Intel fanget i bestikkelsesstorm

Intel er blevet idømt 120 millioner kroner i bøde af de sydkoreanske konkurrencemyndigheder for at bestikke elektronikproducenter. I Europa venter en lignende sag, der kan koste Intel milliarder.

Intel skal betale 26 milliarder won - det vil sige 120 millioner danske kroner - for konkurrenceforvridende forretningsmetoder, hvor rabatter er blevet benyttet som bestikkelse. Det skriver Computer Sweden.

De sydkoreanske konkurrencemyndigheder har fundet Intel skyldig i at have tilbudt rabatter til Samsung Electronics og Trigem Computer, hvis de lovede at fryse chipkonkurrenten AMD ude.

Myndighederne har kun offentliggjort en sammenfatning af sine efterforskninger, men hele rapporten forventes at blive publiceret inden for de næste to måneder. Herefter har Intel 30 dage til at appellere.

Ifølge The Register har en af chipgigantens jurister udtalt, at Intel er meget skuffede over dommen, og at de sydkoreanske myndigheder ikke i fuld udstrækning har taget hensyn til de beviser, som firmaet selv har frembragt.

Sagen placerer Intel i en ren storm af bestikkelsesbeskyldninger. For blot en uge siden kunne Financial Times Deutschland berette, at EU-kommissionen vil kræve op til 2,6 milliarder euro - det vil sige 19,4 milliarder kroner - fra chipproducenten som bøde for ulovlige og konkurrenceforvridende forretningsmetoder.

I dette tilfælde drejer det sig ligeledes om bestikkelse, der skulle få producenterne til at vælge Intel-chips frem for AMD. Intel skulle ydermere have betalt firmaer for at forsinke eller droppe lanceringen af produkter med AMD-chips.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere