Web-Guiden uge 12

Computer og Internet


På vej til at blive Nørd


Linux er et meget rost styresystem til computere. Det bruges hovedsageligt til store systemer, men kan også bruges til hjemmecomputeren. En af ulemperne ved systemet er en vis mangel på brugervenlighed. Hvis man vil tage de første usikre skridt ud i Linux verden kan man få hjælp til de mest almindelige problemer på denne side.


Http://www.mdb.ku.dk/tarvin/oss/linux/



Se nye verdener



Når man kigger på hjemmesider fra den store verden kan man komme ud for at ens skærm ser ud som om den har fået et slagtilfælde. Det sker når man prøver at se på en side der bruger et tegnsæt som ikke findes på ens computer f.eks. japansk, russisk eller arabisk. På denne side kan man hente arabiske fonte , så er det i alle tilfælde ikke en hindring mere.


Http://users.cybercity.dk/~bbl1938/


Det offentlige


Med lov skal land bygges



Man kan sige meget om landets politiske ledelse, men Folketinget har formået at lave en meget eksemplarisk hjemmeside. Siden er let at gå til og rummer en enorm samling af interessante informationer både i form af teori om vores parlamentariske system og også om alle de konkrete love, betænkninger og redegørelser der kommer fra folketinget. Dette er en side man som borger i dette land bør kaste et blik på.


http://www.folketinget.dk/ 


Erhverv og økonomi


 


Kommer det snart??



Her er en side der omhandler det nye system der skulle tillade handel over nettet, også i Danmark. Der ser ikke særligt lovende ud. Siden er næsten tom og den opdatering der er lovet på siden er ikke kommet selv om den var sat til at komme for over en måned siden.


http://www.set.dk/ 



sig ... til din ...


Midt i giganternes kamp har en lille dansk sodavand præsteret at overleve. Nu er Jolly Cola også hoppet ud i fremtiden og har fået sig en hjemmeside. Det er en side der virker lidt underspillet og meget ærlig. Man har åbenbart valgt ikke at prøve at konkurrere på blær, men at sælge sig selv på charme, og det virker faktisk. Det er en pæn og sød side der viser at der er andre veje frem end den store forkromede motorvej.


http://www.jolly-cola.dk/



Gi' en hånd.


Der er mange måder man kan støtte ulandene. Der er selvfølgelig muligheden at kaste lidt håndøre i en indsamlingsbøsse en gang i mellem. Et mere konstruktivt træk er nok at begynde at købe nogle af de produkter som ulandene fremstiller. Denne hjemmeside huser en organisation der forsøger at hjælpe på denne måde.


http://www.u-landsimporten.dk/



 



Kunst & kultur


Og i den sorte rustning.. den sorte ridder



Ridderne er en del af vores historie, om ikke andet så som en del af romantiske barnedrømme. På denne side kan man læse en del om hvad ridderne egentligt var for nogen og hvordan deres verden så ud.


http://home2.inet.tele.dk/torget/knight.htm



At samle på det der ikke er der.



Så længe der har været større samfund har der også eksisteret forskellige former for censur. Her er en hjemmeside for folk der samler på censurerede breve. Her er byttemarked og kontakt muligheder.


Http://www.steka.dk/censur/dk.htm 



Misc og bizar


Hjerne bøj, hjerne strejk.



Hjernen er lidt ligesom muskler - den skal trænes og holdes i form. En god måde at få de små grå i omdrejninger er at gennemgå nogle at de klassiske paradokser. Man kan finde nogle fine eksempler på denne side, så der er ingen undskyldning for at lade hjernen sove imens man surfer på nettet.


http://w1.1538.telia.com/~u153800009/paradokser.html



Det er gratis



Livet har ikke så mange gratis glæder og slet ikke så mange der kan nydes elektronisk. Her er der dog en liste over ting der er gratis og som kan anskaffes over Internettet. Mange af dem kan kun rekvireres af mennesker der bor i Amerika, man der er da også en del der kan nydes af alle.


http://www.freeandfun.com/




Nyheder & medier


Og privatlivet blev væk



Tv forsøger hele tiden at bryde grænsen ned til privatlivets inderste kroge. Vi ser folk komme ud for uheld i hjemmevideo-programmer og ser live optagelser af grufulde uheld. Det nyeste skud på stammen er tv programmet "Efterlyst", der rekonstruerer kriminalsager. Deres hjemmeside er noget mere sober end deres program, så brug hellere tiden her end foran flimmerkassen.


http://www.efterlyst.dk/



 


Social og sundhed


Dr. Flipper ??


I en af de nye alternative helbredelses teknikker er at svømme med delfiner. Tidligere har man skulle rejse langt for at få muligheden for at plaske rundt med de kære dyr, men der er kræfter i gang for at åbne et delfinarium i Danmark. Desværre kan man ikke læse den side hvor folkene bag siden skriver hvem de er, men ellers er det en ganske interessant side.


http://users.cybercity.dk/~kam2079/


Uddannelse


Nyheds uddannelse??



Undervisningsministeriet har lavet en side der samler op på dagens nyheder vedrørende uddannelsesområdet. Siden er lidt skrabet, men hurtig og funktionel.


http://www.uvm.dk/dn.htm 


 


Underholdning


Kommer du til kort??



Bridge er ikke et kortspil, det er en livsstil. På denne side finder man en butik der sælger alt hvad en bridge entusiast kan ønske sig, lige fra klistermærker til specialkort.


http://www.bridgebutikken.dk


 


Videnskab


Gud spiller ikke med terninger!!



Det var efter sigende en kommentar som Einstein kom med til Niels Bohr. Der er vist stadigvæk ikke helt enighed om hvem der havde ret, eller om de begge havde ret. Nå, men under alle omstændigheder fik Niels Bohr opkaldt et institut på Københavns universitet efter sig. Dette institut hat en hjemmeside. Det er indgangen til en masse spændende sider der dækker forskellige forskningsområder.


http://www.astro.ku.dk


 




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Fiftytwo A/S
    Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

    Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

    21. maj 2024 | Læs mere


    Computerworld Summit 2024

    Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

    23. maj 2024 | Læs mere


    Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

    I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

    28. maj 2024 | Læs mere