, og med sådan et sæt i tasken er du sikret adgang til så godt som hvilken som helst stikkontakt i verden.

Få masser af plads i en lille kuffert

Undgå en stor kuffert

På en forretningsrejse skal du naturligvis ikke have nogen stor kuffert med.

I stedet skal du vælge en taske, der lige præcis kan komme med som håndbagage i flyet.

Men du skal være opmærksom på, at ikke alle flyselskaber har samme krav til håndbagagen. 

Hos de fleste flyselskaber er reglerne, at din håndbagage højst må være 56 centimeter lang, 45 centimeter bred  og 25 centimeter dyb. 

Men nogle af lavprisselskaberne har lidt strammere regler. Derfor bør du overveje at snuppe en taske i stil med Samsonites F'Lite Cabin Bag. Den bliver solgt af flyselskabet Ryanair, som giver garanti for, at den lever op til deres krav til håndbagagens størelse (55x40x20). 

Overvejer du alligevel at tage en større kuffert med, så tænk på, at du ved kun at medbringe håndbagage ikke bare har mindre at slæbe på. Du sparer også værdifuld tid ved at springe lufthavnens bagageudlevering over, og du løber ikke risikoen for, at du står tomhændet i Stockholm, mens din kuffert er på vej til Amsterdam. 

Selv hvis du skal på en lidt længere rejse, skal du ikke frygte, at dit tøj og udstyr ikke kan være i håndbagagen. Det handler om at pakke dit tøj på den rigtige måde.

En Samsonite F'Lite-kuffert koster 750 kroner (99 euro), hvis du køber den gennem Ryanair.


Organiser din kuffert med terninger 

Pak dit tøj ned i såkaldte packing cubes.

Det vil betyde, at du får en mere overskuelig kuffert, der har plads til mere. Det er ikke mindst en fordel, hvis din kuffert skal gennemsøges i tolden. 

Packing cubes er små net eller terninger, hvori du kan samle dit tøj i bundter. Som en lille smart feature kan det nævnes, at nogle packingcubes har to rum - et til rent tøj og et til snavset. 

Når du bruger packing cubes, vil du sandsynligivs opleve, at din kuffert bliver hurtigere at pakke ud, når du ankommet til hotellet. Og lettere at pakke sammen, når du skal forlade hotellet igen. 

Du kan få et sæt bestående af tre eBags Packing Cubes for cirka 175 kroner (19,95 pund) hos Amazon.co.uk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere