Musesmerter rammer hver fjerde pc-bruger

Hver fjerde danske computerbruger har oplevet gener ved at arbejde med mus, viser ny undersøgelse.

Ifølge en ny analyse fra Vilstrup har hver fjerde danske computerbruger oplevet smerter i forbindelse med daglig brug af mus. Blandt dem, som arbejder foran computeren mellem seks og ni timer dagligt, er det hele 38 procent, der har haft gener, skriver Berlingske Tidende.

»Resultatet overrasker mig ikke. Derfor anbefaler vi også, at folk højst arbejder med musen i halvdelen af deres arbejdstid. Hvis ikke man tager nogle forholdsregler, men bliver ved med at opleve gener over lang tid, så hænger man på en egentlige museskade før eller siden,« siger Ole Skals Pedersen, formand for Teknisk Landsforbund, til avisen.

Vilstrup har interviewet 525 personer for firmaet Contour Design, der producerer ergonomiske mus. Selv blandt de computerbrugere, der er hårdest ramt, er det kun de færreste som gør noget for at forebygge skader. 19 pct. bruger kun genvejstaster engang imellem, og 28 pct. bruger slet ikke genvejstaster.

Indtil nu har det ikke været muligt at få museskader anerkendt som en arbejdsskade, men Arbejdsskadestyrelsen har netop bestilt to udredningsrapporter, som skal kaste nyt lys på området.

»Vi regner med, at udredningen er færdig omkring årsskiftet. Hvis den viser en klar og tydelig sammenhæng, så kommer "museskader" med på erhvervssygdoms-fortegnelsen,« siger Ingrid Parsby, faglig chef i Arbejdsskadestyrelsen, til Berlingske Tidende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere