Skriv .mobi for mobil

Fra næste år introduceres et nyt topleveldomæne med efternavnet ».mobi«. Det er rettet mod de mobile sider til for eksempel mobiltelefoner og PDA'er.

Drømmer du om www.ditnavnher.mobi? Fra første halvdel af 2006 bliver det en mulighed, når der åbnes op for det nye topleveldomæne .mobi. Domænerne bliver dedikeret til at håndtere internetsider til mobile enheder såsom mobiltelefoner og PDA'er. Det skriver The Register.

Derved håber man at komme de lange ventetider til livs samt tilbyde et bedre og mere spændende indhold til brugerne af mobilt internet. Bag .mobi står Nokia, Ericsson Samsung, T-Mobile, Vodafone, 3, Telefonica og ikke mindst Microsoft.

».mobi handler kun om det mobile internet,« forklarer Rick Fant, der er chef for mobile services hos Microsoft.

»Tidligere erfaringer med det mobile internet er ikke gået så godt, tag for eksempel WAP. .mobi repræsenterer mere end 1,8 milliarder abonnenter, men kun 12 til 14 procent har aldrig brugt det mobile internet,« forklarer han.

De nye domæner vil være et såkaldte »sponserede« topleveldomæner og vil derfor blive kørt via en sponserende organisation. Ansøgninger til de nye domæner skal gå igennem et firma kaldet mTLD Top Level Domain Ltd., der skal varetage domænerne.

De nye domæner vil være til salg fra først halvdel af 2006 efter en 90 dage lang sunrise-periode, hvor kun varemærkeindehavere og lignende har ret til at registrere domæner. Sunrise-perioden er til for at hindre misbrug og domænebesættere. Ifølge The Register vil .mobi-domænerne komme til at koste »stort set« det samme som de eksisterende domæner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere