Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Fodbold-VM skaber tv-revolution

Sommerens VM-turnering i fodbold bliver måske det store gennembrud for både 3D og HD-tv.

Det kommende fodbold-VM i Sydafrika kan følges hjemme fra stuen i en kvalitet, som ikke er set tidligere. Sony har indgået en aftale med FIFA om at filme 25 kampe med sine 3D-kameraer. Det gælder også for kampen mellem Danmark og Holland, der skal spilles den 14. juni. Der skal installeres 3D-kameraer i fem af de 10 VM-stadioner i Sydafrika. Alle finalerne bliver filmet i 3D.

Det store spørgsmål er så, hvem der kan modtage 3D-billedsignalet fra Sydafrika. Det kræver under alle omstændigheder at man investerer i et af de nye 3D-fjernsyn. Indtil videre har Sony kun bekræftet to partnere, der vil sende kampene i 3D, ESPN i USA og Sogecable i Spanien, men flere skulle være på vej.

Desuden skal otte kampe transmitteres live i 3D HD-kvalitet til udvalgte digitale biografer rundt omkring i verden. Det forventes at det bliver muligt at følge de otte kampe i 3D i mindst 26 lande.

Sony skal også producere 25 promo-trailere med klip fra fodbold-VM, der skal vises i Sonys egne butikker, og der skal produceres en officiel 3D-film fra VM på Blu-ray, som kommer til efteråret.

Der er også store forventninger til, at fodbold-VM kan blive et gennembrud for HD-tv. Hos kabel-tv-selskabet YouSee forventer man, at op mod en halv million danske kunder vil være i stand til at følge turneringen i HD.

"VM i Tyskland for fire år siden var den første store internationale sportsbegivenhed, der blev produceret og sendt i HD-kvalitet, men dengang var det under en halv procent af de danske husstande, der faktisk kunne se det. I år forventer vi, at op mod en tredjedel af alle danske husstande har mulighed for at modtage HD-tv, og at vi alene i YouSee vil have op mod en halv million HD-husstande under turneringen," siger vicedirektør Ulf Lund, YouSee.

De 64 VM-kampe vises herhjemme på tre forskellige tv-kanaler. DR og TV 2 sender hhv. 11 og 33 kampe (begge sender finalen), mens Canal9 sender 21 kampe.

DR råder allerede over en HD-kanal og sender sine kampe både på DR1 og DRHD. Hverken TV 2 eller Canal9 sender normalt i HD, men under turneringen etablerer YouSee to midlertidige HD-kanaler, så kunder med abonnement på YouSee Plus har fri adgang til at se både TV 2s og Canal9s kampe i HD-kvalitet.

For at kunne se VM-kampene i HD skal man have et tv af typen Full HD eller HD Ready med indbygget digital modtager (DVB-C) af typen MPEG4. Har apparatet ikke indbygget digital modtager, kræver det også, at man har en YouSee Boks.

De nyeste tal fra Brancheforeningen for Digitale Medier viser, at 53 pct. af alle danske husstande har et HD Ready tv. Men andelen af husstande, der faktisk er i stand til at modtage og se et HD-signal, skønnes at være noget lavere, omkring 30 pct.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere