Aldi har solgt forfalskede USB-nøgler

Sagen om forfalsket USB-hukommelse kan være større end hidtil antaget. ComON har nu dokumentation for, at Aldi-kæden har solgt forfalskede USB-produkter i sommeren 2007.

I starten af året kunne ComON afsløre, at Bilka, A-Z og Elgiganten har solgt forfalskede USB-enheder i store styktal. Efter ComON's omtale af sagen måtte både Dansk Supermarked og Elgiganten trække de berørte produkter tilbage og betale pengene retur til kunderne. Leverandøren EET Nordic oplyste i januar, at de forfalskede USB-hukommelsesnøgler var en del af en sending på 12-13.000 enheder fra november 2007.

Men nu viser nye oplysninger, at sagen kan være større end hidtil antaget. ComON har modtaget en USB-nøgle af mærket MicroMemory som er købt hos Aldi i juni 2007. På æsken er der angivet, at hukommelsesenheden har en kapacitet på 4 GB. Det samme tal findes også på selve USB-enheden. Men en test med programmet H2testw viser, at den reelle kapacitet kun er på 2 GB.

Svindlen med USB-produkter foregår på flere niveauer. Dels bliver produktet mærket med et forkert tal, f.eks. kan et 2 GB-drev mærkes som et 4 eller 8 GB-drev, hvilket med et trylleslag flerdobler produktets værdi. Denne form for svindel vil normalt blive opdaget, når produktet sættes i computeren. Derfor har svindlerne også foretaget en manipulation i USB-enhedens controller, så computeren f.eks. viser at der er 4 GB ledig plads på en 2 GB-nøgle.

Det kan naturligvis ikke lade sig gøre at gemme mere end 2 GB på enheden - og controllen starter bare forfra, så snart enheden er fyldt op, hvilket betyder at gamle data bliver overskrevet. Derfor er der risiko for datatab, når man anvender et manipuleret USB-medie.

Som et kuriosum kan nævnes, at pakken indeholder en lille seddel, som advarer om at filerne kan blive ulæselige hvis der oprettes mere end 50 underfoldere eller gemmes mere end 750 filer i en folder. Der er tale om en rent fiktiv begrænsning, der blot skal aflede opmærksomheden fra det forfalskede produkt.

Efter ComON's afsløring af salget af de forfalskede produkter fra MicroMemory-distributøren EET Nordic blev ansvaret placeret hos en kinesisk underleverandør. En anden dansk distributør fortalte dog til ComON, at branchen længe har haft kendskab til, at der foregår svindel med USB-produkter.

Aldi sælger stadig hukommelses-enheder af mærket MicroMemory til meget lave priser. I en aktuel kampagne har Aldi solgt et 4 GB MicroMemory SD-kort for 119 kr. ComON har modtaget en henvendelse fra en læser, som har købt et sådant kort i Aldi den 14. maj. Læseren har dog ikke været i stand til at teste, om kortet rent faktisk lever op til det, der loves på pakken, fordi kortet end ikke kan genkendes som SD-medie af computeren.

ComON vil gerne høre fra læsere, som har oplevet problemer med USB-enheder, SD-kort eller andre mobile lagermedier købt gennem Aldi eller andre forhandlere. Skriv til comon@mediaprovider.dk og fortæl om dine erfaringer. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der kan være tale om et forfalsket produkt, kan du teste det med værktøjet H2testw.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere